Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Albérletben, lakótársakkal...

Albérletben, lakótársakkal élő fiatalok! Titeket látogatnak a szülők a bérleményben?

Figyelt kérdés
Milyen gyakran? Szólnak előtte időben, hogy jönnek? A lakótársaitokat nem zavarja? Ha valamiért nem értek rá, és azt mondjátok, ne jöjjenek, abból van sértődés?
2018. jan. 19. 12:11
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
97%

Régen voltam ilyen helyzetben, de természetes volt, hogy a szüleim szóltak, ha el akartak jönni hozzám. Hiszen ők jártak volna a legrosszabbul, ha eljönnek, én meg véletlenül otthon se vagyok. 120 km-re laktak, úgyhogy nem volt gyakori a látogatás. Olyan nem volt, hogy nekem egy programommal ütközött volna, de ha ilyen lett volna, biztos meg tudtuk volna beszélni.

Lakótársam csak kollégiumban volt. Természetesen nem volt ebből gond velük sem.

2018. jan. 19. 12:34
 2/23 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nem is akarnám hogy jöjjenek. Én megyek hozzájuk
2018. jan. 19. 12:39
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

2016 szeptemberetol elek alberletben 2 lannyal, a szuleim 2 ora autoutra innen, Pestnek feluton.

Ha mennek Pestre akkor beugranak neha, de inkabb az a jelemzobb, hogy beulunk egy etterembe, vagy kavezoba, mert ha itt vannak a lanyok, akkor nem akarnak zavarni senkit sem.

Ha epp nem erek ra, akkor nincs sertodes, ugyis majdnem minden hetvegen hazamegyek

2018. jan. 19. 13:05
 4/23 EagleHUN ***** válasza:
100%

Ilyen helyzetben ildomos hogy szóljanak előre és te ennek hatására szólj a lakótársaidnak.

Hívatlanul "beugrani" olyan helyre ahol mások is laknak...hát az nem túl szép dolog. Ilyen esetben inkább menjetek el valahova étterembe plázába kirándulni fagyizni stb.

2018. jan. 19. 13:15
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy szoba-konyhában élünk a párommal, nincs túl sok értelme őket meghívni, mert messze laknak, egynapra meg nincs értelme, itt aludni meg hely hiány miatt nem tudnak.
2018. jan. 19. 13:23
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is laktam így, csak egy alkalommal látogattak meg, de ha többször jöttek volna, se lett volna gond.

Szerintem nem kell az ilyet bejelenteni a lakótársaknak, csak ha netán ott töltenék az éjszakát is. Vendéget pár órára, egész napra, fél napra bárki fogadhat, felugorhatnak haverok, barátnők, szülők, testvér, akárki. Miért kéne ezt bejelenteni, ha nem fognak ott aludni? Amíg ott vannak, ellesznek a te szobádban, ott tudtok beszélgetni, a budit néha használják, és ennyi. Ha kicsi a konyha, akkor esztek a te szobádban, majd te kiszolgálod őket, ők nem kell, hogy foglalják a helyet a konyhában, meg ott lábatlankodjanak.

2018. jan. 19. 13:24
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Beköltözésnél és kiköltözésnél jöttek, a köztes 3 évben, amíg ott laktam, egyszer sem. :)

80 km-re laktak, én mentek hozzájuk 3-4 hetente.

2018. jan. 19. 14:01
 8/23 A kérdező kommentje:

Nálunk ez úgy nézett ki, hogy két hete költöztem ide, és jönni akartak.

Dolgozom, és mivel vizsgaidőszak van, tanulok, arra nem volt eddig időm, hogy a cuccaim kirámoljam a dobozokból, ott kerülgetem őket a szobában.

Jövő héten négy vizsgám lesz, készülnék rá, plusz holnap szerelőt várok, és a lakótársaim is ugyanúgy élnek, mint én, és igen, sajnos a szüleim zavarnák most őket is. Jelenleg havert se hívunk fel, rövid időre se, engem is baromira idegesítene, ha a lakótársak bárkivel csacsognának a konyhában, én meg azt hallgatnám, mikor tanulni vagy pihenni akarok.

Szóval mondtam a szüleimnek, hogy várom őket, de csak később.

És ebből valami ordenáré vita lett, apám elmondott a telefonban minden szarnak (kezdjük ott, hogy úgy hívtak fel, hogy mondtam, hogy még a munkahelyemen vagyok, de meg se kérdezték, hogy tudok-e beszélni, pedig nem igazán tudtam), üvöltött velem, mint a sakál, hogy tán' aranyat őrzök abban a lakásban, hogy nem lehet oda jönni, biztos nem is tanulok, csak hazudozok neki folyamatosan (sosem hazudtam neki), valami rejtegetni valóm van, de ő dögöljön meg eljön és megnézi, mert ha ő akar, akkor már aznap este kocsiba pattan és jön, mert ő tartotta el a szaros pi#sám 18 évig és azt csinál velem amit akar. Ezt így, szó szerint.

Nálam itt szakadt el a cérna, mert az egy dolog, hogy úgy ordított a telefonba, hogy fülhallgatón keresztül is hallotta a mellettem ülő munkatársam (nem kicsit szégyelltem magam ezek után előtte), de mi az, hogy ha ő úgy gondolja, akkor azt csinál velem, amit akar? Meg mi az, hogy ellenőrizgetni akar 22 évesen? Sosem lesz már ennek vége?

Nem arról volt szó, hogy nem jöhet hozzám, hanem hogy most nem alkalmas, de ezek után gondolkozom azon, hogy jöjjenek-e bármikor, vagy majd itt is jelenetet rendeznek, aztán szégyellhetem magam?

Egyébként sosem volt jó a kapcsolatunk, nem véletlenül pattantam meg 150 km-re, azt hittem, itt már végre nyugtom lesz, de nincs.

Havonta haza szoktam menni, meg hetente telefonálunk, anyukámmal többször is. Szóval nem az van, hogy sosem látnának, vagy ilyesmi, és semmi dolguk aznap Pesten.

22 éves vagyok egyébként, 19 évesen költöztem el otthonról. Az előző albérletemben egyszer voltak, de akkor én hívtam őket, és most is hívtam volna, amint alkalmas lett volna.

A kérdést csak azért tettem fel, mert körbekérdeztem akkor a hasonlóan albérletben élő munkatársaim közt, hogy őket mennyire látogatják, és mondták, hogy semennyire, hiszen telefonálnak meg hazamennek, viszont az kicsi minta, kíváncsi voltam, hogy több, idegen embernél mi a szokás, mennyire tér el az én gyakorlatom a nagy átlagtól.

Nem azért írtam le, mert azt akarom, hogy tegyetek igazságot, csak a (már törölt) első válaszoló miatt is akartam tiszta vizet önteni a pohárba, meg jól esett kiírni magamból.

2018. jan. 19. 14:03
 9/23 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy nem engem akartak látni, hanem az albérletet.
2018. jan. 19. 14:05
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem szállnak bele, és nem is látogatnak, csak akkor találkozunk, ha hozzájuk megyek, de ritkán tudok. Persze ebből van sértődés, hogy nem megyek, de ők sose látogattak meg. Most élek külön 5. éve.
2018. jan. 19. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!