Az anyámmal volt egy nagy vitám. Előjöhetek a tartási kötelezettséggel?
Elég nagy volt a veszekedés, egy irat van nála, ami nekem nagyon kellene, de nem adja oda, mert abból neki kára származik. Erről legyen elég ennyi.
Egyetemista vagyok, koleszt nem kaptam, így egy kis szobát bérlek. Úgy egyeztünk meg, hogy a lakbért ők fizetik, a rezsire és az egyéb kiadásokra valót is én keresem meg. Most ki akar tagadni, mert "veszélyesnek" tart. A lakbért nem fogom tudni kiköhögni, így is nagyon nehézkesen jövök ki.
Valahogy el szeretném érni, hogy legalább a lakbért fizesse. A békülésről nem lehet szó, mert jogi úton kell megszereznem az iratot, ami megint szíven fogja ütni.
Elmúltál 18.Milyen tartási kötelezettséget szeretnél?Felnőtt vagy jogilag.
Amúgy nem te vagy a múltkori végrendeletes?
Nem csodálkozom hogy kiakar tagadni mert veszélyesnek tart...aki egy ilyen kérdést feltesz annál nincs rendben valami.
Mit akarsz te amikor már 18 elmúltál? Gondold át mégegyszer.
Ha anyád a régi végrendeletet egyszerüen megsemmisíti, akkor nem tudsz semmit tenni, mert utólag azt sem tudod bizonyítani, hogy egyáltalán létezett. SZóval nem igazán valószínü, hogy az adott okirat "nála van", söt, hogy egyáltalán lézetik ilyen.
Emellett rokontartást nem kérhetsz, mert nagykorú vagy és nem indokolt az, hogy eltartson.
Ettöl függetlenül a "kitagadás" részéröl nem egyszerü dolog, mert ahhoz komoly indok kell (pl hogy az életére törj, vagy köztörvénes bünözö légy), az nem elég, hogy "veszélyenek" tart anyagi okok miatt.
Bocsesz, anyádnak NINCS tartási kötelezettsége.
Ja de, rokontartás, kemény 20 ezer ft havonta mig nappalis vagy.
Én a helyedbeb nem keménykednék, mert a "tartásdíj" arra sem elég hogy egyél. ;)
Jogi eljárásokkal fenyegeted őket és utána csodálkozol, hogy nem akarják fizetni az albérleted? :D
Ha annyira rossz otthon, akkor menj el dolgozni és folytasd levelezőn a tanulmányaidat. Nagyon sokan így csinálják, nem te leszel az első és egyetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!