Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyámmal volt egy nagy...

Az anyámmal volt egy nagy vitám. Előjöhetek a tartási kötelezettséggel?

Figyelt kérdés

Elég nagy volt a veszekedés, egy irat van nála, ami nekem nagyon kellene, de nem adja oda, mert abból neki kára származik. Erről legyen elég ennyi.

Egyetemista vagyok, koleszt nem kaptam, így egy kis szobát bérlek. Úgy egyeztünk meg, hogy a lakbért ők fizetik, a rezsire és az egyéb kiadásokra valót is én keresem meg. Most ki akar tagadni, mert "veszélyesnek" tart. A lakbért nem fogom tudni kiköhögni, így is nagyon nehézkesen jövök ki.

Valahogy el szeretném érni, hogy legalább a lakbért fizesse. A békülésről nem lehet szó, mert jogi úton kell megszereznem az iratot, ami megint szíven fogja ütni.

2018. febr. 8. 08:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
47%

"jogi úton kell megszereznem az iratot"

Jól értem?

Anyáddal pereskednél, de közben azt akarod elérni, hogy az albérletedet fizesse?

Hát....nem kicsit vagy pofátlan!

2018. febr. 8. 09:33
 12/33 anonim ***** válasza:
64%
Egy végrendeletethez nem kell jegyző vagy ügyvéd? Náluk kell legyen másodpéldány.
2018. febr. 8. 09:49
 13/33 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó, NEM. Még tanúk se - ha kézzel van írva elejétől a végéig.

[link]

2018. febr. 8. 09:59
 14/33 anonim ***** válasza:
87%

Ja, és Kérdező, nyugodtan.

[link]

2018. febr. 8. 10:06
 15/33 anonim ***** válasza:
76%
Előjönni lehet vele, de érdemtelenség címén elbukod, és fizetheted a perköltséget.
2018. febr. 8. 10:23
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudtok megegyezni? ha jól értem a kommentekből, örökségről van szó. Nem tudom, milyen volt a kapcsolatotok eddig, olyan sz@r nem lehetett, ha támogatnak a továbbtanulásban. Azt se tudom, mekkora értéken megy a hirig, ha magamból indulok ki, én biztosan fordítanék arra IS, hogy a gyerekemet elindítsam az életben
2018. febr. 8. 10:45
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Elküldtem véletlenül.:-) A lényeg, hogy nem kéne a pénznek megmérgeznie a családi kapcsolatot. Ha jó volt eddig a viszonyotok anyáddal, talán érdemes lenne valami megegyezésre törekedni a hagyaték kapcsán a jogi hercehurca helyett.
2018. febr. 8. 10:47
 18/33 anonim ***** válasza:
43%

utolsó: röviden: a kérdezö szerint a nagyszülök egy kézzel írt végrendeletben rá hagyták a vagyonukat, de ilyen végrendelet nem került elö (söt lehetséges, hoyg nem is létezett soha), így a kérdezö anyja örökölt a szülei után.

A kérdezö ezt az esetleges végrendeletet akarná jogi úton megkapni és az anyját kitúrni az örökségböl (amit mellesleg az anyja utána kérdezö fog örökölni).

Mivel a végrendelet vagy nem létezik vagy az anya nem mutatja be, ezért erölködik a kérdezö.

De mivel senki nem tud a végrendeletröl, a kérdezö is csak pletykaszinten hallott valamit, ezért az egész értelmetlen.

Márcsak azért is, mert ha netán lett volna végrendelet és az anya tényleg le akarta volna tagadni, akkor egyszerüen megsemmisíti, soha senki nem tudja bizonyítani, hogy egyáltalán valaha is volt ilyen.

2018. febr. 8. 11:10
 19/33 anonim ***** válasza:
39%

Az hol van leírva, hogy téged támogatni kell a továbbtanulásban?

Menjél dolgozni,végezz valami hasznos munkát!

2018. febr. 8. 11:16
 20/33 anonim ***** válasza:
36%
Mivaaan? :D :D
2018. febr. 8. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!