Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha az anyám...

Mit tegyek, ha az anyám eretlennek tart?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, van egy barátom akivel fel éve járunk. Ma átjött,de megigertuk anyámnak hogy nem lesz több beszélgetésnel.Ez nem igazán alakult így, ő leült a székre, én az ölébe, és csak "mozogtam" rajta, közben csokoloztunk. Persze ruhában. Anyám pont ekkor nyitott be.. közölte a barátommal hogy most már hazamehet, engem meg leszidott. És ez még nem a legrosszabb. Lehuzatta a nadrágom,

, és szoszerint elverte a csupasz fenekemet. Mint a kicsiknek. Most szobafogsagban vagyok napi 5 percet szabad telefonozzak, vagy más kütyüvel játszanom. Azt mondta, hogy éretlen vagyok még csókolózni.. csak suliba mehetek, és oda is értem jön kocsival..Most mit tegyek

(A verés nem fájt nagyon, fel kellett fekudnom hassal az ágyra, S egy fakanállal próbált megverni, de nincs sok ereje..)

2018. febr. 3. 12:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Engem olyanokért zárt be anyum a házban, mert ki akartam menni levegőzni az udvarra ő meg nem engedte meg. Elém ugyan nem jött iskolába, de ő is úgy akarta, hogy csak bemegyek aztán hazajövök. Igazából engem már nem hatott meg a dolog. Ha ő kiakad azon, hogy 16 évesen iskola után el merészelek menni a barátnőimmel fagyizni, vagy csak beszélgetni egyet és a fél órával későbbi busszal hazamenni akkor egészségére. Ha megpróbált volna megverni érte akkor biztos, hogy visszaütök, már csak reflexből is, mert általánosba sokat bántottak és emiatt volt, hogy apumat is megütöttem véletlenül, mert mögém osont megijeszteni én meg így reagáltam ijedtembe.

Páromat is tiltották, hogy lejöjjön hozzánk. Ő is elszökött, csak ő nem bukott le, mert volt alibije.

Mindkettőnk szülei annyit értek el vele, hogy soha nem tudták az igazat, hogy mikor és hol vagyunk és mihelyst lehetőségünk volt elköltöztünk tőlük. Az ilyen szülő nem fogja attól érettnek tartani a gyerekét, hogy elintézi a "komolyabb" dolgokat, mint posta, bevásárlás, utalás, stb. Ezeket én is megcsináltam otthon kisebb koromban is, mert érdekes, ha postára kellett menni sorban állni vagy boltba cipekedni az már nem volt baj, de ha suli után nem rohantam haza az első busszal az már igen. Az ilyen szülő soha nem fogja érettnek tekinteni a gyerekét 40 évesen sem. Unokatesóm 30+ éves és anyum tesója (nagynéném) még őt is úgy kezeli, mint egy kisgyereket. Fenyegeti, hogy lesz nemulass, meg ilyenek. Szerintem ez egyáltalán nem normális, de az egész család ilyen. (Apum ő nem volt ilyen, ő mindig kiállt értem, ha ilyen volt, de sajnos korán meghalt és csak az anyai ág maradt, ami ilyen.)

2018. febr. 5. 12:38
 12/19 anonim ***** válasza:
Utolsó mi családunk is ilyen pszichopata volt,férjemé is. Sok mentális beteg család van,de oda kell meg a gyerek is h legyen kit terrorizálni kiélni a hatalmat..
2018. febr. 5. 12:40
 13/19 anonim ***** válasza:
Na igen, sok ilyen van sajnos. Én már nem otthon lakok, de húgom igen. Neki is telebeszélték az indokolatlan félelmeikkel a fejét. Most ott tart, hogy 19 évesen gyakorlatilag rohan a sulitól a buszmegállóig, soha nem megy sehová, mert elrabolják, megerőszakolják, kirabolják, stb. Egyedül a buszt meri használni, mint közlekedési eszköz, mert azt ismeri (anyumék is) és a többi az ördögtől való, eltévedsz, rossz helyen szállsz le, stb. Mikor nálunk volt alig tudtam rábeszélni, hogy vonattal menjen haza, hogy ne kelljen még +3 órát utaznia a busszal. Mikor vettük a jegyet mondtam, hogy kérje ki magának, hogy meddig szeretne menni és csak állt ott némán, mint egy megszeppent kisgyerek, mert nem tudta, hogy mit kell mondani, stb. Ezt anyumnak is mondtam már ezerszer, hogy attól, mert ők nem ismerik pl. a vonatot attól még nem kell rettegni tőle. Tesóm is mondta, hogy sokkal jobb volt tényleg, mint a busz és már legalább tud jegyet venni egyedül. Mert nem rettegni kell attól, ami idegen, hanem megismerni.
2018. febr. 5. 12:59
 14/19 anonim ***** válasza:
Utolso és mennyi ilyen van,én láttam már 31 évest is akit hasonloan éltképtelnre neveltek otthon,de ha szülök kihalnak mellőle,a pici 31 éves csecsemőjük kb a hajléktalan szállón végzi..
2018. febr. 5. 13:03
 15/19 anonim ***** válasza:
Na igen. Unokatesóm pl. nem "mer" wc papírt vagy betétet venni a kisboltba, mert "az milyen ciki már". De olyat is ismerek, ő is 30 felett van, hogy felírta neki a szülő, hogy mi kell a boltból (valami alkatrész) és 3x ment el és vett rosszat, mert arra nem volt képes, hogy odaadja az eladónak azt a rohadt fecnit, hogy "egy ilyet szeretnék". A szülőnek kellett szabadságot kivenni, hogy el tudjon menni a boltba megvenni, amit akart.
2018. febr. 5. 13:36
 16/19 anonim ***** válasza:
Legutobb egy 24 éves pelenkás sirt az oldalon h Anyukája nem engedi a tampont.. Bemegy,megveszi,használja ennyire egyszerű lenne. Érdekes sokan már 17 évesen azt használnak,mert a betét undii..
2018. febr. 5. 13:39
 17/19 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, latom nem vagyok egyedul. Most kicsit lecsillapodott, mar ki mehetek az erkelyre. A suliban talalkozunk a baratommal, ellogtunk egy matekorat. Elore latoan vittem igazolast.. :D
2018. febr. 5. 14:17
 18/19 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek a valaszokat. Tegnap csoda tortent. Teljesen megvaltozott. Bocsanatot kert, mert igy viselkedett, es at kellett gondolja a dolgokat. Meg egy kamaszkezelo konyvet is elolvasott. Akit megkerdezett mind helytelenitette amit csinalt. Mostmar ujra a regi, lehet megijesztette az hogy csokolozni latott.. :))
2018. febr. 7. 09:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Örülök neki, hogy átgondolta a dolgot. Lehet tényleg csak bepánikolt hirtelen, mert nem számított erre. Örülök, hogy vannak olyan szülők, akik képesek elismerni, ha hibáztak. :)
2018. febr. 7. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!