Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok hozzá, ha a...

Mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek 1-2 évvel később végezné el az egyetemet?

Figyelt kérdés
Szóval tegyük fel 5 év elvégezni a szakot, de ő megcsúszik tárgyakkal, ami miatt +1 vagy +2 év lesz végül.Mit szólnátok, szégyellnétek?
2017. jún. 2. 10:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%
Semmit nem szólnék, felnőtt ember. tudja mit csinál, képes irányítani az életét.
2017. jún. 2. 19:41
 12/16 anonim ***** válasza:
87%
utolsó, ez csak annyiban igaz, ha teljesen magát tartja el, külön él és egy fillérjébe se kerül a szüleinek.
2017. jún. 2. 19:42
 13/16 anonim ***** válasza:
13%

A szülők dolga, hogy támogassák, segítség a gyereküket ha már a világra hozták. Én szülőként örülnék, ha hosszabb ideig tartana az egyetemi korszak, mert az a legjobb szakasza az életünknek.

Ha egy-két tárgy miatt halaszt az ember, annak a haszna sokkal nagyobb, mint a kára, mert jobban el tud mélyedni az ember kevesebb tárgyban, több idő van a diplomamunkára, több szakmai kapcsolat épülhet ki.

A leghasznosabban töltött idő az, ameddig a gyerek az egyetemen van.

Manapság úgyis több diplomát szerez az ember élete során, a tudás többet számít, mint a papírok egymásra épülése.

Nyilván ha a szülők nagyon szegények és nem alkalmasak a gyerekük eltartására, hatékony támogatására, akkor kényszermegoldásként lehet dolgozni az egyetem mellett (én is korrepetáltam középiskolásokat), csak ha nagyon túlzásba viszi a munkát, akkor még később fejezi be az egyetemet.

2017. jún. 4. 12:42
 14/16 anonim ***** válasza:
82%
#13-as, ha a gyereknek ennyire megterhelő az egyetem, akkor nem kell odamenni. Lehet OKJ-t végezni, kitűnő szakmák vannak, amikből jól meg lehet élni. Mondom ezt úgy, hogy én is, és két gyerekem is egyetemet végeztünk, a harmadik is oda készül. Volt csúszás az egyiknél, némi lazaság+tanári genyóskodásból kifolyólag, kifejeztem a nemtetszésemet, mert valszeg elkerülhető lett volna. (Ettől függetlenül nem szégyen, a legtöbben manapság csúsznak 1-2 évet.) A gyerek aztán elment gyakornokoskodni heti 2 napban, ezzel megvolt a kötelező szakmai gyakorlata is, beásta magát egy spéci területbe, ami tetszett is neki, ez volt a diplomamunka témája is, és gond nélkül csinálta tovább a vizsgáit. Nem gondolom, hogy a szülőnek 10 évig kéne finanszírozni az ötéves egyetemi képzést, csak azért,mert "ezek a legjobb évek", mellesleg az enyéim (és anno én is) alig várták, hogy önálló életet kezdjenek, ne eltartotti státuszban lézengjenek még 27-28 évesen is. Igaz, ők olyan szakterületet választottak, ami érdekli őket, nem a gyerekkor meghosszabbítása céljából mentek a felsőoktatásba.:D
2017. jún. 4. 13:42
 15/16 anonim ***** válasza:
75%

,, a szulonek az a dolga hogy tamogassa a gyereket..,,

Persze a gyereket

De egy egyetemista felnott ember nem gyerek nagykoru.

Nagykoru embert nem kotelesseg eltartani.

Ha a szulo ezt megteszi onszantabol az csodalatos de soha nem kotelesseg.

2017. jún. 4. 15:29
 16/16 anonim válasza:
Megbeszélném vele, hogy akkor nyáron meg, amikor tud menjen el dolgozni, hogy ne kelljen annyi hitelt felvennie a tanulmányai befejezéséhez vagy egyáltalán ne kelljen felvennie semmilyen hitelt. Ha a család anyagi helyzete miatt nem lenne megoldható az, hogy a képzést nappalin be tudja fejezni, akkor keresnénk valami levelezőt, ahol erre lehetősége van. Vagy megnéznék azt, hogy van-e olyan lehetőség az egyetemen, hogy ha már nagyon kevés tárgya van egy kicsit kevesebbet kelljen fizetnie. Én nem szégyellném azt, hogy a gyerekem egy picit később fejezi be az egyetemet, azon lennék, hogy be tudja fejezni, segítenék neki abban, amiben tudok. Azt mondanám, hogy bárkivel előfordul, hogy nem jönnek össze a dolgai, de csinálja, haladjon előre és érje el a kitűzött célt.
2017. jún. 11. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!