Miért nem engednek el külföldre dolgozni?
19 éves vagyok, németül beszélek. Szerettem volna érettségi után kimenni Németországba dolgozni a párommal.(24éves) Párom el is indult, mert neki találtunk munkát, úgy volt, hogy én is megyek utána 1 hónapra rá, hogy legyen pénzünk közös szállásra. (munkás szálláson volt) Pár nap után édesanyám bejelentette, hogy én nem mehetek el. Fejezzem be az iskolát, legyen egy szakmám mert így semmire nem fogok menni. Ha elmegyek ő megöli magát, soha többet nem fogom látni..stb. (fenyegetőzött). Én okos oké, maradtam itthon. Párom vissszajött...
Előtte jó pár hónapja megbeszéltük, hogy kimegyünk. Oké, persze nyugodtan. Ő is oda menne ha fiatal lenne. Több pénz lehet keresni, ő is tudja. Sokkal jobb ott kint, de ott sincs kolbászból a kerítés. Ezt én is tudom!
Csak azt nem értem, miért gondolta meg magát hipp-hoppra? Miért csinált belőlünk hülyét?
Továbbra is szeretnénk kimenni, ha végeztem a képzéssel. Hogyan tovább szerintetek?
"Fejezzem be az iskolát, legyen egy szakmám"
Merthogy most már leérettségiztél és valamilyen szakmai suliba jársz? vagy még érettségi előtt állsz? Nem értem...
Mert ha így van, akkor azért az nem elvetendő, hogy szakmával talán jobban boldogulnátok kint... Attól függ, most mit tanulsz...
Én is mennék a helyedben, majd hozzászokik a helyzethez.
Az én anyukám is ilyesmi volt régen, habár ő nem zsarolt és sírt, hogy otthon tartson. Szerinte az a biztos, ha otthon maradok. Sok mindenbe akartam belefogni,de valahogy mindig sikerült elvennie a kedvem tőle.
24 éves koromig dolgoztam is a szülővárosomban néhány évet. Azután összejöttem a barátommal és már vele élek 40 km-re anyáéktól.
Nagyon szeretem őket én is, de éreztem, hogy ha visszatart mindentől, akkor sosem tapasztalok meg dolgokat.
Amikor tavaly felmerült, hogy külföldre költözünk, mert barátomnak egy ideig csak alkalmi munka jutott, már támogatott bennünket, még az ismerőseit is megkérdezte mik a lehetőségek, akik kinn élnek. :) Szerintem hozzászokott ahhoz, hogy már nem lakom otthon és legfőképp,hogy nem vagyok kislány.
Nem lehet,hogy azért teszi ezt, mert egyedül maradna?
Anyukámnak több barátnője is lett, miután eljöttem. Nem jár bulizni nyilván, de lényegesen több emberrel tartja a kapcsolatot azóta, és apával is többet megy pl. horgászni.
Lehetséges, hogy apukáddal nem olyan jó most a kapcsolata? :( Azért írom, mert úgy fogalmaztál "nem engednek el".
Kövesd az álmaidat. Anyaként neki is ezt kellene támogatnia, akárhány pofont is ad az élet. Ráadásul egyedül se lennél, hiszen ott a barátod.
Egy szakmát tényleg nem lenne rosz szerezni előtte legalább!
Szakma nélkül kint is egy utolsó senki vagy. És lehetőséged sem lesz tovább tanulni háttér nélkül.
az sem rossz 9-es :D én elole menekultem, ugyhogy hagytam ott ahol volt :D évente kétszer elég belole.....
kérdezo, annak idején 19 évesen kimentem Angliába...amikor félév után hazamentem látogatoba, anyám beiratott egy iskolába...megzsarolt stb. igy nem mentem vissza Angliába. megcsináltam a 2 éves felsofoku szakképzést, majd lediplomáztam otthon, végul kulfoldn mesterképzést végeztem. utolag belátom igy sokkal jobban jártam...szakmával, diplomával. 10 éve élek kulfoldon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!