Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy a szüleim...

Mit csináljak, hogy a szüleim végre békén hagyjanak azzal, hogy vezessek, járjak kocsival?

Figyelt kérdés

Nem olyan rég lett meg a jogsim. Én akartam, örültem hogy sikerült, viszont nem számítottam rá, hogy onnantól kezdve nem lesz nyugi otthon...

Bárhova mennék, szüleim nekiállnak végtelenítve mondani a magukét, hogy menjek kocsival.

Nincs gondom a vezetéssel, szeretem, de inkább hétvégén, ha szép idő van, akkor megyek egy kört a környék kihaltabb erdős útjain, zenét hallgatok, ilyenek, szóval nekem ez hobbi, szabadidős kikapcsolódás..

Az, hogy autóval járjak nap mint nap, nagyon nem praktikus... Macerás, lassú, drága, stresszes. Nem is értem, miért akarják rám erőltetni, nekik ez miért jó? Minden nap végig kell hallgatnom, hogy autóval járni mennyire jó, és valahogy nem tudom, nem jut el a fülükig, mikor mondom nekik, hogy nem igaz. Ha határozottabban mondom, akkor meg rendesen megsértődnek.

Ez mi?

Mi okuk van így viselkedni?

Mit lehet velük csinálni?

Mit mondjak már, hogy megértsék?

2018. márc. 20. 10:38
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Most komolyan átlag heti 1-2-szer 2 óra autózás nem elég, meg nem "rendes"? Szerintem elég sokan vannak, akik nem vezetnek minden áldott nap, és megvannak..

Meg tényleg akkor szerintetek emiatt kéne minden nap másfél órával hamarabb indulnom, és másfél órával később hazaérnem, és sokkal többet költeni?

2018. márc. 20. 12:22
 12/27 anonim ***** válasza:
49%

Most van itt az ideje annak, hogy rutint szerezz. Megvan a jogsid, de nincs rutinod. Ha 1-2 évig vezetsz majdnem minden nap, utána vezethetsz akár ritkábban is..

Miért ellenzed? Megszenvedsz a parkolással? Vagy mi a gond?

2018. márc. 20. 12:36
 13/27 anonim ***** válasza:
63%

Akkor nincs semmi gond. Jogsi van, nyúzni való vas van, ennyi. Elvan az ott magában, nem kötelező használni, de a lehetőség adott. Azért néha nem árt vele gurulgatni, majd csak ráérzel az ízére, vagy nem. Gondolom 18 körül lehetsz. Ha egy kevés benzin is folyik az ereidben, kicsit foglalkozz az autóval. Nem mai darab, csinisítgasd, vagy "rice"-old ki egy kicsit, ami neked tetszik, csak tükrözzön téged. Egy autó nagyon jó eszköze lehet az önkifejezésnek. Ebben a korban ennek van itt az ideje. Ne foglalkozz mások véleményével. Ha elkezdesz az autóval foglalkozni, akkor vagy megjön a kedved, vagy nem. Ha nem, akkor is ott van a gép ha éppen kell (pl majd fősulira járni másik városba), ha meg ráérzel, akkor idővel mehet rá a "fingódoboz" hátra, a drágának látszó filléres felnik, pár homasita baromság a tescoból, meg a dübörgő a csomiba, aztán ez is megvolt alapon kinövöd, vagy nem. Nekem a taximban is ott a mélyláda, szól is szépen, a régi, pihenő autóm szépen hasal a földön a 60mm-es ültetéssel, abban is volt zene, sötét ablakok, nagy szárny, és ha valahol meglátták, rögtön felismerte mindenki (egy idő után a zsaruk is, és leszoktak a b@$ztatásomról).

Na, csak tömören. A lehetőség adott, rajtad múlik élsz-e vele.

2018. márc. 20. 12:42
 14/27 A kérdező kommentje:

Párszor már leírtam, miért ellenzem. Lassú, drága, macerás.

A barátom kocsiját együtt szoktuk bütykölni (ő hivatásos szerelő), nagyon szeretem, de vezetni nem akarok tőle jobban :D

Az én kis csúf vakarcsomra raktam 2 jópofa matricát, ezzel kimaxoltam az esztétikát ennél a kocsinál szerintem :D

2018. márc. 20. 12:50
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Tök felesleges vezetni, ha lassabb, mint a BKK.

Unokatesómnak, páromnak is van jogsija, de bringával és SBB-vel kb feleannyi idő alatt beérnek dolgozni, mintha a forgalomban ácsorognának órákat.

2018. márc. 20. 13:07
 16/27 anonim ***** válasza:
18%

Azt hogy drágább még értem, de ha szüleid eröltetik feltételezem ők fizetik.

Az meg hogy lassabb és macerásabb hogy jött neked össze? Háztól házig megy, legrövidebb úton, nincs megálló ami szintén venné el az időt, akármikor mehetsz nem kell várni buszra.

2018. márc. 20. 13:25
 17/27 anonim ***** válasza:
56%

Na, akkor már foglalkoztál is vele 😎

Egy Swift I-ben elég sok lehetőség van optikailag, szinte kéri hogy méregzsák lehessen 😎

2018. márc. 20. 13:31
 18/27 A kérdező kommentje:

A vonat nem áll a dugóban, mikor megy befele Pestre. Az autók meg igen.

Az meg, hogy "házig megy" erős túlzás, hacsak nem valakihez megyek a saját házához, hanem valami intézménybe, akkor nem ritkán messzebb van parkolóhely az épülettől, mint a buszmegálló.

2018. márc. 20. 13:43
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az én apum is itt van a szülőt védő válaszok között. Én megyeszékhelyen lakok, de ugyanaz van, mint veled, kérdező, azzal hogy gyalog benn vagyok 10perc alatt a belvárosban (ahol suliba járok, barátokkal találkozok, ügyet intézek-szóval élem az életemet), ahol ráadásul vagy tilos parkolni vagy drága. és különben sincs hely. Nem tudsz mit mondani, nem tudod meggyőzni, nem hatnak az észérvek, hallgatod a baromságaikat egész nap aztán elmész otthonról kocsi nélkül. hazaérve meg újra végighallgatod őket. Az én apum már kezdi unni, egyre rövidebb a hegyibeszéde, reménykedjünk benne h egyszer megunják. Szerintem csak a lesz.rás és az egyszeri elköltözés útján szűnik meg a probléma. addig mondják majd a magukét.
2018. márc. 20. 14:29
 20/27 anonim ***** válasza:
77%

11-re: "Most komolyan átlag heti 1-2-szer 2 óra autózás nem elég, meg nem "rendes"? Szerintem elég sokan vannak, akik nem vezetnek minden áldott nap, és megvannak.."

Fején találtad a szöget! 45 éves vagyok, a család miatt van kocsink (egyedül nekem van jogsim). Előfordul, hogy két hétig be sem indítom! 28 éve van jogsim, egyelőre még nem felejtettem el vezetni. :DDDD

Szüleid idióták. Én a helyedben minden reggel, amikor meglátom őket, azzal indítanék, hogy bicskanyitogató hangon megkérdezném: "Ma megint cseszegetni fogsz, amiért nem autóval indulok? Ma is veszekedéssel fog telni a reggel? Engem nem érdekel, ha ordítozunk egymással emiatt, legalább meglesz az alaphangulatom a munkahelyemhez!"

Ezt csináld két-három hétig minden munkanap, utána elő se merik hozni a témát reggelente. :DDD

2018. márc. 20. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!