Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Illene egy egyetemistának...

Illene egy egyetemistának diákmunkát vállalni ha nagyok az igényei?

Figyelt kérdés
Párommal tavaly házasodtunk össze,minddkettőnknek van egy nagy lánya. Párom mérnökként jól keres de sokat is dolgozik. Jól megvagyunk egymással mégis van ami egyre jobban zavar. A lánya másodéves egyetemista. Annak idején nem volt jo neki a kollégium sem társbérlet más diáklánnyal. Csak elintézte az apjánál hogy fizessen neki egy önálló albérletet. Úgy volt hogy diákmunkát fog vállalni hogy besegítsen a költségekbe ami nem kevés. Viszont azzóta sem tette meg. Az én gyerekem 18 éves korától vállalt diákmunkát, nem is keveset. Pedig erős iskolába járt. Mindig is törekedett arra hogy ne engem terheljen mindenben anyagilag. Férjem lánya elvan a tanulással, nem törekszik még minimàlis diákmunkára sem. Ezzel sok pénzt kell költeni rá minden hónapban a közösből amit egyéb más dologra is lehetne. Sokat dolgozunk mindketten de nem azért hogy ezt párom gyereke kihasználja. Tartalékolni is szeretnék ha bármi történne, így azért nehéz. Véleményekre lennék kiváncsi aki volt már hasonló helyzetben.
2018. márc. 14. 09:09
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvastam el a válaszokat, de az én véleményem az, hogy ha a közösből veszitek el ezt az összeget, akkor kábé ugyanennyi járna a te lányodnak is, ha dolgozik a suli mellett, ha nem.

Szerintem azt kellene megbeszélned a pároddal, hogy mennyit tudtok áldozni a két gyerekre összesen, hogy támogassátok őket a tanulásban, és ezt ketté osztani. Ha valamelyik gyereknek ettől nagyobbak az igényei, akkor legyen szíves ezt kipótolni magának.

Nem tudom, mennyire működne ez így nálatok.

2018. márc. 14. 11:10
 32/54 anonim ***** válasza:
96%

Ha közös kassza van, akkor egyetértek azokkal akik azt mondják, te is költs többet a saját gyerekedre.

Nézd, a párodnak van egy elképzelése a "gyereknevelésről" (bár itt már nem nevelésről van szó), szeretne minél többet megadni a lányának. Én ezt személy szerint teljes mértékben megértem. És én férfiként baromi rossz néven venném ha a párom azzal jönne hogy a számára idegen fióka "túl sok" pénzt visz el a kasszából. Mindamellett hogy meg is keresem a rávalót. És elkezdené számolgatni hogy ő mennyi házimunkát végez, és ha azt pénzben kifejeznénk akkor mi lenne a helyzet.

Nem, ez nagyon vékony jég, ha már közös a kassza akkor legyen az hogy te is többet veszel ki.

Én, független férfiként, gyerkőccel ezért sem lennék hajlandó közös kasszát működtetni a majdani párommal. Ne kezdje el senki nézegetni hogy mire mennyit veszek ki, mikor az "közös". nNem, akkor ne legyen közös.

41f

2018. márc. 14. 11:20
 33/54 anonim ***** válasza:
83%
Most rosszindulatú leszek. De szerintem a párod nagyságrendekkel többet keres mint te és neked kell az ő pénze mert ha nem kellene akkor ezt a helyzetet sima külön kasszával megoldanád. De szerintem a párod pénzéből megy a te lányodnak is és még többet akarsz magatoknak. Tisztelem a férjed hogy nem sz.arja le a lányát egy új házasság miatt. Ha ő ennyit fizet akkor gondolom mérnökként van annyi esze hogy tudja hogy ez még belefér. Azt írod hogy tartalékolni is szeretnél. Hát nincs tartalékod a házasságod előtről? Érdekes hogy egy jól kereső férj mellett kezdenél tartalékolni. Ha tényleg nem a pénze kell akkor sima ügy a külön kassza.
2018. márc. 14. 11:36
 34/54 anonim ***** válasza:
81%

Alapból nem jó ötlet a közös kassza a ti esetetekben, mert nem vagytok egy anyagi szinten és jelentős eltérések vannak a kiadásaitokban. Nyilván azért nem akarsz ezen változtatni, mert a férjed jól keres. (fizetésének a negyede, megy el a lányára, ez azt jelenti, hogy alaphangon 500 ezer a nettója)

De az aztán tényleg a pofátlanság csúcsa lenne, hogy ennyit fizessen a te szintén FELNŐTT lányodra is. Nincs neki anyja meg apja? Fizessék ők a taníttatását.

