Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bele lehet törődni, hogy soha...

Bele lehet törődni, hogy soha nem lesz pénzed?

Figyelt kérdés

A szüleim érettségi óta nem támogatnak, mert hogy felnőtt vagyok, őket sem támogatták.

A támogatás alatt nem azt értem, hogy pénz kéne, hanem hogy legalább otthon lakhattam volna, ameddig szerzek egy diplomát. Érettségi után költöznöm kellett, apu már gimiből is ki akart venni, mert 16 évesen lejárt a tankötelezettség, komoly viták mentek emiatt.

Most munka mellett csinálom az egyetemet, külön élek, de rendesen ki vagyok készülve. Külföldön élek a férjemmel, annyiban segít be, hogy fizeti a teljes lakbért, az élelmiszer részem és a háztartást (mosó és tisztítószerek) én állom, a bérletem, tankönyveim, tandíjam (nem magas, de van), ruházkodásom meg úgy mindent természetesen én magam. Mondjuk ez így is van rendjén.

De munka és háztartás mellett néha úgy érzem, komplett kikészülök. A munkahelyemen problémák vannak, hogy csak szombaton tudok bejárni, mert reggeltől estig minden hétköznap egyetemen vagyok, éjszakázni meg nem szeretnék, 5 és 6 között kelek így is. Vasárnapom szabad, de nem vállalhatok be több órát, mert azzal átlépem a limitet (a férjem 300€ adókedvezményt kap utánam, ami elveszne, ha én többet dolgoznék. 300€ meg kiteszi a lakbér felét pont).

Most, hogy vizsgaidőszak van, komplett ki vagyok készülve, tegnap is kora reggeltől késő éjjelig tanultam, majd ma reggel ismét (10kor vizsgáztam), tegnap csak annyi időt pihentem, míg megfőztem. Holnap megint ez vár rám (nemrég értem haza).

És ott a veszélye, hogy nem lesz meg elég tárgyam, most is 12-ből 10 válaszom jó, de ez kevés ahhoz, hogy átengedjenek sajnos.

A férjem jól keres (ő olyan 2700€ nettót, én 450€-t), de az az ő pénze, meg nem akarok egy életen át valaki másra utalva élni, akkor inkább ne legyen pénzem.

De egyre nehezebben tudok beletörődni, hogy hiába tanulok, nem lesz belőlem semmi, mert nem bírok annyit teljesíteni, így meg nem lesz pénzem se.

Anyukám szerint ők nem hibásak semmiben, 16 évig tanköteles egy gyerek, otthon lakhattam, leérettségizhettem, onnantól a saját felelősségem, ne is jöjjek azzal, hogy nekik kellett volna nekem lakhatást biztosítani Bc-ig.

2018. febr. 12. 15:41
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
48%

Az én gyerekem 27 éves koráig tanult, orrhon lakott, mindenben segítettük.

Tehát nem szarevésből kérdezem, de te mit tettél, vagy nem tettél azért, hogy a szüleid ahogy tehették szabadultak tőled?

2018. febr. 12. 15:46
 2/24 anonim ***** válasza:
66%
* otthon
2018. febr. 12. 15:46
 3/24 A kérdező kommentje:

1, Semmit. Jó tanuló voltam, nem voltak gondok velem, kitűnőre érettségiztem, egyetemre szántak a tanáraim. Ha lett volna hol laknom nyugodt körülmények közt, már rég az Msc-t csinálhatnám.

A tesóm 3 éves szakközepet végzett, ő otthon lakik (18 volt, mikor végzett, most 21), szóval csak nekem nem lehetett.

2018. febr. 12. 15:49
 4/24 anonim ***** válasza:
87%
Ennek előbb utóbb vége lesz, gondolj erre és soha ne add fel. A másik ami nálatok számomra fura hogy azt mondod a férjed pénze. Na nálunk nem így van. Közös minden. Ez csak átmeneti állapot hogy te nem adsz annyit bele. De ez fordulhat és fog is. A férjem pl munkanélküli volt mikor összeköltöztünk. Na és? Én is járhatok így. Bárki. Nem volt én pénzem és te pénzed. Közös. Szóval rosszul látod. A szüleidre annyit hogy ritka szar emberek. De mikor neked már sokkal jobban megy majd a szekér 5 év múlva, mikor már meg van a suli, jó munkahely , fizu, és anyuka meg apuka jön hogy kellene anyagi támogatás na akkor jön el a te időd. Na akkor kell hátat fordítani. Mert hidd el ez is jönni fog, hogy neked könnyű külföldön stb.. kitartás. És igen, lesz pénzed, ne add fel.
2018. febr. 12. 15:55
 5/24 anonim ***** válasza:
55%
A sóher szüleid után miért választottál egy sóher férjet?
2018. febr. 12. 15:55
 6/24 anonim ***** válasza:
89%

Férjed jól keres, és abban nincs igazad, hogy az az ő pénze.

