Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Pár honapja minden pénzt...

Pár honapja minden pénzt eltesz valahova, vagy elkölt. (minden honapba minuszra vágja a kártyát) miért? Eddig elég volt mindenre?

Figyelt kérdés

Egy párnak van 4gyereke, a férj keményen dolgozik a családért. Már sikerült egy kissebb használt házat is vasarolnia. A gyerekek kamaszkoruak. A feleség pár éve nem dolgozik.amiota nem dolgozik a feleség,már nem föz finoman,a gyerekekkel sem foglalkozik annyit..

sokszor elmegy napközben az állitolagos barátnöhöz..váljak vagy ne??ha válásra kerül a dolog kinek mit itélhet meg a biroság? mit tehetnék??

2018. febr. 23. 19:59
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat.igen hazasok vagyunk, van amit közösen vettünk, van amit nem. engem csak az bosszant az egészben hogy én a család miatt mentem ki ausztriaba dolgozni, ezért is kerestem elég jól.havi szinten 500at.ebböl mindig hazaadtam 400at.a szazas kellet nekem kajara,telefonra és utiköltségre mikor minden honapban hazamentem. de ezt csak miattuk tettem hogy tudjam öket tovább küldeni tanulni ha eljön az ideje,és segiteni akartam öket az elölrejutásban.a feleségemet sosem ugy kezeltem mint aki nem csinal semmit.. de az elmult honapokban észrevettem és a gyerekek is mondták hogy nem figyel rájuk a anya, nem föz finomakatat mint régen.megkaptam a gyerekek utan a gyerekpénzt amit ausztriaban adnak. az az összeg is rákerült a bankszamlankra.. ez havi szinten 4 gyerek utan minumum 160ezerft volt. ez egy évre elég jó összeg.. pláne akkor ha 7 éve van kint a férj,és nem jókedvemböl mentem dolgozni ausztriába..hanem a család miatt.. igen a feleségemmel leültem beszélgetni most este. azt mondta van valakije jó ideje. na erre mit mondhatnék? teljesen lenullázta a számlát ma is elment éjszakára valahova.. fogalmam sincs mit tegyek...
2018. febr. 23. 23:02
 12/45 anonim ***** válasza:
13%
Azért hiába közös a vagyon jog szerint, meg még esetleg szeretem is a házastársam, de ha csak én dolgozok, és abból a pénzből veszek egy házat, a párom meg egy fillért nem keresett meg az árához, akkor azt igenis én vettem. Közös lesz, közösen élünk ott, de akkor is én vettem.
2018. febr. 23. 23:07
 13/45 anonim ***** válasza:
83%
Lehet hogy te így fogod fel, de ő nem biztos. Magányos lehetett nélküled amég te ausztriába voltál ráadásul minden otthoni teendő rászakadt.
2018. febr. 23. 23:07
 14/45 anonim ***** válasza:
76%
Tehát válj.
2018. febr. 23. 23:08
 15/45 A kérdező kommentje:
Igen sok minden rá hárult de édesanyámék is rengeteg mindenbe segitettek neki mig nem voltam otthon.. jo magányos volt,,én nem voltam az?? én a család miatt mentem ki dolgozni..hogy jobb legyen nekik.. és tessék nem törödik a gyerekekkel,lenullázta a számlát is, de az ami félre volt téve az a gyerekeké volt..miert kell ezt neki csinalni? most mit tegyek? jó válás.. de még szeretem.. mit kellesz tennem ha valasra kerul a sor? nemvehetik figyelmbe hogy mindent a csaladert tettem? nem az en hibam volt, hisz ök a mindeneim,mindent miattuk csinaltam..
2018. febr. 23. 23:29
 16/45 anonim ***** válasza:
78%

"Lehet hogy te így fogod fel, de ő nem biztos. Magányos lehetett nélküled amég te ausztriába voltál ráadásul minden otthoni teendő rászakadt."

Talán csak nem rokkant bele az iskolások mellett úgy, hogy más dolga nem volt...

Kedves kérdező, az mindenképp tarthatatlan, hogy te kint gürizel a családért, az asszony meg itthon még a háztartást sem látja el htb-ként, a pénzt elszórja és marha nagy unalmában félreb..szik. A te döntésed, meg tudsz-e neki bocsátani, kamaszok mellett viszont nyugodtan mehet már dolgozni, az otthonotok már megvan, neked se feltétlen muszáj kint gályázni, lehetsz a családdal. Ha nem jut pénz a gyerekek továbbtanulására, maguknak kell állniuk, akkor nyugodtan meséld el nekik, hogy kinek köszönhetik ezt. Ja, és mindenképp szüntesd meg a közös bankszámlát, ill. az asszony hozzáférését.

Ha a válás mellett döntesz, arról tudj, hogy a ház közös, a fele mindenképp a tiéd, de ha jó ügyvéded van, lehet más is a tulajdoni arány. Ha netán az asszonynál maradnak a gyerekek, meg lehet váltani egy összegben a gyerektartást pl. a házban lévő tulajdonrészeddel, vagy annak egy részével, és letudtad az egészet. Onnantól csak a gyerekeid kezébe adj, ha támogatni akarod őket. Ha ezt nem fogadja el, a munkád magyarországi átlagos béréből számolják a gyerektartást, nem abból, amit kint keresel.

2018. febr. 23. 23:33
 17/45 A kérdező kommentje:
annyirabánt,hogy a sirás kerulget. a gyerekek mondtak delután hogy anya nem is fozott rajuk olykor 2-3-4nap , csak azt tudtak enni amit talaltak.. de istenemre ha még számlákra el is megy 100ezer a többinek vigan elégnek kell lenni kajara, stb..nem értem.miért veszi el töluk a félretett pénzt? hisz a saját gyerekei.. most muszaly leszek hazajönni, munkat talalni, feleannyi fizetésért..és talán kijövunk belöle.. a feleségemre nem fogok számitani. mert jobban érdekli a mostani pasija
2018. febr. 23. 23:37
 18/45 anonim ***** válasza:
95%
Őszintén sajnállak... Nincs valaki, aki be tuda segíteni a gyerekeknél, akár pénzért? És tovább tudnál kintről hazaadni pénzt nekik. Én a helyedben tuti elválnék ezek után. Megcsalás + gyerekek elhanyagolása, mi kell több ennél?
2018. febr. 23. 23:44
 19/45 A kérdező kommentje:
ha odakerül a sor hogy vagyonmegosztás kérvényezhetem hogy a banktol kerjen a birosag viszamenoleg szamlakivonatot? ha hirtelen nagyobb összegeket vett le a feleség arra rákérdezhetnek miert vette le? vagy a birosag megnézheti a kiadásokat és a bevételeket? vagy az ilyen pénzes dologban nem lehet visszakérni legalabb a gyerekek pénzét?
2018. febr. 23. 23:47
 20/45 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem számlakivonatot te is kérhtesz, ha te is tulajdonosa vagy a számlának.
2018. febr. 23. 23:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!