Egyébként én dolgoztam egyetem mellet ( programtervező matematikus - tehát nem könnyű szak), de azt mondom, ha tudják a szülei támogatni a gyereket, akkor az a normális, hogy megteszik. Persze még a tanulmányai alatt el kell kezdeni szakmai munkát vállalni, gyakornokoskodni, mert később kellemetlen helyzetbe fog kerülni. De ettől még normális dolog a segítség.

2018. márc. 14. 11:39
 35/54 anonim ***** válasza:
0%

33-as mondjuk az okfejtésed egyáltalán nem arra a kérdésre vonatkozik, hogy "Illene egy egyetemistának diákmunkát vállalni ha nagyok az igényei?".

És az előttről 2 t :)))

2018. márc. 14. 11:43
 36/54 anonim ***** válasza:
80%

Nyilván az új asszonynak ilyen helyzetben mindig az az érdeke, hogy férje korábbi házasságából származó gyerekeire minél kevesebb pénzt "pazaroljon".

Nappali szakos egyetemista lánytól az általános társadalmi normák szerint nem várható el, hogy diákmunkát is végezzen, ha erre nem szorul rá, mert szüleitől bőséges támogatást kap.

Becsületére kényes férfiember meg természetesnek veszi, hogy egyetemista gyerekét erejéhez mérten minél jobban támogassa. Nagyon rossz néven veszi, ha új nője szóvá teszi, hogy miért költ lányára.

Nálunk generációról generációra szálló kötelezettség a gyerekek gondos neveltetése (aminek nyilván komoly költsége is van), gyerekek kötelessége, hogy ezt utódaiknak visszaadják.

40F

2018. márc. 14. 12:05
 37/54 A kérdező kommentje:
Egyes vélemények kicsit eltértek a kérdésemtől. Az én lányom nem részesül férjem jövedelméből. Előtte is én tartottam el ahogy magamat is. Illetve diákmunkázással töredékébe kerül a párom lányánál. Azért azt igazságtalannak tartanám hogy miközben párommal együtt tervezzük leélni az életünket egymást segitve, a kassza ne legyen közös. Ezek szerint én se főzzek, takarítsak rá mert ö ezt nem tudja és nem is akarja csinálni, hanem igenis ragaszkodjak hozzá hogy az ebből ráeső részt igenis végezze el akarata ellenére. Most vagy közösen vagyunk mindenben vagy semmiben.
2018. márc. 14. 12:07
 38/54 anonim ***** válasza:
83%
Nemtudom egy saját albi miért nagy igény!? Aki lakott már idegennel, és nem volt szerencséje, az tudja, hogy milyen körülmények uralkodnak az ilyen kolikban, albérletekben. Én teljes mértékben megértem a lányt. Egyébként a párod akkor is elvárná, hogy a csicskája legyél ha nem keresne többet. Menjetek külön kasszára, akkor nem lesz okod sírásra. Mindenki költsön annyit a gyerekére, amennyit ő megfelelőnek gondol.
2018. márc. 14. 12:22
 39/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha pl. orvosira vagy nehezebb szakra jár a lány és az apukájával úgy beszélték meg, hogy támogatja(akkor is, ha nem ugyanazt értették alatta), akkor most nem jogos azt kérni, hogy menjen el dolgozni. Nekem hétfőtől péntekig napi 3-4 másfél-három órás órám van, nagy része gyakorlat és minden szombat tömbösített labor. Ha akarnék sem tudnék dolgozni.

Ha könnyebb szak és lenne rá ideje, akkor a lakhatáson és ételen felül dolgozhat azért, amire még szüksége van.

2018. márc. 14. 12:23
 40/54 anonim ***** válasza:
74%

Feszegetheted ezeket a témákat előtte, de nem ajánlom.

Azon se csodálkozz, ha majd lányának vesz egy lakást, a tiednek meg nem. Ez szerintem is így tök természetes.

40F

2018. márc. 14. 12:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!