Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok hozzá, ha a...

Mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek 1-2 évvel később végezné el az egyetemet?

Figyelt kérdés
Szóval tegyük fel 5 év elvégezni a szakot, de ő megcsúszik tárgyakkal, ami miatt +1 vagy +2 év lesz végül.Mit szólnátok, szégyellnétek?
2017. jún. 2. 10:25
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Rólam van szó, több mint a felét elvégeztem már, csúszás nélkül.De most eléggé elszúrtam ez a félévet, rengeteg vizsgám lesz, látok rá esélyt,hogy nem sikerül időben elvégeznem.
2017. jún. 2. 10:27
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
a mi szakunkon kb. a 80%-a csúszott min. 1 évet. Kit izgat?
2017. jún. 2. 10:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ne add fel.

Nekem is összegyűlt remdesen a vizsgák.

8vizsgám lesz:( mindenhéten legalább egy, van amikor egy nap kettő lesz.

Olyan vizsgák,amire be se jártam félévben,és meg kell érteni,nem csak bemagolni ..pl fizkém

De bízok magamban...,még el se kezdtem.a tanulást. De most az elején nem kellene még úgy állnod hozzá,hogy nem fog sikerülni.

Mert akkor bem adsz bele mindent.

2017. jún. 2. 10:36
 4/16 anonim ***** válasza:
29%
Tudom, hogy nem illik ilyet mondani, de én azért egy kicsit szégyellném és próbálnám arra biztatni a gyereket, hogy mindent vessen be, hogy ez ne történjen meg. Ha mégis, akkor a csúszós félévekben csináljon valamit, amivel előbbre jut, mint azok, akik időben teljesítenek, hiszen óhatatlanul több ideje lesz, mint azoknak, akik időben teljesítenek. Pl szakmai gyakorlat, még egy nyelv megtanulása, ösztöndíj szerzés külföldre, ilyesmit. Akkor még jól is kijöhet belőle.
2017. jún. 2. 10:41
 5/16 anonim ***** válasza:
75%
Egyetértek az utolsóval, ne úgy állj hozzá már most hogy nem fog sikerülni. Ha feladod akkor nem is fog sikerülni. Szerintem nem gáz a csúszás, amég nem veszed félvállról az egyetemet tehát az elitélendő aki csak húzza az egyetemet mert így kényelmes.
2017. jún. 2. 10:41
 6/16 A kérdező kommentje:

Persze, ha úgy adódna, hogy csúszok, akkor mindenképpen vállalnék akár teljes munkaidős állást is , ha csak 1-2 tárgyam maradna arra az utolsó 1-2 félévre.

Minden véleményt köszönök, a "negatívat" is, a lényeg,hogy őszinte legyen.

Én is kicsit cikinek érezném, igyekszem megcsinálni.

Ha ez számít, 1,5 éve is volt itt egy ilyen kérdésem , ott is mindenki bíztatott, hogy ne adjam fel és meg is lett, sikerült a tárgy. :) Remélem most is, csak bennem van a félelem, hogy mi van, ha mégsem.

Nagyon könnyen el lehet csúszni 1 évet, sokszor a szerencsén múlik.

2017. jún. 2. 12:27
 7/16 anonim ***** válasza:
82%

Semmit, ha látom, hogy csinálta becsülettel, tanult, nem csak bulizni járt be az egyetemre, látogatta az órákat, akkor biztosítanám arról, hogy semmi baj, előfordul. Ha lusta, trehány dög, akkor viszont nem fizetném neki tovább.

Annak idején én is csúsztam egy évet anatómia miatt, hála a bolgnai rendszernek, hogy nem vehettem fel azt a 4-5 tárgyat ami rá épült...

2017. jún. 2. 13:13
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen. Ha nem szórakozásból teszed, akkor nem gáz.

Vagyis hogy sehogy sem gáz, de ezzel magadnak kell leginkább elszámolnod, a saját lelkiismereted előtt, ha úgy látod, hogy te minden tőled telhetőt megtettél és ezután is megteszel, akkor szerintem megnyugodhatsz.

Én is csúsztam egyszer egy félévet, 2 tantárgy miatt. Majd sajnos még egyet, mert nem indult az őszi félévben az egyik tárgy...

Én úgy érzem, mindent megtettem, sajnos tényleg elég hülye volt a tanár is, pofára osztályzott, én meg nem vagyok egy nyalizós típus, akik nyaliztak neki, érdekes módon mind 5-t kaptak nála, a többinek meg épphogy megadta a 2-t, de konkrétan ha egyszer elvágtad magad nála valamivel, vagy egyszerűen csak nem voltál neki szimpi, akkor megszívatott, mert nehogymár ne.

Amikor másodjára vettem fel a tárgyat, szerencsére sikerült másik tanárnál felvenni és nála már 4-t kaptam, pedig nem tanultam se többet, se kevesebbet.

Ez ilyen. Igyekezz, ahogy tudsz, de tudd, nem csak rajtad múlik.

2017. jún. 2. 13:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Az öt éves tanárszakot 6 év alatt végeztem el (lusta voltam) a szüleim tánogattak persze azért megkaptam a fejmosás tőlük (jogosan). Így én támogatnám a gyerekemet ha csúszna, de feltételeket szabnék.
2017. jún. 2. 14:08
 10/16 anonim válasza:
100%

Én is a #7-es hozzászólóval értek egyet. Ha azt látom, hogy egyébként megtette, amit kell de nem úgy jött össze a dolog és ezért csúszik, viszont nem adja fel, esetleg a "csúszós" évét is értelmesen használja ki, akkor szerintem semmi bajom nem lenne vele.

Én is úgy jártam, hogy BSc utolsó évében - igaz, én saját hibámból - elbuktam egy tárgyat. És féltem, hogy mit fognak szólni otthon. De mivel látták, hogy egyébként rendesen foglalkoztam vele, meg a lyukas évemben elmentem szakmában dolgozni, így nam zavarta őket.

2017. jún. 2. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!