Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engednek el külföldr...

Miért nem engednek el külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, németül beszélek. Szerettem volna érettségi után kimenni Németországba dolgozni a párommal.(24éves) Párom el is indult, mert neki találtunk munkát, úgy volt, hogy én is megyek utána 1 hónapra rá, hogy legyen pénzünk közös szállásra. (munkás szálláson volt) Pár nap után édesanyám bejelentette, hogy én nem mehetek el. Fejezzem be az iskolát, legyen egy szakmám mert így semmire nem fogok menni. Ha elmegyek ő megöli magát, soha többet nem fogom látni..stb. (fenyegetőzött). Én okos oké, maradtam itthon. Párom vissszajött...

Előtte jó pár hónapja megbeszéltük, hogy kimegyünk. Oké, persze nyugodtan. Ő is oda menne ha fiatal lenne. Több pénz lehet keresni, ő is tudja. Sokkal jobb ott kint, de ott sincs kolbászból a kerítés. Ezt én is tudom!

Csak azt nem értem, miért gondolta meg magát hipp-hoppra? Miért csinált belőlünk hülyét?

Továbbra is szeretnénk kimenni, ha végeztem a képzéssel. Hogyan tovább szerintetek?

2015. júl. 27. 08:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem értem, 19 évesen mi az, hogy nem engednek el? Felnőtt ember vagy, van saját akaratod, azt csinálsz, amit jónak látsz.

Személyes véleményem, hogy az iskolát tényleg értelmes lenne befejezni előbb, 0 végzettséggel mit akarsz itt Németországban csinálni? Persze, gyárba felvesznek 3 műszakba közvetítővel 1100 EUR-ért, de talán mégis célravezetőbb lenne szakmával menni, ha már majdnem végeztél.

2015. júl. 27. 13:15
 12/12 A kérdező kommentje:

Aha. Igen, logikus egy szakma. De amit tanulok ahhoz felsőfokú német nyelvvizsga is kellene. Ami nem lesz meg, mert nem beszélek profi szinten németül.

Logisztikai üzleti ügyintézőnek tanulok.

Igen, lehet az a baja, hogy nincsenek neki barátnői. De viszont otthon él a kettő testvéremmel. (Én vagyok a legkisebb) Én tőlük 30 km-re élek egy városba, szüleim egy kisebb falun. A távolság megvan..De akkor se jó szívvel menne bele, hogy én és a barátom elmenjünk külföldre.

Én pedig nem akarom azt, hogy ha elmegyek akkor soha többé ne lássam őket. (Mert édesanyámból ezt kinézem.)

Sajnos...

2015. szept. 11. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!