Mit csináljak, hogy a szüleim végre békén hagyjanak azzal, hogy vezessek, járjak kocsival?
Nem olyan rég lett meg a jogsim. Én akartam, örültem hogy sikerült, viszont nem számítottam rá, hogy onnantól kezdve nem lesz nyugi otthon...
Bárhova mennék, szüleim nekiállnak végtelenítve mondani a magukét, hogy menjek kocsival.
Nincs gondom a vezetéssel, szeretem, de inkább hétvégén, ha szép idő van, akkor megyek egy kört a környék kihaltabb erdős útjain, zenét hallgatok, ilyenek, szóval nekem ez hobbi, szabadidős kikapcsolódás..
Az, hogy autóval járjak nap mint nap, nagyon nem praktikus... Macerás, lassú, drága, stresszes. Nem is értem, miért akarják rám erőltetni, nekik ez miért jó? Minden nap végig kell hallgatnom, hogy autóval járni mennyire jó, és valahogy nem tudom, nem jut el a fülükig, mikor mondom nekik, hogy nem igaz. Ha határozottabban mondom, akkor meg rendesen megsértődnek.
Ez mi?
Mi okuk van így viselkedni?
Mit lehet velük csinálni?
Mit mondjak már, hogy megértsék?
Én is hasonló helyzetben voltam, amikor meglett a jogsim. Engem is mindig csesztettek, hogy megvan a jogsi, akkor menjek el ide-oda, legalább nem nekik kell. Én sem mertem rögtön bemenni a városba, a csúcsforgalomba, inkább csak nyugisabb helyen mentem eleinte. Bár vannak akik tényleg örülnek ha megvan a jogsi, és rögtön bepattannak csak a kocsiba, én nem ez a fajta voltam, engem sokáig stresszelt a vezetés, mindig izgulva ültem be, hogy nehogy valami baj legyen.
Kérdező! Szerintem te is próbáld ki, azt, amit én csináltam eleinte, hogy menjen veled mindig valaki. Lehet ez valamelyik szülőd, vagy akár tesó, barát stb. bárki aki tapasztalt sofőr. Nem kell, hogy kioktasson, csak segítsen, ott legyen támogasson, szóljon ha valami hibát készülsz elkövetni. Nekem a párom volt ez a személy, eleinte csak akkor vezettem, a velem tudott jönni, és nagyon megnyugtató volt a jelenléte. Aztán ahogy rutinom lett, már egyedül mertem menni, nagyon sokat köszönhetek neki.
Te sosem hibáztál miután vezetni kezdtél? :)
Most komolyan, egyeseknek miért annyira nehéz felfogni hogy van aki képes autó nélkül is létezni? Komolyan lassan már ott tartunk hogy wc-re is azzal járunk.
A kérdező NEM FÉL. Tud vezetni, egyszerűen csak nem tartja gazdaságosnak és kifizetődőnek. Ennyi.
Ugye? Nekem is teljesen értelemszerű, hogy nem autókázok, de ők valahogy nem fogják fel :D Oké, ők több évtizede belenőttek az autóba, mindenhova azzal járnak, szerintem egyszerűen nem tudják nélküle elképzelni az életet.
Nem félek abszolút az autóban :) Semmi bajom a dologgal, azon kívül, hogy nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!