Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem engedik, hogy barátomhoz...

Nem engedik, hogy barátomhoz költözzek. Mi az végső megoldás, amit tenni tudnék?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Szeretném kezdeni az elejéről, így kicsit érthetőbbek lesznek a dolgok. 19 éves lány vagyok, 17 évesen ismertem meg a barátomat, aki holland és Magyarországon volt cserediák fél évig, így ismertük meg egymást. Ezután neten tartottuk a kapcsolatot és mindig úgy találkoztunk, hogy ő jött ide. Szüleim csak egyszer engedtek ki hozzá, azt is nagy veszekedések árán, pedig előtte már volt itt párszor, mielőtt én mentem volna hozzá.

Elkezdtem tanulni hollandul, anya azzal kezdett szekálni, hogy minek, semmi értelme, mire mondtam, hogy dehogynem, mert majd ha leérettségiztem, szeretnék kimenni barátomhoz és úgy elég nehéz lenne, ha mukkani sem tudok hollandul, mire ő mondta, hogy addigra úgysem leszünk már együtt, meg teljesen hülyeség, megélni sem tudnék. (Nem mintha Magyarországon jobban meglehetne...És ha van lehetőségem máshova menni, akkor miért ne mennék? Legfeljebb visszajövök).

Nyáron szeretnék tehát majd odamenni és abszolút nem kell semmit sem csinálniuk, mert úgyis mindent én rendezek, a saját pénzemből megyek, szóval semmi okuk nincsen arra, hogy visszatartsanak, azon kívül, hogy ez "hülyeség".

2018. márc. 19. 00:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Gondolom a barátod és a szülei segítenek neked munkát találni. A személyeddel járó pluszköltséget tudd rendezni a barátod szüleinek!Ott is van rezsiköltség. Más országbeli mindenhol először az aljamunkát kapja,de te ne ijedj meg,ha netán mosogatni,takarítani kell.A magyarok szorgalmasak,tudnak sokat dolgozni és a kreativításuk határtalan,úgy gondolom akik kint dolgoznak a nemzetünkből azok megteremtették a jó hírnevünket! Ezúton köszönöm meg sorstársaimnak a fáradhatatlan munkájukat!Kérdező! Megbízom benned ismeretlenül,19 évesen tudod,hogy mit szeretnél elérni,ha lehet tanulj még egy nyelvet a holland mellett! Hollandia az egyetlen ország,ahol minden törvény más,egy kicsit irigyellek érte.A legjobb korban vagy amikor be tudod magad valahova dolgozni. Ne félj ha elmúlik a szerelem,lehet,hogy jobbat kapsz,ne Bánd ha más több fizetést kap,ne irigyelt a jobb körülmények között élőket,hiszen a kitartásoddal te is oda érkezel! Ők is így kezdték!
2018. márc. 19. 07:28
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Csomagolsz és elmész. De nem akarom elhinni, hogy erre magadtól nem jöttél rá.

Nem csodálom, hogy nem akarnak elengedni, ez elég hirtelen dolognak tűnik.

2018. márc. 19. 07:57
 13/18 anonim ***** válasza:
64%

Itt mindenki annyira felnőtt és sose bizonytalanodik el.

Külföldre költözni nem olyan, mintha a szomszéd panelban veszel ki albérletet. Meg gondolom a kérdező nem akar rosszba lenni a szüleivel.

-.-.-

Mindenképpen előbb itthonról fixálj le 1-2 dolgot. Lakhatás, akár munkát is tud intézni a barátod. És tényleg ne arra számíts, hogy a csúcson kezded. De szállodában, étteremben és hasonló helyen kezdeni sem rossz. Több a fizu, mint itt.

Aki meg azt Írja rabszolga munka meg aljamunka az üljön a csilivili irodában havi 130e ft-ért.

2018. márc. 19. 08:53
 14/18 anonim ***** válasza:
63%

Amúgy, ha olyan felnőtt lennél, mint amilyen nem vagy, ELŐBB

- csinálnál jó! szakmát, amivel kinn is elhelyezkedhetsz

- gyűjtenél pénzt, mert bármi történhet és pucér seggel elég marhaság elindulni

- tennél egy B2-es holland nyelvvizsgát, mert anélkül nem igazán állnak szóba veled :)

és csak UTÁNA mennél. Jó dolog a szerelem, de beleugrani a bizonytalanba miatta a lehető legnagyobb állatság.

2018. márc. 19. 10:11
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudsz angolul, azzal már el tudsz helyezkedni, a Rotterdam-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven vonalon nagyjából mindenki beszéli a nyelvet. Inkább a korod miatt aggódnék, 19 évesen jóval kevesebb lesz a fizetésed. Én 2015-ben éltem kint, akkor voltam 23 éves, és kb. 8 euró volt az akkori óránkénti minimálbér. A fiatalabb kollégák kevesebbet kaptak, nem emlékszem már pontosan, de nagyjából 5 euro lehetett egy 19 évesnek, ami nagyon kevés a megélhetésre.
2018. márc. 19. 10:34
 16/18 anonim ***** válasza:
74%
Hmm , valamiről nem írtál. A barátod és a családja mennyit tud a terveidről?
2018. márc. 19. 17:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Miért lett lepontozva az utolsó? Nagyon jó kérdést tett fel.
2018. márc. 19. 18:13
 18/18 anonim ***** válasza:
29%
Ha otthon szar, nem az első pasihoz kell átmenekülni.
2018. márc. 19. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!