Hogyan beszéljek erről a szüleimmel (továbbtanulás)?
Tavaly jelentkeztem egyetemre, leérettségiztem, felvettek, de végül nem iratkoztam be. Fogalmam nem volt, hogy mit akarok tanulni, mi érdekel, viszont valamit muszáj volt választanom ezért megtettem, de attól ahhoz a szakhoz még ugyanúgy nem volt semmi közöm, nem is örültem neki mikor megkaptam az értesítést, hogy felvettek, konkrétan nem érdekelt az egész. Ekkor ezt elmondtam a szüleimnek, akik azt válaszolták, hogy jó rendben van, akkor ne menjek el, ha nem szeretném, mert akkor úgy semmi értelme nem lenne csak kidobott idő és pénz és energia, hanem akkor inkább maradjak itthon és majd jövőre újra jelentkezek egy másik szakra. Ugyanaz történt, mint tavaly...idén sem tudtam, hogy mit szeretnék tanulni, mi érdekel és teljesen tanácstalan voltam, ugyanúgy választottam valamit, mert kellett és megint azt érzem, hogy én azt nem akarom. Ugyanakkor semmi egyéb alternatívám nincsen, hogy pl. akkor a pótfelvételin máshová jelentkezem vagy inkább kitanulok egy szakmát stb., mert nem érzem azt, hogy bármi is érdekelne. Nem tudom, hogy mit szeretnék tanulni, utána mivel szeretnék foglalkozni stb., pedig az elmúlt időszak másról sem szólt, csak arról, hogy szakleírásokat meg tanterveket olvastam, nyíltnapokra jártam, mindennek utánaérdeklődtem stb...
Nem tudom, hogy hogyan reagálnának, ha elmondanám nekik, hogy lehetséges, hogy ezt a szakot sem kezdem el...alapvetően megértik a helyzetem, ők is tisztában vannak vele, hogy fogalmam sincsen, hogy mit akarok kezdeni magammal, de azért tavaly sem fogadták túl jól és ez mégis már a második alkalom lenne. Szóval nem tudom, hogy hogyan kellene velük ezt megbeszélnem, mert amikor szóba kerül a továbbtanulás, akkor terelik a témát, nem akarnak róla beszélni és akármikor kérdezek tőlük valamit ezzel kapcsolatban, hogy mi a véleményük stb., akkor vállat vonnak, max. annyit mondanak, hogy “nem tudom, nem az én dolgom” és ezzel le van rendezve a dolog.
Szerintetek?
Én úgy látom, hogy nagyon motiválatlan és kifogásokat kereső ember vagy. Ha otthon vagy és nem csinálsz semmit, és szándékodban se áll elmenni dolgozni mondjuk vagy egy értelmesebb képzést elvégezni akkor semmit nem fog változni a helyzeted és soha nem fogod tudni mit szeretnél kezdeni az életeddel.
Valamerre indulj el és akkor elkeud majd körvonalazódni hogy mit kezdj magaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!