Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bele lehet törődni, hogy soha...

Bele lehet törődni, hogy soha nem lesz pénzed?

Figyelt kérdés

A szüleim érettségi óta nem támogatnak, mert hogy felnőtt vagyok, őket sem támogatták.

A támogatás alatt nem azt értem, hogy pénz kéne, hanem hogy legalább otthon lakhattam volna, ameddig szerzek egy diplomát. Érettségi után költöznöm kellett, apu már gimiből is ki akart venni, mert 16 évesen lejárt a tankötelezettség, komoly viták mentek emiatt.

Most munka mellett csinálom az egyetemet, külön élek, de rendesen ki vagyok készülve. Külföldön élek a férjemmel, annyiban segít be, hogy fizeti a teljes lakbért, az élelmiszer részem és a háztartást (mosó és tisztítószerek) én állom, a bérletem, tankönyveim, tandíjam (nem magas, de van), ruházkodásom meg úgy mindent természetesen én magam. Mondjuk ez így is van rendjén.

De munka és háztartás mellett néha úgy érzem, komplett kikészülök. A munkahelyemen problémák vannak, hogy csak szombaton tudok bejárni, mert reggeltől estig minden hétköznap egyetemen vagyok, éjszakázni meg nem szeretnék, 5 és 6 között kelek így is. Vasárnapom szabad, de nem vállalhatok be több órát, mert azzal átlépem a limitet (a férjem 300€ adókedvezményt kap utánam, ami elveszne, ha én többet dolgoznék. 300€ meg kiteszi a lakbér felét pont).

Most, hogy vizsgaidőszak van, komplett ki vagyok készülve, tegnap is kora reggeltől késő éjjelig tanultam, majd ma reggel ismét (10kor vizsgáztam), tegnap csak annyi időt pihentem, míg megfőztem. Holnap megint ez vár rám (nemrég értem haza).

És ott a veszélye, hogy nem lesz meg elég tárgyam, most is 12-ből 10 válaszom jó, de ez kevés ahhoz, hogy átengedjenek sajnos.

A férjem jól keres (ő olyan 2700€ nettót, én 450€-t), de az az ő pénze, meg nem akarok egy életen át valaki másra utalva élni, akkor inkább ne legyen pénzem.

De egyre nehezebben tudok beletörődni, hogy hiába tanulok, nem lesz belőlem semmi, mert nem bírok annyit teljesíteni, így meg nem lesz pénzem se.

Anyukám szerint ők nem hibásak semmiben, 16 évig tanköteles egy gyerek, otthon lakhattam, leérettségizhettem, onnantól a saját felelősségem, ne is jöjjek azzal, hogy nekik kellett volna nekem lakhatást biztosítani Bc-ig.

2018. febr. 12. 15:41
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
77%
A férjed hozzáállása sem normális, de a tiéd sem, ha ezt eltűrödy 8 óra munka? Ugyan már, 20 évesen többet dolgoztam ennél egyetem mellett. ( levelezőn voltam) Mi lesz, ha gyereketek lesz? Szerintem gondolkodj el ezen, mert nincs rosszabb annal, mint hogy egy rossz kapcsolatban benne tagadsz, csak azért mert félsz egyedül önállóan élni egy darabig. Ez se normális, hogy ő pénze, meg te pénzed. Összeházasodtatok, akkor ez már közös kéne legyen.
2018. febr. 12. 17:53
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Senkitől se kell függeni,otthonrol menekülők,szoktak belelépni így a hasnlo gödörbe..
2018. febr. 12. 17:55
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy véletlenül akinek a férjét évekig el kellett tartani, hogy az tanulhasson, most meg, hogy te tanulnál kúr.vázni akar meg filléreskedni?
2018. febr. 12. 20:20
 24/24 anonim ***** válasza:

,,De nézne is nagyokat, ha megkérném, hogy 8 óra munka után még főzzön vagy teregessen (mosni és mosogatni a gép szokott)."

Ez most komoly? :D Én is munka után szoktam főzni. Munka mellett esti suliba járok. Hétköznap késő este érek haza 2 nap is, a szombatomat egész nap suliban töltöm. Vasárnap van egy szabadnapom. Amikor hosszú napom van, nem főzök. Teljesen egyértelmű, hogy ha én érek haza korábban a munkából és éhes vagyok, akkor főzök. Ez nem megterhelő. A házas élet nem arról szól, hogy én dolgozom, ezért fel vagyok mentve minden munka alól otthon, hanem besegítünk egymásnak és közösen cisnáljuk a dolgokat. Akinek éppen kapacitása van rá.

Ha ő magától nem kérdezi meg, hogy segítsen-e a főzésben, ott rég problémák vannak. Ha neki a 8 óra munka ekkora teher, hogy rád hárul minden más a szintén munka és egyetem mellett, akkor nagyon rossz párt választottál. Remélem nem így van!

És ilyen az élet. Hamarosan vége az iskolának, majd jobban fogsz keresni. (De akkor ki fog otthon főzni?)

2018. febr. 16. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!