Az a TI pénzetek, erről szól a házasság, hogy most Ő, később Te állsz helyt, ott ahol, és amiben kell.

Ha tanulsz, érsz el sikereket, csak idő, kitartás kérdése.

2018. febr. 12. 15:59
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt a házimunka nemmcsak a te feladatod lenne.

Másrészt nem kell mindennap fözni, vagy fözz egyszerre nagyobb adagot és fagyaszd le a többit adagonként, vagy hozass valamit, vagy egyetek nem-fött ételt.

Harmadszor, ha meglesz a diplomád, akkor nem 450 Eurót fogsz keresni, hanem ennél azért jóval többet.

2018. febr. 12. 16:00
 8/24 anonim ***** válasza:
81%

Èn itt durvábbank érzem a férjed hozzá állását mint a szüleidét.

Ok a szüleid ilyeneket, öket nem választottad, de te választottál egy férjet aki még rosszabb mint a szüleid.

Gondolom a helyzet a házasság elött is ez volt, vagy is tudta a férjed, hogy egy olyan nöt vesz el akinek még sok éve van mire önállóan keres! Vagy is bevállalta, hogy eltart téged!!!

De én nem érzem nagy tehernek, hogy heti 1x elmész dolgozni, ezt itt a környezetemben(németország) minden egyetemista megteszi.

Èn megismerkedtem a férjemmel Mo-n aki német. Pár hónap után össze akartunk költözni. Abban egyeztünk meg, hogy én fogok hozzá költözni, és ameddig munkát nem találok addig "eltart". Elkezdtem rögtön egy intenzív egésznapos nyelvtanfolyamot. De mikor ide jöttem még nem volt eu és nem kaptam munkavállalási engedélyt... ìgy másfél évig a férjem eltartott 100%-ig és a nyelvtanfolyamot is fizette... Majd 1,5 év után kaptam munkát, akkor majdnem olyan jól kerestem mint ö, így felesben fizettünk mindent. Majd mikor gyerek született akkor megint nagyrészt ö fizetett mindent. Majd elkezdtem megint keresni megint bele adtam a háztartásba...

Ha csak otthon ücsörögsz akkor megértem, hogy ne fizessen neked semmit, de te a közös jövötökért dolgozol...

Apád minek vizessen ha már férjhez mentél`?

2018. febr. 12. 16:05
 9/24 A kérdező kommentje:

Nem főzök minden nap, csak tegnap ugye vasárnap volt, mindketten otthon ettünk (a férjem a munkahelyén szokott hétközben, én meg útközben megoldom, ha van rá időm, mivel sajnos nem olyan az órarendem, hogy belefér az ebédszünet)

Igen, de ahhoz el kell odáig jutni (sajnos néha úgy érzem, az a pillanat, hogy meglesz végre, sosem jön el), és még 2 év alsóhangon.

Én szoktam végezni a házimunkát, mert ügyesebben megvagyok. Ha valamit meg kell javítani, össze kell szerelni, ki kell cserélni (égőt pl), azt a férjem.

De nézne is nagyokat, ha megkérném, hogy 8 óra munka után még főzzön vagy teregessen (mosni és mosogatni a gép szokott).

2018. febr. 12. 16:07
 10/24 A kérdező kommentje:

Nem tartott el, 4 éve együtt élünk, nem volt még olyan, hogy csak ő dolgozott volna. Volt olyan, hogy csak én, volt, hogy mindketten.

Most kezdtem ősszel az egyetemet, hogy jobban kereshessek majd. 1 évet voltam a vendéglátásban, 2-t a kereskedelemben, csak ugye egyik munkakör sem fizet jól, ezért is mentem tanulni.

Nem azt mondtam, hogy most fizessenek a szüleim, hanem jó lett volna, ha anno 18-19 éves koromban, mikor szükségem lett volna rá.

2018. febr. 12. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!