Nem engedik, hogy barátomhoz költözzek. Mi az végső megoldás, amit tenni tudnék?
Sziasztok! :)
Szeretném kezdeni az elejéről, így kicsit érthetőbbek lesznek a dolgok. 19 éves lány vagyok, 17 évesen ismertem meg a barátomat, aki holland és Magyarországon volt cserediák fél évig, így ismertük meg egymást. Ezután neten tartottuk a kapcsolatot és mindig úgy találkoztunk, hogy ő jött ide. Szüleim csak egyszer engedtek ki hozzá, azt is nagy veszekedések árán, pedig előtte már volt itt párszor, mielőtt én mentem volna hozzá.
Elkezdtem tanulni hollandul, anya azzal kezdett szekálni, hogy minek, semmi értelme, mire mondtam, hogy dehogynem, mert majd ha leérettségiztem, szeretnék kimenni barátomhoz és úgy elég nehéz lenne, ha mukkani sem tudok hollandul, mire ő mondta, hogy addigra úgysem leszünk már együtt, meg teljesen hülyeség, megélni sem tudnék. (Nem mintha Magyarországon jobban meglehetne...És ha van lehetőségem máshova menni, akkor miért ne mennék? Legfeljebb visszajövök).
Nyáron szeretnék tehát majd odamenni és abszolút nem kell semmit sem csinálniuk, mert úgyis mindent én rendezek, a saját pénzemből megyek, szóval semmi okuk nincsen arra, hogy visszatartsanak, azon kívül, hogy ez "hülyeség".
19 eves vagy, nagykoru. Oda mesz es akkor, amikor es ahova akarsz.
Hollandia pedig megelhetes szempontjabol meg takaritonokent is jobb, mint Magyarorszag. Ha pedig - ott kint - szakmat szerzel, belathatatlanok a lehetosegeid.
Mi az végső megoldás, amit tenni tudnék?
Mondjuk felnőtt ember módjára intézed a dolgaidat. Menni akarsz? Menjél! Szépen végiggondolod, hogy mit fogsz ott csinálni, miből élsz, hol laksz majd, mi a B-terv, ha két hónap múlva vége a szerelemnek, vagy mégse olyan jó, ahogyan elképzelted (lakva ismerszik meg az ember), hogy ne állj ott egy idegen országban jövedelemforrás és lakhatási lehetőség nélkül.
Addig meg: gyűjtöd a pénzt, tanulod a nyelvet, eszel egy repjegyet a nyárra, és amikor eljön az idő, akkor felszállsz a gépre.
A szüleidet meg ne várd, hogy majd repesnek az örömtől, hogy ki akarsz menni. Amíg ilyen életképtelen képet mutatsz magadról, joggal aggódnak érted és "nem engednek".
"
Fogod magad és mész, felnőtt ember vagy"
A kerdes alapjan nem.
Hollandiaban eretsegivel meg a popodat sem torolheted ki.
Gyari rabszolgamunkara pont jo lesz.
Tovabbtanulas pedig olyan draga es b2 nyelvvizsgat kernek hogy felejtos
Inkabb tanulj szakmat azzal gyere.
A rabszolgamunka jo a helyedben reg elindultam volna.
Végiggondoltad, hogy hol laktok majd, ki finanszírozza az első heteidet, mit vagy hajlandó dolgozni? Az, hogy hollandul tanulsz, nagyon jó! De gondolom, ő is a szüleinél lakik ennyi idősen. Befogadnak ők oda téged? Nem jellemző, hogy ott a felnőtt gyerekek a szülőkkel laknának.
Annyi félretett pénzed mindig legyen, hogy egy repjegyet meg tudj venni hazafelé, és egy-két éjszakát ki tudj fizetni egy szállodában probléma esetén. Amúgy meg ti tudja, még össze is jöhet. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!