Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az a jó gyerek, aki nem költ...

Az a jó gyerek, aki nem költ semmire?

Figyelt kérdés

A szüleim ki vannak akadva, mert 18 évesen három év alatt 50 ezer forintot költöttem.

Tényleg sok, oké, de három év alatt, ráadásul ebben az alap higiénia, iskolai könyvek és ételek vannak, jórészt. Szerintük ez beteges. Illetve ha szerintük ennyi megy el alap dolgokra, akkor mostantól vehetek mindent magamnak.

Ti mennyit költöttetek kamaszkorotokban?

2018. márc. 10. 15:01
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
18 évesen ennyit havonta költöttem, pedig nem tegnap volt. Nem veled van a baj.
2018. márc. 10. 16:42
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
3 év alatt 50 ezer szinte semmi. Az havi kb. 1400 Ft. Az alap higiéniai dolgokra több kell (tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, ha lány vagy betét/tampon, ha fiú borotvahab). Ez még a legolcsóbb termékekből sem jön ki. És még iskolai cuccok és étel is.
2018. márc. 10. 16:46
 13/31 anonim ***** válasza:
13%

19 évesen kezdtem dolgozni, előtte nem volt nagyon költés, ha kellett valami akkor félretettem a családi pótlékot, így pedig meg volt egy cipő, meg egy felső vagy nadrág.

Igazából akkoriban ízlésem sem nagyon volt, próbáltam időtálló, strapabíró ruhákat választani.

Nálunk a beiskolázást a szülők állták, de az is ki volt gazdálkodva okosan, egy hagyományos táska pl 7. osztályos koromtól, elkísért egészen 11. osztályig.

A szülők tudják mi az a nélkülözés, lemondás, nekik is volt részük benne tizenévesen, és Ők erre mondták hogy azért kaptok meg mindent a lehetőségekhez mérten, mert annak idején nekünk is meg kellett gondolni hogy mit vehetünk.

Szóval itt nem az volt hogy ha így állunk, akkor oszd be magadnak, adtak ha kellett, viszont cserébe itthon úgy vártam őket haza hogy fel volt mosva a nappali, kávé lefőzve stb

Viszont dolgozóként én is vissza adtam mindkettejüknek a támogatást, pl tönkre ment a mosógép, mondtam hogy itt van 70-80e ft vegyünk egyet, ha volt nagy kiadás a hónapban, és a kocsit tankolni kellett volna következő fizetésig akkor apámnak is oda adtam a teli tank árát.

Így dolgozóként a jövőre tekintek, egyszerre nem költök sokat, mondjuk annak idején dolgoztam 130-ért, akkor egy 50ezres kiadásra két hónapot spóroltam, most 190-200nettóval egyszerre is kiadok ennyit ha sürgős.

25F

2018. márc. 10. 16:59
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmtöl is sajnálták a betétet, tampont meg tiltották is,sőt még apja le is k..vázta azért h mentsruál, és mert nem óhajt átázni. :( Itt sajnos ez a mentalitás a normális elfogadott.
2018. márc. 10. 17:01
 15/31 anonim ***** válasza:
87%
Képzeld én dolgoztam már 16 évesen is,jaa kedves szüleim ellopták a mocskos piájukra amit én kerestem, és jol összevertek ha kevesebbet valottam be h jusson samponra betétre. 30 százalékos te mit adsz a gyerekednek?
2018. márc. 10. 17:09
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

"három év alatt 50 ezer forintot költöttem.

Tényleg sok, oké, de három év alatt, ráadásul ebben az alap higiénia, iskolai könyvek és ételek vannak, jórészt. Szerintük ez beteges."

Ezt a kérdéstkiírást ugye te sem gondoltad komolyan? Nem vagyunk eleresztve anyagilag, de három év alatt 50e, amiben minden benne van, még az alaphigiénia és tankönyvek is. Ne már!

2018. márc. 10. 17:09
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

"tinike" is menstruál, arról nem beszélve, hogy tinike csak 16 éves kortól dolgozhat, akkor is csak nyáron tud és 6 órában. Hogy lehet valaki ennyire megkeseredett?

Amúgy 14-es,3-as vagyok velem is ez volt. Apám kiburogatta a szoba közepére a tamponokat, meg lekur.. vázott. Sőt a nőgyógyász is azt jelenti neki, hogy "viszket a pics..d, mutogatod magad, biztos megb.sz.attad magad". Ezt megkaptam 16 évesen. Pedig tényleg beteg voltam, 4 hónapja nemenstruáltam, elkaptam egy fertőzést a termálfürdőben".

Amúgy nem kell foglalkozni velük, ha csak ennyi a baj. Igénytelenek, ennyi. De nem értikeg, hogy ebben a világban már nem lehetsz meg zsíros hajjal, vattával, hogy átáz.

2018. márc. 10. 17:12
 18/31 anonim ***** válasza:
89%
Csak meg kell nézni a magyarok 70 % nak a fogait.. Árulkodó.. Amugy persze h nem mernek a nők orvoshoz menni aztán meghalnak mikor kidrül már a baj,mert aki nőgyogyászhoz jár csak prostizuált lehet csak. De aki fésülködik az is.. Szánalom.
2018. márc. 10. 17:18
 19/31 anonim ***** válasza:
84%
Én csak ritkán költök,évente olyan 5000Ft-ot de nem is kapok sok zsebpénzt. (apám ellenzi)
2018. márc. 10. 17:35
 20/31 anonim ***** válasza:
73%

10-es mi a rosszabb? Mondjuk hogy ptthon gyártod a betétet, ahogy írtam.

Vagy nem engedett el gyerekként betömetni a 6-ost mert majd liesik, meg tejfogat nem tömetnek, ezért kihúzták.

Vagy nem emged el apàd orvoshoz, ha beteg vagy, mert "csak nem akarsz iskolába menni", aztán jobb esetben a suliban esel össze, rosszabb esetben a buszon, mint én. De akkor is megkapod, hogy bolond vagy, megjátszod magad. Hiába vagy kitűnő, jó tanuló... Vagy a legdurvább, hogy a 100 kilós apád felszakítja a szád, vagu betöri az orrod??? Aztán 2 perc múlva elfelejti és "menj csak mindenki megtudja, hogy hazug vagy".

Vagy éppen beúgrani az autó, mert ilyennel fenyegett, hogy a mentő visz el, agyonver. Mikor lebolondoz, akkor megmondtam neki, hogy a zaki mondja. Erre agyonváglak, taknyos piszok.

Vagy elmenekülsz előle, erre utánad jön kocsival, betuszkulsz, ott a hajadnál fogva tart bent, üti a arcod. Te kinyitod a mozgásban levő kocsi ajtaját, erre visszaránt, aki meg látott annak azt mondja, hogy részeg voltam...

És az ilyenek megússzák. Pedig én voltam a csendes zsíros hajú, két fillért magára nem költő, otthon betétetet guártó, csendes, kitűnő làny...

Szóval én nem hiszem, hogy a kéedező szüleinek "sortűz", és le mertem írni. Ennyi. De peprsze én vagyok a követelőző "tinike", tényleg.

2018. márc. 10. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!