Ahol többen vannak testvérek és van beteg gyerek! Nálatok a szülők kit támogatnak jobban?
Olyan családokhoz szól a kérdésem,ahol van legalább 1 beteg testvér.
Legyen az fizikai vagy mentális betegség.
Ti hogy érzitek,a szüleitek egyenlőként kezelik a beteg családtagot?Vagy jobban vagy kevésbé támogatják,mint az egészségeseket?
Nálunk én vagyok beteg, autoimmun, én úgy érzem, velem annyiból elnézőbbek, hogy ha pl valamit nem birok otthon megcsinálni, nem haragszanak annyira rám, mint hugomra. Mondjuk ez szerintem érthető, mert sokszor még az ennivalót is be kell hozzák nekem, annyira rosszul vagyok,ilyenkor fürdeni is segítséggel tudok, vagy kimenni mosdóba.
Én úgy érzem, hogy tesóm is megértő, de volt már, hogy duzzogott kicsit, pl amikor bent voltam egésznap infúzión a kórházban (nem számítottunk rá) és gyrost hoztak nekem enni, neki meg otthon a házi koszt volt.
1-es
Hat szep kis hugod lehet. Bent vagy a korhazban egesz nap infuzion, es a kiscsaj duzzug mert te gyrost kapsz? Szegyelhetne magat.
Az öcsikém "allergiás", ergo neki semmit nem kell csinálnia, mert befullad.
Én takarítok, mosok, vasalok, kapálok, MINDENT én csinálok, mert "jajszegény".
Ebben csak az az érdekes, hogy ha házimunkázni kell, akkor "majd' meghal", de mikor a porban kell rúgni a bőrt semmi baja.
Persze mostohaanyám olyan ostoba, hogy nem veszi észre, hogy a drágalátos fiacskája úgy átveri mint annak a rendje.
De mindegy, én megállok majd a saját lábamon, ő meg egy életképtelen anyucifia marad.
16l
Meglepő látni,hogy a legtöbb helyen a beteg gyereket pozitívan diszkrimináció éri.
Sajnos én ennek pont ellenkezőjét tapasztalom.
Az egészséges gyereket jobban támogatják,mert vele nincs baj,"megérdemli",ez a felfogás.
6!
Mivel nem derült ki, hogy hány éves a valaszado és mennyi idős a testvére, nincs itt semmi szegyellnivalo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!