El tudnátok felejteni, ha gyerekként apukátok eltörte volna az orrotokat?
Mármint, nem véletlenül, hanem egy verés közepette.
Asztallapba verte bele a fejem, aminek következtében eltört az orrom, rosszul fort felül össze, és most görbe.
Kislányként szép, egyenes orrom volt, most már ugyan nem vészes, de látni, hogy hol görbült el.
Már milliószor úyg döntöttem, hogy elfelejtem, történhetett volna nagyobb bajom is, nem olyan csúnya az orrom, illetve anyukám is sokszor mondja, hogy le kéne ezt már nyelni végre, 13 év után, nem lehet mindig haragudni.
A szüleimmel tartom a kapcsolatot, nem akarom, hogy emiatt ne legyen családom, de csak távolról, évente egyszer látjuk egymást pár napra.
Beszélgetni ezen felül csak anyukámmal szoktam telefonon.
Szerinte túl kéne már lendülnöm ezen, nem volt szándékos, és igazán nem csúnya.
-lány-
Neeeem, biztos nem szándékosan verte a fejed az asztalba, ugyanmár egy kis maradandó károsodás semmi barátok között.
Anyád ugyanolyan lelketlen f...fej mint aki anno felcsinálta.
Nem tudnám elfelejteni. Nekem anyám eltörte a fejemen a tányért, mert elmostam a macskánk vizestálkáját a mosogatóban. Szerinte ezt csak kint az udvaron szabad csinálni. 12 éves voltam. Ömlött a vér a fejemből. Orvoshoz nem vitt, mert akkor kiderült volna, hogy mit csinált. Könyörgött, hogy ne mondjam el ezt soha senkinek. Aztán elment dolgozni.
A földön maradt egy szilánk, azzal vagdostam a karomat. Nem tudom, miért tettem, így utólag. A karomon a vágások még most is látszódnak, soha nem felejtem, hogy miért történt, és azóta is tartom a két lépés távolságot anyámmal.
Nem.
Soha nem tudnék ilyet elfelejteni. Aki felnőtt létére így bántalmaz egy védtelen, tehetetlen gyereket (lényegtelen, hogy a gyerek fiú-e vagy lány), az egy gerinctelen mocsok, akinek szilánkosra törném a kezét.
És már ne haragudj, hogy lehet egy gyereknek a fejét "nem szándékosan" az asztallapba verni? Anyád sem normális, hogy mindezt elnézte, és nem hagyta ott azt az agresszív barmot a francba.
Nem tudnám elfelejteni, pláne nem megbocsátani.
Aki felnőtt létére ily módon bántalmaz ez gyereket, az egy gerinctelen gyáva féreg. Nyolc napon túl gyógyuló sérülés esetén ez már durva családon belüli bántalmazásnak számít, amit anyád sem úszna meg. Ha nem tett semmit, hogy ezt megakadályozza, elnézte, meg még utána is apáddal maradt, akkor anyád ugyanolyan bűntársa apádnak.
Ilyet nem lehet csinálni nem szándékosan. Ha én a te helyedben lennék, anyáddal sem tartanám a kapcsolatot. Ezért a hozzáállásért ("nyeld le kislányom hogy apád betörte az orrodat") anyád is megérdemelne két nagy átszállóst orrtöréssel. Apádat meg ott azonnal jelentettem volna fel a gyámügynél meg a rendőrségen.
Ha meg lenne gyerekem, messziről kerülném a szüleidet, vagy soha nem lehetnének az unokával kettesben úgy, hogy én nem vagyok ott.
Amit megemlítenék egy pár válaszoló kapcsán:
Miért van mindenki jobban kiakadva, ha egy kislányt bántalmaznak? Egy kisfiú ugyanúgy gyenge és tehetetlen, ugyanúgy nem tudja megvédeni magát, miért bocsánatosabb bűn egy kisfiút bántalmazni, mint egy kislányt?
Egy kisfiúnak ugyanúgy fáj az orrtörés, mint egy kislánynak.
Nemtől függetlenül küldeném anyádat is meg apádat is a börtönbe gyerekbántalmazásért. Anyád semmivel sem jobb apádnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!