Egyes szülők miért nem tudnak normálisan beszélni a gyerekükkel?
Ott az volt a hüle, aki lebszott.
Ezt a WC-s dolgot is jó, hogy felhoztátok.
Nekem a nagy WC 5 perc, a gyerek meg bent ül negyed órát, a másik még könyvet is visz magával!!
Ezek alapvető együttélési szabályok, hogy ne ülj a vécén negyed órát, mert lehet, hogy éppen másnak is kell... próbálja az ember a gyerekbe belenevelni, de sokszor hatástalan.
Nálunk is rendszeresen ez van. Kicsapják az ajtót (mert kopogni a saját házukban nem fognak!), majd üvöltenek, hogy menjek. Mondom, hogy egy pillanat, ezt a mondatot még leírom, erre majdnemhogy megtépnek, hogy mi a francot képzelek magamról, MOST menjek és őrjöngenek 10 percig, míg én ott állok előttük és hallgatom. A "kérem", "köszönöm" szavakat hírből se ismerik, de ha én nem köszönöm meg 99x, hogy véletlenül ki lett mosva anyám által egy felsőm, akkor hálátlan kis féreg vagyok több hónapon keresztül... Párszor már megfordult a fejemben, hogy zokogva a lábához rogyok eme nagylelkűségéért, csak szerintem szétrúgná a fejem, ha már olyan magasságban van.
Természetesen én nem moshatom ki csak a saját cuccaimat (úgy, mint anyám, aki nem hajlandó rám is mosni, mert egy lusta senkiházi vagyok).
Igazából nálunk is a van sapka, nincs sapka esete van.
Nálunk is ez volt. Igaz durván, hangosan nem igazán utasítottak, de akkor is egy határozott parancs volt, semmi "légyszi" se egy köszönöm. Kijelentették, hogy mosogass el. Ha mondom, hogy egy pillanat, mert el akarom olvasni még ezt az oldalt vagy meg akarom várni a reklámot akkor meg ment a kiakadás, hogy most rögtön azonnal kell elmosogatni. Persze én segítettem a házimunkában magamtól is és semmi bajom azzal, ha megkérnek valamire, de úgy gondolom nem egy csicska vagyok, akinek első szóra mindent eldobva rohanni kellett volna, csak mert anyum kiejtette a száján, hogy mosogatás. Érdekes apum fel tudta fogni, hogy 5 perc múlva is meg lesz csinálva, csak anyumnak volt mániája, hogy azon nyomban ugrani kell. És ha esetleg szóvá mertem tenni, hogy normálisan is megkérhetne akkor minden szarnak le lettem hordva, hogy mit képzelek.
(Az meg, hogy nem ülhet valaki negyed órát a wc-n....jézusom. Van, akinek kell ennyi idő. Gondolom nem kell az egész családnak 10 percenként wc-znie akkor meg nem mindegy, hogy ott ül e szerencsétlen gyerek?)
Érdekes például a 10-es válaszoló válasza, aki leírja, hogy vele is ilyen durván és türelmetlenül beszéltek, és hogy ez milyen rossz volt, majd a következő mondatával mégis hasonló stílusban reagál az előtte lévő véleményre.
Az emberek alapvetően azt másolják gyerekneveléskor, ahogyan őket nevelték. Ettől eltérni ösztönösen nem igazán fognak, csak odafigyeléssel. Emellett nagyon sok frusztrált, folyton siető, türelmetlen szülő van, a másik oldalról pedig sok önző, lusta gyerek, és ráadásul ez a két csoport nem egészen független egymástól, hanem némileg egymásból következnek.
Egyébként én sem tudom megemészteni azt a hangnemet, amiben jó néhány családban beszélnek egymással a családtagok. Nem feltétlenül a siettetésre gondolva, de például én több családban is láttam egymás szavakkal történő bántását (akár csak szekálásként, piszkálódásként), nekem az sem fekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!