Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akikre a szülei erőltették rá...

Akikre a szülei erőltették rá az egyetemet, szakot, velük mi lett?

Figyelt kérdés
Nálam sok jó nem.
2018. jan. 20. 15:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
64%
Előző a segitdseg nem ráeröltetés. Pokolba is jószándékkal..
2018. jan. 20. 22:27
 12/12 anonim ***** válasza:

Veled mi történt? Priviben is leírhatod.

Elsőgenerációs diplomás vagyok. Szóval a szüleimnek mindegy volt, csak diploma legyen, mert akkor lesz nagy ember a gyerek, ha kap egy bármilyen diplomát.

Ezért 18 évesen rámerőltették a német szakot. (Nem tudom miért pont ezt, random jött.) A tantárgyakat tök könnyű volt teljesíteni, meg is lepődtem, 3 évig arról szólt az életem, hogy minden áldott nap hajnalig haverokkal vagyok/netezek/kikapcsolódok és délben kelek. A vizsgaidőszakokban különösen nem kellett csinálni semmit. Félévente volt 3 könnyű vizsga, amikre 1-1 napot elég volt rászánni a kettesért. 2 olyan vizsgám volt, amikre ennél kicsit többet kellett tanulni, de azok is könnyűek voltak. A szakdoga volt kicsit nehezebb, de második nekifutásra szánalomból átrugdostak. Tehát 3,5 év alatt végeztem el a 3 éves német szakot, 22 évesen. Tegnap volt napra pontosan egy éve, hogy sikeresen államvizsgáztam.

Aztán különböző helyeken kezdtem el dolgozni, amiknek semmi köze nem volt a némethez, mert a tudásom nulla, csak papírom van. De nem szerettem egyik munkahelyemet sem, mert az egyetemen a lazasághoz szoktam, az meg a munkahelyeken nem jellemző. :D Ezért kb. egy hónapja mondtam fel az utolsó munkahelyemen, és szeptembertől ismét egyetemista leszek. (Ha felvesznek, de valahova úgyis fel fognak.) Csinálok egy második diplomát, még nem tudom milyen szakon, de valami könnyűn.

Szóval érettségi után rögtön dolgozni szerettem volna, önálló életet kezdeni, de a szüleim erőltették az egyetemet és igazuk lett, annyira rákaptam az ízére, hogy csinálok egy második diplomát. :D Még fiatal vagyok.

23/F

És a legviccessebb, hogy tök büszkék rám, hogy lehet, hogy nem is csak diplomás, hanem többdiplomás lesz a gyerekük. :D És azt gondolják, hogy milyen okos, törekvő, szorgalmas a gyerekük. :D Azért, mert nekik nincs diplomájuk.

Te ne legyél ilyen tróger. Én már elzüllöttem. :D

2018. jan. 25. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!