Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Albérletben, lakótársakkal...

Albérletben, lakótársakkal élő fiatalok! Titeket látogatnak a szülők a bérleményben?

Figyelt kérdés
Milyen gyakran? Szólnak előtte időben, hogy jönnek? A lakótársaitokat nem zavarja? Ha valamiért nem értek rá, és azt mondjátok, ne jöjjenek, abból van sértődés?
2018. jan. 19. 12:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyszer volt lakótársam,az ő szülei előszeretettel látogatták se szó se beszéd nélkül.Nem volt túl kellemes amikor este 10órakkor beállítottak a kedves szülők,fél nap utazás után és közölték,hogy nálam szeretnének aludni...Mondanom sem kell,hogy utána nem sokkal megszűnt a lakótársasdi.
2018. jan. 19. 15:01
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk úgy illik, hogy ha valaki vendéget fogad, akkor csendesen legyenek, ha a másik tanulni, pihenni szeretne. Csak akkor beszélgethetnek normál hangerővel, ami ugyebár áthallatszik, ha 100%-ban biztosak abban, hogy a lakótársat ezzel nem zavarják.
2018. jan. 19. 15:11
 13/23 Metionin ***** válasza:
100%
Anyám néha jön. Jobban járunk így mert ő féljeggyel utazik és olcsóbban megjárja mintha én mennék teljesárú jeggyel oda és itt többet lehet programolni is mint a faluban. De nem jön gyakran, költözéskor volt szeptemberben meg egyszer novemberben, legközelebb márciusban jön de én hívtam mert akkor lesz a születésnapja. Tehát ilyen 3 havonta találkozunk. Ilyenkor hétvégén jön amikor a többiek nincsenek itt. Apám még nem volt, elvileg februárban jön ide valamit intézni, de még nem nyilatkozott hogy be akar-e jönni.
2018. jan. 19. 15:15
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk mindig Anyám akarta megnézni az unokái albérletét, mikor mondtam, majd, most nem érnek rá, jött a szöveg: Milyen anya vagyok én, lehet, putriban, erdő szélén, drogos tanyán élnek, és meg kell (!!) róla győződni, jó helyen laknak-e. Ez sem volt leányálom.

Vannak fafejű emberek.

2018. jan. 19. 16:31
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nem túl gyakran jönnek. Anyám csak beleköt mindenbe. Ilyeneket mond:

"jaj, milyen kicsi ez a lyuk"

"itt nem lehet normálisan elférni"

"ez miért itt van? semmi értelme..."

"nem tudom, hogy lehet itt élni, én nem bírnám ki lakásban, áldom az eget, hogy nekem kertes házam van".

Én meg most kezdtem el dolgozni és nem tudom, hogy miből lenne normális SAJÁT lakásom Budapesten, de ahelyett, hogy mondjuk besegítene anyagilag (mert megtehetné), inkább csak aláz, meg kritizál.

2018. jan. 19. 16:43
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán, max. évente 1x jönnek, előre egyeztetett időpontban. A lakótársak is tudnak róla időben.
2018. jan. 19. 17:13
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a lányom lakik albérletben, két szoba, a másikban egy másik lány van. Igen, néha meg szoktuk látogatni (pl karácsony előtt úgyis menni akartunk vásárolni Bp-re (250km-re lakunk), úgy alakítottuk, hogy telepakoltuk nekik a kamrát pl ásványvízzel, mégis egyszerűbb volt autóval több karton, mint nekik cipelni. TErmészetesen szóltunk előre.

NEkem hétfőn továbbképzés van reggel, ezért most én viszem vissza vasárnap a lányt, és náluk alszom. Elviszem őket vacsizni.

Még sose volt gond belőle.

2018. jan. 19. 20:26
 18/23 anonim ***** válasza:
72%
Albérletben lakok a párommal az egyetem miatt. Az ő rokonsága látogat minket, az enyém lehetőség híján nem. Mindig szólnak ha jönnek, nem mindig időben, volt hogy sos takarítottam mert égett volna a pofámon a bőr ha mocsokba jön vendég. Heti többször járnak, néha kicsit zavaró, nem azért mert nem szeretem őket hanem azért, mert túl soknak érzem a csemetelátogatást. Az tényleg nagyon zavaró ha váratlanul esnek be.
2018. jan. 19. 21:11
 19/23 anonim ***** válasza:
55%
Ha ennyire fafejü, akkor engedd be a lakásba 5 percre, gyözödjön meg, hogy normális körülmények között élsz, aztán meg menjetek el kajálni valahova. Apád nem tünik olyan embernek a leirásod alapján, aki lenyugodna ha nem látja a lakást, mindenfélét feltételezne évekig, hiányzik ez neked? Bár lehet igy is fog, ha olyat lát ami nem tetszik neki. Vegyél eröt magadon, és szerintem gyorsütemben pakolj ki a dobozokbol.:/
2018. jan. 20. 12:22
 20/23 anonim ***** válasza:
55%

Nekem kicsit másabb a helyzetem. Én SharedHouse-ban lakom Budapest belsejében (de azért nem a központi belvárosban) már 5 éve.

5 nővel lakom együtt. Különböző korúak és foglalkozásúak vagyunk mind.

Mindannyiunk rokonai jönnek ide néha napján. Rendszertelenül, nem túl gyakran. Illetve mi is járkálunk együtt, egymás rokonaihoz is.

Mindig minden előre megvan beszélve. De abból sincs gond sosem, hogyha hirtelen állítanak be. Mindannyiunk rokonai tudják mindannyiunk munkaidejét, stb., így mindig olyankor állítanak be hirtelen is, amikor senkinek sem gond. A takarítástól nem kell félnünk, mert minden vasárnap van nagytakarítás, megadott rendszerben.

Szóval a kérdésekre.

Látogatnak-e?

Igen, látogatnak minket.

Milyen gyakran?

Teljesen rendszertelenül. Van, hogy 3 hétig jönnek hetente egyszer, van hogy 3-4 hónapig meg sem jelennek.

Szólnak-e időben?

Általában szólnak, de van hogy nem, hanem csak megjelennek. Mindannyian ismerjük és jóban vagyunk egymás rokonaival, így ha valahova munka után mégis elmegyünk, a rokonaink jól elvannak a többiekkel is.

Lakótársakat zavarja-e?

A fent leírtakból is kiderült. Nem.

Nem érünk rá, van-e sértődés?

Szintén a fentiek. Ha megmondanánk se lenne sértődés, de nem szoktuk. Mert sosincs olyan, hogy ne jöhetnének. Legalább egy ember mindig tud foglalkozni a vendégekkel.

A mi rokonságainkban hála az égnek már teljesen beállt az, hogy nem "engem, vagy téged" látogatnak, hanem "minket" látogatnak.

20/F

2018. jan. 20. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!