Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért ilyen? Miért...

Anyám miért ilyen? Miért ilyen negatív?

Figyelt kérdés

Most, így 30 körül jövök rá, hogy anyám mennyire befolyásolta az élethez való hozzáállásomat. És most is, bármit elmesélek neki az életemben, fodrászhoz megyek, vagy a párommal kapcsolatban osztok meg vele valamit. Állandóan a negatív reakció.

pl. párom néha kicsit gyerekes, de én szeretem és vicces... Mesélem neki és ilyeneket mond, hogy meg fogom utálni egy idő után, meglátom, hogy minden férfi egy idő után elviselhetetlen, és nem lehet őket kibírni. Meg milyen borzasztóak.

Mi nagyon jól megvagyunk párommal, most tervezünk gyereket.

De mindenben ilyen anyám. Mondom, megyek fodrászhoz, és világosabb hajat akarok, hát már megint miért csinálom, megint elrontják, ronda lesz. Később küldök neki róla képet, hát úgy néz ki mintha le lenne nőve... Mások meg megdicsérték... Ne beszéljek vele egyáltalán vagy mi? Annyira utálom már állandóan ezt...

2018. jan. 29. 09:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%

Nem feltétlen kell minden dologba bevonni.

Anyósom ilyen, mindennel csak a gond meg a baj, megkeseredett ember.

2018. jan. 29. 09:44
 2/11 A kérdező kommentje:

Jó, de akkor kb miről beszélgessek vele? Mert bármi amit mesélek, arra negatívan reagál.

Pl egy időben lógtam a metrón. Úgy, hogy használt jeggyel mentem át az ellenőrnél, fiatalabb koromban. Amikor anyámmal mentem állandóan azt hallgattam, hogy miért lógok, vegyek már jegyet, tök gáz. Aztán leszoktam erről és azóta veszek, most meg azért olt, hogy minek lyukasztom ki, úgysem nézik...

2018. jan. 29. 09:48
 3/11 anonim válasza:
100%

Az én anyukám is sajnos ilyen, és mostanság emiatt nagyon kellemetlennek érzem a beszélgetéseket. Sose örül semminek, mindenen drámázik, mindig negatív. Világ életében ilyen volt, és nagyon fárasztó...

Én ezért kb. semmibe se avatom be, ami fontos, mert nagyon bánt, hogy elrontja az örömöm. Tudom, nem jó megoldás, de inkább semleges témákról beszélek vele, így nincs belőle konfliktus.

2018. jan. 29. 10:07
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
Sapka van spka nincs beléd akar kötni bármi jo neki,negativenergia vámpir ha neki szar legyen neked is. A legszüksgesebb informáciokat oszd meg vele. A baba váráskor vigyázz lehetirigy lesz v elrontaná a ti örömötöket is szét szedne pároddal. Az ilyemn ember akkor jon rá ha totál egyedül marad.
2018. jan. 29. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem a párkapcsolati dolgokba nem kell egyáltalán beavatni. Persze, ha van valami nagyobb probléma és tanácsra van szükséged, vagy csak arra, hogy meghallgasson valaki, az okés.

De a kis apróságokat elmondani felesleges. Ő nem ismeri úgy a párodat, ahogy te. Neked lehet, hogy valami apróság, egy kis összeszólalkozásra nem is emlékszel egy idő után. De anyukád megjegyzi és majd ezek alapján ítéli meg a párodat.

2018. jan. 29. 10:24
 6/11 TamasB14 válasza:
54%

Te életed,te dolgod

neki nincs mit beleszólni.

2018. jan. 29. 10:35
 7/11 anonim ***** válasza:
54%
4-esnek totál igaza van. Az én anyám is ilyen és mióta elmondtuk neki, hogy babát várunk teljesen be van sértődve, abszolút nem örül neki, annyit nem kérdezett, hogy fiú lesz-e vagy lány... mikor lakást vettünk csak annyit tudott mondani, hogy “vettetek 4 falat”, mivel teljesen felújítandót akartunk, hogy a saját ízlésünkre alakítsuk.
2018. jan. 29. 10:44
 8/11 A kérdező kommentje:
De azt elmondtam neki, hogy próbálkozunk gyerekkel, annak örült, várja, hogy szóljak egyből, hogy tudja, mikor lesz unokája... Nemtudom, jó lenne vele jó viszonyban lenni, de annyira lehangolja az embert és én elég befolyásolható vagyok. Próbálom kizárni, ha valamit mond rám vagy a páromra, de azért ott motoszkál bennem.
2018. jan. 29. 10:57
 9/11 anonim válasza:

Nekem is ilyesmi anyukám, elég negatív, hálistennek én pedig nagyon pozitív vagyok, és semmi esetre sem hagyom, hogy befolyásolja az érzéseim. Mindig meghallgatom a véleményét, de nem veszem fel, ennyi. Sőt, elmondom az enyém, ő esetleg fintorog egyet és le van zárva. :D

Megmondtam neki, hogy felnőttem, én szeretem elkövetni a saját hibáimat, és én szeretem pozitívan, szinte naivan nézni a világot, mert én ilyen vagyok, mindenben megkeresem a jót, pedig nem könnyű. Megértem, hogy ő nem, mert rengeteget csalódott és kissé megkeseredett, de én nem, és küzdök ellene. Szóval eljutottunk arra a szintre, hogy tudja, hogy meghallgatom és tényleg elgondolkozom a véleményén (mert sokszor én a negatív kimenetel lehetőségét nem is vennem észre), de alapvetően támogat, és elfogadja az én nézeteim.

Szerintem ha látja, hogy téged nem tör meg a negativitás, sőt pozitívan reagálsz, viccel ütöd el, talán még ragad is rá kicsi. :) de egy beszélgetés erről semmiképp nem árthat.

23L

2018. jan. 29. 11:19
 10/11 anonim ***** válasza:
38%
Belefásult, az idő megrontja az embereket. Másrészről tapasztalta mindazt amin te most fogsz keresztülmenni...
2018. jan. 29. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!