Apa külföldre menne dolgozni. Akiknek a szülei szintén máshol dolgoznak, azok hogy viselik?
Apa ma megkérdezte tőlem, hogy megsértődnék e ha Kanadába menne dolgozni. Nem mondtam konkrét választ. Mostanában úgyis elhanyagol, az unokatesómmal is több időt tölt mint velem, és ez fáj. Épp ezért tudom, hogy rossz lenne ha sokáig nem látnám őt.
De igaz, van sok olyan szituáció, amikor jobb lenne ha nem lenne itthon. Hisz rengeteget kiabál, nagyon forrófejű, és sokszor félek is tőle, elegem van belőle. De attól még szeretem. Csak elég szar, amikor kiabálnak veled, mert félreértenek valamit, és amikor elkezdesz könnyezni akkor már azért ordibálnak veled, mert sírsz. Kb ilyen a kapcsolatom apámmal, de mégis hiányozna.
Mit mondjak neki? Hogy menjen külföldre, mert úgyis az a vágya évek óta? Vagy azt mondjam, hogy inkább maradjon velem? Mert azt se akarom, hogy neki rossz legyen, de azt se, hogy azt higgye utálom és ezért mondom hogy menjen.
Akiknek a szülei külföldön dolgoznak és/vagy hasonló a kapcsolatuk az apjukkal, anyjukkal azok megírnák, hogy nekik milyen most? Hogy ők mit mondanának? Hogy hiányoznak e a szüleik?
Kérlek értelmes válaszokat!
15/L
Apukám már kisbaba korom óta külföldön dolgozik, régebben Németországban, ahonnét hathetente jött haza egy hétre, most pedig Ausztriában van, nem messze a határtól, és minden hétvégén hazjár.
Őszintén, mi már megszoktuk, hogy ritkán van itthon, sőt igazabol az a furcsa, ha itthon van (bármennyire is szomorú ezt mondani)huzamosabb ideig, pl. szabadságon.
Kialakult egy bizonyos rendszer az életünkben, és neki is, így pedig nehèz azt összeegyeztetni, amikor itthon van.
Hiányzik nagyon, de ahogy mondtam, idővel megszokja az ember.
Nem tudok neked tanácsot adni, csak leírtam, hogy nalunk hogy is megy ez. Remelem, segítettem.
Igen, csak jót akar nekem. Tudom :(
Tudom, hogy azt kell mondanom neki, hogy menjen. Barátnőm is segített, és ő is hasonlókat mondott mint ti.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Tényleg :)
14-5 éves forma voltam (8.-as) mikor apukám kiment Németországba,München mellé. 6-8 hetente járt haza, 1 hétre. Nagyon rossz volt,rettenetesen hiányzott. Aztán beletörődtem,megszoktam. Anyukámmal ketten maradtunk,kicsit olyan érzésem volt,hogy hamar fel kellett nőnöm.
Aztán tavaly (2016 május) anyukám is kiköltözött apukámmal. Én pedig összeköltöztem párommal.(Akkor voltunk együtt 9 hónapja) 19 voltam,ő 21. Azóta is együtt vagyunk,együtt is élünk,és tervezzük a kiköltözést anyukámék után.
Hiányoznak nagyon,mert amióta kiköltöztek csak négyszer találkoztam velük. (A Karácsonyt kint töltöttük 3 hetet voltunk ott. És elvileg idén is.)
Na igen. Apa azóta azt is mondta, hogy reméli és akarja hogy majd mi is kiköltözzünk utána.
De én nem akarok Kanadába menni. Az egy dolog hogy ő költözik, de engem ne rántson magával. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!