Az a jó gyerek, aki nem költ semmire?
A szüleim ki vannak akadva, mert 18 évesen három év alatt 50 ezer forintot költöttem.
Tényleg sok, oké, de három év alatt, ráadásul ebben az alap higiénia, iskolai könyvek és ételek vannak, jórészt. Szerintük ez beteges. Illetve ha szerintük ennyi megy el alap dolgokra, akkor mostantól vehetek mindent magamnak.
Ti mennyit költöttetek kamaszkorotokban?
Ugyanez...
Oké,hogy a sminket meg ilyeneket, ami keveset használtam, magam vettem meg, de anyám még betétet se volt hajlandó venni. Illetve először adott vattát, de azzal 8 nadrágot véreztem össze. Mert nem volt hajlandó adni újat. Aztán kaptam 3-4 havonta egy 7 darabos betétet és közölte, hogy osszam be. Szerencsére csak két havonta jött meg. Így is emlékszem, hogy zsebkendőket meg alá nejlont ragasztottam össze, hogy ne ázzak át. Oké, régen nem volt ez, de most már nem ugyanaz a világ van.
Nekem is sajnálta még a samponra is a pénzt, meg a fodrászra is. Magamnak meg nem tudtam 10-15 évesen, mert kis falu volt, itt nem volt dm meg ilyesmik. Mai eszemmel el sem mondanám neki, hogy megjött, gondolom régen se tették azt. Ja meg kuka se volt a fürdőben, de közölte, hogy minek.
Ennek ellénére engem is rengeteget bántottak.
Nálunk is ez volt, az a jó gyerek aki mindig csendben van, nem megy sehová, nem jön hozzá senki, nem kell rá költeni és jól tanul.
Nálam a ruhákkal volt sértődés, anyám mindig 2 számmal nagyobb ruhákat vett nekem és olyanokat amiket ő hordott volna szívesen ha vékony lett volna. Én meg csak egyszerű fekete ruhákat akartam. Soha egy forintot se kaptam semmire, ha kellett valami akkor nekik kellett szólni de a válasz 99%-ban nem volt. 16 évesen megpályáztam egy ösztöndíjat amit megkaptam, ez abból állt hogy negyedévente adnak 8ezer ft-ot, na amikor megkaptam az elsőt, szépen elmentem és vettem magamnak ruhát. 16 év után először volt olyan ruhám ami méretben megfelelő volt és végre tetszett. Akkor kaptam meg én is hogy ha nekem semmi nem jó amit kapok, akkor mostantól nem kapok semmit és vegyem magamnak.
1400 ft havonta.
Ezt sokalják?
Havonta ha csak egy tusfúrdőt és egy dezodort számolok is 1000 ft.
Persze itt is vannak a gazdaságos termékek.
De akkor is, deo, tisztálkodó szer, intim betét, fogkrém, sampon ez az alja, és tuti több mint 1500 ft/hó
Na az ilyen "szülőket" falhoz állítanám, aztán sortűz!
"három év alatt, ráadásul ebben az alap higiénia, iskolai könyvek és ételek vannak"
HOGY MI??? Ezeket a szüleid kötelessége lett volna megvenni. Normális esetben egy gyereknek egyáltalán nem kell költenie semmire, mert mindent megkap a szüleitől.
Innen üzenem a szüleidnek, hogy elmebetegek, és kezeltessék/kössék fel magukat.
Nem leszek népszerű de elmondom a véleményem.
A saját kereseted költeni egy dolog.
A szüleid pénzét egy másik.
De ajándékba kapott pénzt lehet befektetésnek gondolták, maximum neked elfelejtettek szólni róla.
Mivel fogalmam sincs miért, bárkinek igaza lehet az előttem szólók közül. Ez csak az én véleményem.
"Nálunk is ez volt, az a jó gyerek aki mindig csendben van, nem megy sehová, nem jön hozzá senki, nem kell rá költeni és jól tanul."
Tapasztalat, én ilyen voltam 21 évig. És az ilyeneket lehet tönkretenni, mert nem áll ki magáért.ert nekik sose jó. Hiába vagy kitűnő, évközben se legyen négyes. A versenyen elsőnek kell lenni. Sose hiányozhatsz, ha beledöglesz is menni kell. Ha" ellenszegülsz" megbolondultál.
Amúgy nem sok pénz, főleg, hogy nem nekik kellett költeni...
1000 Forint elmegy egy reggel 6-től este 5-ig tartó vagy 7-ig tattó sulis napon, sajnos. Én is spóroltam csapi vízzel, amivel nem is lenne baj, de cipelni igen...
Mikor koleszos voltam heti 3-4 ezret, de ebben a kaja is benne volt. De úgy örültem, mert így legalább volt bolt és betétet tudtam venni.
Nem kell velük foglalkpzni, normális dolgokra költötted. Ettől még nem kell "sortűz".
Van ennél sokkal rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!