Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez okés? A szüleim azért nem...

Ez okés? A szüleim azért nem engedik, hogy nyáron külföldre menjek dolgozni, mert valamikor (! ) mennek majd nyaralni.

Figyelt kérdés

És otthon van egy cica és egy kutya, akikre nekem kell majd vigyázni. De ha nem is jutok ki külföldre, akkor se vidéken leszek nyáron, mert Pesten tanulok és itt dolgoznék akkor.

Értem, hogy nincs kire bízni az állatokat, de ne várják már el, hogy hetekig otthon legyek egyedül, semmit se csinálva, csak mert ők máshol élvezik az életet.

Szerintem ők is tudják, hogy ezzel mennyire kicsesznek velem, ráadásul július végén mennének nyaralni, és akkor én előtte is, utána is 2-3 hetet tudok bárhol tölteni... Nekem ez egyáltalán nem tetszik.

Az angol utat magam fizetném teljesen. 20L

2018. jan. 19. 11:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

Hasonló helyzetben voltam már én is, kutyavigyázás téma.

Külön élek mar rég, saját és párom pénzén.

Egyszer megtettem, hogy elmegyek, édesanyám meg sem köszönte!

Tavalyit pedig megmondtam, hogy oldják meg, vannak szomszédok, kutyapanzió, nekem is van saját állatom, amúgy se köszönte meg a tavalyit sem.

Pont nem érdekelt hogy én voltam a rossz.

2018. jan. 19. 11:56
 12/21 anonim ***** válasza:
5%
Külön él a szülők pénzén és a szülők pénzén is akar kimenni Angliába, a szülők pénzén akar ott élni és enni. A szülők meg kussoljanak, cserébe semmit se várjanak, hanem örüljenek, hogy van egy húsz éves kullancsuk.
2018. jan. 19. 11:57
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

Mi az, hogy hálátlan vagy, ha nem bólogatsz a hülyeségeikre? Ők nem hálátlanok, hogy beleszólnak az életedbe, le kell miattuk mondanod valamiről, amit szeretnél? Főleg, hogy dolgozni mész, nem szórakozni.

Ja, és az állatokkal szemben meg tőlük hálátlanság, hogy otthagyják szerencsétleneket, mert ők nem értik, miért hagyta el őket a gazda. A kutya nem érti meg, hogy nem örökre mennek el.

2018. jan. 19. 11:58
 14/21 anonim ***** válasza:
85%

Szuper állatpanziók vannak, nálunk 2000 ft/nap ellátással együtt (értsd: kaja), ami sztem nem egy elrugaszkodott összeg. Mi a munkánk miatt sokat utazunk, nekünk az állatpanzió hozzátartozik az állattartással járó költségekhez. Nem muszáj háziállat, ha vki nem hajlandó áldozni rá, ezt simán megmondhatod nekik.

Ha van olyan rokon, aki egész nap otthon csücsül és SZÍVESEN vállalja, hogy vigyáz a kutyusra/cicára, nem teher számára, akkor lehet oda vinni, rendben van. De más embert nem lehet ilyesmivel korlátozni vagy kényelmetlen helyzetbe hozni.

2018. jan. 19. 12:30
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

Természetesen nem okés.

Sőt, kiakasztó önzés!

Ahogy nekik fontos, hogy elmenjenek nyaralni, ugyanúgy neked is fontos a saját programod. Nem csicska vagy, hogy ők kitalálják, nekik mi lenne jó, te meg ahhoz szabod a maga programját.

Az állatok etetését rá lehet bízni rokonra, szomszédra stb. is. Egyáltalán: amikor állatot vettek magukhoz, ezzel is számolniuk kellett volna.

Vagy menjenek olyan helyre, ahová vihetik az állatokat is.

Vagy (ahogy más javasolta) bízzák kutya/macska panzióra.

Kismillió megoldás van, ha meg akarják oldani a helyzetet. Ordít az egészből, hogy nem erről van szó, hanem csicskáztatni akarnak téged.

Ha elmész a maga útjára és emiatt hálátlannak neveznek, az őket minősíti. Legalább tudod, mekkora távolságot tarts tőlük a következőkben (minél nagyobbat!).

2018. jan. 19. 13:13
 16/21 anonim ***** válasza:
78%

Ezt egyszer nekem is kitalálták, hogy utazzak haza egy hétre, amég ők nyaralnak és etessem az állatokat. Vicc az egészben, hogy kinti állataik vannak (kutya, macska), bármelyik szomszéd tudott volna nekik enni adni. Mindezt úgy, hogy előtte meg olyan tanácsokat adtak nekem lakásban tartott kutyánkhoz, hogy kössem ki a ház elé télen (nincs udvarunk, társasház) arra a pár napra, amég megyek hozzájuk, mert az sokkal jobb neki. A szomszédok meg tudnak neki kenyeret dobni legalább, víz meg nem kell, úgyis befagy. Természetesen az én kutyámat nem vihettem volna arra a hétre, mikor az ő állataikat kellett volna etetni, gondolom kössem ki az út mellé addig. Nem vállaltam el, megmondtam, hogy nem érek rá. Érdekes, meg tudták oldani, anélkül is, hogy én ott ülnék egy hétig, csak azért, hogy reggel meg este moslékot öntsek a kutya táljába.

Külön élek párommal, nem függünk tőlük. Nem érdekel, ha megsértődnek, ha minden hülyeség miatt hazamennék, amit kitalálnak akár haza is költözhetnék. (Szerintük karácsony előtt is haza kellett volna mennem segíteni a takarításban meg a sütésben. Mintha nekünk nem lenne saját háztartásunk. Főleg, hogy 200 km-re lakok tőlük, nem a szomszédban.)

Ha senki más nincs helyetted akkor panzió.

2018. jan. 19. 13:32
 17/21 anonim ***** válasza:
18%

Hogyan nem engednek ,el, ha

1. Nagykorú vagy

2. Nem velük laksz?

Kislány vagy belül, azért félsz, hogy mit mond apu meg anyu.

2018. jan. 19. 13:44
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Úgy nem engedik el ezt a kullancsot, hogy még ők tartják el. A pénzüket imádja, de annyi tisztesség nincs benne, hogy ezt normálisan megbeszélje velük, inkább hagyja ez a senkiházi, hogy a saját szüleit idegen emberek a szájukra vegyék, csak mert nem az van, amit ő akar. Mindegyiknek ilyen hálátlan kölköt kívánok, aki még támogatja is ezt a parazitát.
2018. jan. 19. 17:13
 19/21 anonim ***** válasza:
54%
Sosem értettem az ilyen "anyádék fizetnek, tehát a csicskájuk vagy" válaszokat.
2018. jan. 20. 13:21
 20/21 anonim ***** válasza:
54%
Főleg hogy az állatok ellátására van több megoldás, nem csak az, hogy a gyerekünkre tukmáljuk.
2018. jan. 20. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!