Az anyámmal volt egy nagy vitám. Előjöhetek a tartási kötelezettséggel?
Elég nagy volt a veszekedés, egy irat van nála, ami nekem nagyon kellene, de nem adja oda, mert abból neki kára származik. Erről legyen elég ennyi.
Egyetemista vagyok, koleszt nem kaptam, így egy kis szobát bérlek. Úgy egyeztünk meg, hogy a lakbért ők fizetik, a rezsire és az egyéb kiadásokra valót is én keresem meg. Most ki akar tagadni, mert "veszélyesnek" tart. A lakbért nem fogom tudni kiköhögni, így is nagyon nehézkesen jövök ki.
Valahogy el szeretném érni, hogy legalább a lakbért fizesse. A békülésről nem lehet szó, mert jogi úton kell megszereznem az iratot, ami megint szíven fogja ütni.
14-es, ezek alapján szátalan pontban meg lehet támadni a tartásdíj kötelező folyósítását :)
Pl. dolgozhat, de nem akar - máris nem kap
- szükséges-e felsőoktatásban tanulnia
- stb.
Semmi nem kötelezi arra a szülőket,hogy az egyetemista gyerekük albérletét fizessék. Ha középsuliba járnál még, nem lenne semmi papírod,akkor lehetne őket kötelezni arra,hogy 18 felett is tartsanak el. De egyetemistaként semmi esélyed rá.
Ha írásban egyeztetetek meg róla,akkor talán van esélyed , de ha csak szóban,akkor semmi, felesleges ügyvédhez fordulni.
Sajnos felnőtt vagy, neked kell megoldani, főleg ha össze is vagytok veszve.
Mondjuk valóban gáz, ha egyszer megígérték,hogy amíg tanulsz fizetik,akkor nem kéne meggondolniuk magukat.
Esetleg menj át levelezőre vagy passzívra és gyűjts, dolgozz. Próbáld magad megoldani,ha kell diákhitellel.
#21, a polgári perek sajátossága, hogy vagy az alperes, vagy a felperes nyeri meg. Az eldöntendő kérdés annyi, hogy megéri-e a perköltséget, hogy az ember megpróbálja - már, ha per nélkül nem képes megegyezésre jutni.
(ha túl nézünk a jogon, akkor meg nyilván a szülő lesz a vesztes, mert ugyanazt fogja visszakapni a gyerekétől, amikor ő lenne rászorolva... a különbség meg annyi, hogy a gyerek ilyenkor azért tud valami mást is tenni, a szülő meg vénen nem fog tudni...)
"ha túl nézünk a jogon, akkor meg nyilván a szülő lesz a vesztes, mert ugyanazt fogja visszakapni a gyerekétől, amikor ő lenne rászorolva... a különbség meg annyi, hogy a gyerek ilyenkor azért tud valami mást is tenni, a szülő meg vénen nem fog tudni.."
Hagyjuk már ezt az óvodás szintű fenyegetőzést.:D Pláne jelen esetben, ha tényleg arról van szó, amit #18-as leírt. Ha egy gyerek valami légből kapott hülyeség miatt képes az őt egyébként támogató anyját meghurcolni, és megpróbálja elszedni azt, amihez semmi köze, akkor semmit nem érdemel, álljon meg a maga lábán. Én még arról is gondoskodnék, hogy semmi ne maradjon utánam, amit örökölhet, vannak jó otthonok, ahol nagyon kényelmesen el lehet éldegélni. Ma már, amikor nyitottak a határok és ki tudja, kit hová sodor az élet, értelmes ember amúgy sem arra alapoz, hogy majd a gyerek segíti öregkorában. Még ha törvényben lefektetett kötelessége is.:-)
Józan paraszti ésszel végiggondolva:
Nem az a logikus, hogy ha létezett is ez a végrendelet, akkor anyukád már réges-rég megsemmisítette?
Nem hiszem, hogy bárki eltenne egy olyan iratot, ami komoly gondokat okozhatna neki a jövőben.
Az hol van leírva, hogy téged támogatni kell a továbbtanulásban?
Menjél dolgozni,végezz valami hasznos munkát!
Off
Lassan majd az ovodásokat is dolgozni küldjük.. Pelenkat le kell dolgozni,normális szülő támogatja a tovább tanulást h ne egy munkanélküli mama hotelest kapjon v egy gyereket aki rá se szarik hálából..
Off.
Már kérdeztél egyszer és akkor se voltál hajlandó infót adni bizonyos dolgokról,itt azért vmi büzlik nekem..
"#24-...#27 fel nem foghatom, hogy miért kell egy gyerek-anya vitában mindig az (b)anyucika mellé állni... tudod, ebben az a különösen gyomorforgató, hogy ha arról szólna a kérdés, hogy elvált apa és tartásdíj 18 év felett, mindenki a Kérdezőt bíztatná...
Persze nem csoda, ebben a témában délelőttönként zömmel elfogult anyucik válaszolgatnak..."
Mintha kissé kevernéd a szezont a fazonnal. Lendülj már túl azon a borzalmas tényen, hogy nem mindenki ért egyet a te "elfogulatlan" (LOL) véleményeddel.:D
#28-ra
Lepontozhatsz, de veled ellentétben én a 27-es válaszomban nem ítélkeztem.
Nem foglalnék állást egyik fél mellett sem, mert nem ismerem a hátreret. Az viszont tény, hogy nem fogja a bíróság arra kötelezni az anyát, hogy fizesse a 18+ gyermeke lakbérét. Ahogy egy olyan dokumentumot sem lehet jogi úton megszerezni, ami nem igazolható. egy tanúk és ügyvéd nélkül megírt végrendelet pl nem igazolható. Ha a szülő azt mondja, nála nincs, nem látta...akkor ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!