Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy a szüleim...

Mit csináljak, hogy a szüleim végre békén hagyjanak azzal, hogy vezessek, járjak kocsival?

Figyelt kérdés

Nem olyan rég lett meg a jogsim. Én akartam, örültem hogy sikerült, viszont nem számítottam rá, hogy onnantól kezdve nem lesz nyugi otthon...

Bárhova mennék, szüleim nekiállnak végtelenítve mondani a magukét, hogy menjek kocsival.

Nincs gondom a vezetéssel, szeretem, de inkább hétvégén, ha szép idő van, akkor megyek egy kört a környék kihaltabb erdős útjain, zenét hallgatok, ilyenek, szóval nekem ez hobbi, szabadidős kikapcsolódás..

Az, hogy autóval járjak nap mint nap, nagyon nem praktikus... Macerás, lassú, drága, stresszes. Nem is értem, miért akarják rám erőltetni, nekik ez miért jó? Minden nap végig kell hallgatnom, hogy autóval járni mennyire jó, és valahogy nem tudom, nem jut el a fülükig, mikor mondom nekik, hogy nem igaz. Ha határozottabban mondom, akkor meg rendesen megsértődnek.

Ez mi?

Mi okuk van így viselkedni?

Mit lehet velük csinálni?

Mit mondjak már, hogy megértsék?

2018. márc. 20. 10:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
62%

Elöször is nekik van igazuk, mert az autó meg a jogsi nem arra való, hogy néha sétakocsizz kicsit, hanem hogy szükség esetén tudj vele közlekedni. Erre pedig csak akkor vagy képes, ha van kellö gyakorlatod, mindenféle útviszonyok és közlekedési helyzet esetén is.

Ezért kellene - föként most, kezdetben - minél többet járni autóval és tapasztalatokat szerezni, mert különben két év múlva már csak az utca végéig tudsz menni, ha éppen nem jár arra senki más.

2018. márc. 20. 10:52
 2/27 A kérdező kommentje:

Tudok vele közlekedni, de ettől még miért lenne jobb napi 2*2 órát araszolni a dugóban, fizetni a drága parkolást, a benzint, mindent, háromszor annyit gyalogolni a parkolótól mint a megállótól, idegeskedni, stb, mint kétszer 40 percet vonatozni egy jó könyv társaságában, egy ezresért havonta?

Én értem, hogy gyakorlat, meg minden, direkt ezért mászkálok is kocsival, de azért direkt nem fogom megnehezíteni a napjaimat :D

2018. márc. 20. 11:07
 3/27 anonim ***** válasza:
85%
Ha nagyon nem akarsz ne vezess. De azzal hogy meglett a jogsid vezetni mèg csak nagyon kicsit tudsz. Azzal hogy az erdőben mèsz nem lesz rutinod, ès ha egy nagyobb útra kell menned valamièrt, akkor már nincs időd gyakorolni.
2018. márc. 20. 11:07
 4/27 A kérdező kommentje:

Nem ilyen ösvényszerű földútra gondoltam a fák között :D

Egyszerűen dugómentes, kicsit gyérebb forgalmú, de akár főút is lehet..

(Nekem a "kihalt" azt jelenti, hogy nincs folyamatos kocsisor és araszolás)

2018. márc. 20. 11:10
 5/27 anonim ***** válasza:
52%

Más fiatal örülne mint majom a farkának, hogy friss jogsival a szülei azt akarják hogy autóval járjon. Más részről téged is meg lehet érteni, ha szeretsz sétálgatni és neked ez jó. Viszont a jogsi az csak egy papír. Elsajátítottad az autó használatának ALAPJAIT, de még nem tudsz vezetni. Az sok gyakorlás és cumi, megannyi stressz, és horpadás az autón, és ezen át fogsz esni előbb vagy utóbb. A sikeres forgalmi vizsga után nem leszel egyből Fittipaldi. Gyakorolni azt kell, hogy ha helyzet van, bármi, és vezetni kell, ne akkor legyen egy alap stressz helyzet a vezetés, hanem bepattansz az autóba, és gurulsz.

Azt meg lehet érteni, hogy nem akarsz kárt tenni a családi autóban. Ha nem okoz a családnak gondot fenntartani még egy autót, akkor vegyetek valami olcsó kisautót, amivel eljárkálhtsz, nem nagy értékű, egy karc nem oszt nem szoroz kis vasat, azon megtanulsz biztonságosan közlekedni. Csak úgy válaszd ki az első autódat, hogy akármekkora romhalmaz, vagy tömegautó (pl Suzuki Swift I), esélyes, hogy hozzád nő (tapasztalat, még mindig megvan az első autóm, 10 évig aktívan használtam, 3 éve meg javarészt csak pihen, nagyritkán veszem csak elő)

2018. márc. 20. 11:33
 6/27 A kérdező kommentje:

Nagymamám volt ezres swiftjét használom, azt zúzhatom, nincs vele gond, mielőtt megvettük mamitól, előtte tőle is kapott rendesen szegény kisautó :D direkt erre vettük fillérekért, hogy jó lesz nekem furikázni.

Csak tényleg NAGYON nem praktikus a mindennapokban nekem a kocsival való közlekedés.

2018. márc. 20. 11:41
 7/27 A kérdező kommentje:
(ez lehet félreérthető volt.. én igyekszem vigyázni rá, semmi kárt nem tettem benne, csak írom, hogy nyugodt vagyok ilyen téren, nem kell a többmilliós családi kocsi miatt izgulnom)
2018. márc. 20. 11:43
 8/27 anonim ***** válasza:
18%
Sajnállak. Tényleg.
2018. márc. 20. 11:54
 9/27 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem vezetsz rendszeresen, normális forgalomban, nemcsak direkt a nyugiban, akkor nem fog menni, el fogod felejteni.

Nagyon sok ismerősöm járt így, akiknek csak porosodik a jogsijuk, de sose vezettek rendesen, csak néha egy-egy alkalommal.

2018. márc. 20. 11:58
 10/27 anonim ***** válasza:
31%

Ez hülyeség. Páromnak 6 éve van jogsija, egy hónapja kezdett vezetni, azelőtt semmit. Egy órát vett a régi oktatójától, aztán ment a mélyvízbe a munkahelyén. Ma már biztonságosan vezet, egy két lefulladást leszámítva, azt is csak mert néha más autót kell vezetnie mint amihez hozzászokott.

Kérdező, ha nem akarsz napi szinten vezetni akkor ne tedd. Szögezd le a szüleidnek ezt, ha nem értik, egyik füleden be, másikon ki. Vagy csinálj egy hirtelen témaváltást, talán úgy leesik nekik. Ha süket fülekhez beszélnek, előbb utóbb feladják.

Feltételezem, hogy ha több tapasztalatot akarsz vezetés terén, majd mész, és intézkedsz, nem kell ezt minden alkalommal elmondania valakinek, szóval felesleges ez a "ha nem vezetsz elfelejted, meg nem lesz kellő tapasztalatod" hegyibeszéd a szüleid, és néhány válaszoló részéről.

2018. márc. 20. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!