Miért lenne baj, hogy támogatnak a szüleim? Egyáltalán miért kell ebbe bárkinek is beleszólnia?
Irigyek,mert őket nem támogatja,nem tartja el senki.
Nem kell velük foglalkozni.
Utolsó voltam: ami akkor sem szép dolog.
Azt tanácsolom, ne foglalkozz mások ilyen jellegű véleményével.
#9-ben írtad, kérdező:
"Közeli ismerősökről van szó egyébként, munkatársak, volt tanárok, szüleim barátai/ismerősei, kollégái, akik engem is ismernek és tudják, hogy mennyi idős vagyok, hová jártam suliba stb. és szoktak érdeklődni felőlem, illetve nálam is rákérdeznek, hogy hogy vagyok, mit csinálok, milyen lett az érettségim, mit tanulok stb. Mi naívan azt gondoltuk, hogy nyugodtan meg lehet mondani nekik, ha már rákérdeztek (magamtól nem szoktam hangoztatni és a szüleim sem) és ebben az egészben mi nem is láttunk semmi szégyellnivalót, úgyhogy gondoltuk, hogy őszintén válaszolunk. Ha hazudtam volna, akkor az előbb-utóbb úgyis kiderült volna, mert más elárulta volna, ami szerintem sokkal gázabb és különben sem láttam volna értelmét... "
Hát igen, 20 évesen én is így gondolkodtam! :DDDD
Azóta már sokkal bizalmatlanabb vagyok.
Nos, vegyük sorra őket. A volt tanárok részéről természetes az érdeklődés, én is elmondtam volna nekik. Aki közülük erre beszól, azt utána messze elkerülöm, tán még az arcomat is elfordítom, ha szembe jön velem, nehogy köszönnöm kelljen neki, nehogy újra megszólítson. Talán leesik neki a tantusz, hogy nem úgy kellett volna reagálnia.
Szülők barátja, ismerőse, kollégája: Nos, pl. az én munkahelyemen is vannak olyan emberek, akiknek gond nélkül elmondanám ezt, másoknak meg nem, mert lehet, hogy így reagálnának. Szóval, itt a szülőknek szelektálniuk kell, és óvatosnak lenni.
Hangsúlyozom, önmagában nem tartom bajnak, ha valaki ilyenkor véleményt nyilvánít. Ha elmondja, hogy ezt így helytelennek tartja ezért, azért, amazért, azzal nincs gond. A gond a sértő, indulatos viselkedéssel van. Emögött szinte mindig irigység van. "Brit tudósok vizsgálatai szerint" (remélem érthető az irónia) a magyaroknak a világon a legmagasabb az átlagos SI-faktora. SI = Sárga Irigység.
Arra legalább jó ez az egész, hogy kiderüljön, kik azok, akik valóban örülnek, ha jó sorod van, és kik azok, akik irigykednek rád. Ez segít abban, hogy a jövőben csak azokra szánjatok időt, figyelmet, kedvességet, akik meg is érdemlik.
Örülnének ha ők is ilyen helyzetben lehetnének.Irigyek rád.
Gondolj bele a szüleid helyzetébe...vagy képzeld el magad szülőként te nem adnál meg mindent a gyerekednek?
Ez a normális, hogy a szülő támogatja a gyerekét ahigy tudja. Én dolgozok (20 éves vagyok) mellette sulizok. A párommal idén házasodunk és a szüleim nekünk adták a családi házat, mert anya most házasodott újra és nekik ez túl nagy lett volna időskorukra, egy pici házat vettek.
És én is szeretném követni a példájukat, remélem én is tudok venni egy házat majd a leendő gyerekemnek.
Szerintem a szülők (legalábbis a sajátjaimból kiindulva) örülnek, hogy nekünk már nem kell megszakadni és vért izzadni. Anya 15 éves korától dolgozott. Evidens, hogy azt szeretné minél tovább tanuljak, hogy minél többet keressek majd. Ezért ő anyagilag támogat. Nem kell aggódni nem vagyok eltartott. Ha a szüleim idősek lesznek ugyanígy fogok viszonyulni hozzájuk. Segítséggel, türelemmel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!