Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy külföldre megyek dolgozni?

Figyelt kérdés
A napokban sikerült megcsípnem egy remek állást. Csak az a bökkenő, hogy Németországban. Két héten belül kell kiutaznom.Szüleimmel jó a kapcsolatom, mégis alig tudom rávenni magam, hogy elmondjam Nekik. Ők ugyanis azt szeretnék, hogy Magyarországon maradjak. Többször pedzegettem már nekik, hogy elmennék, de erre mindig sírógörcsöt kapnak. Ezért elég szar a helyzet, mert akkor bele se merek gondolni, mi lesz, ha tényleg elmegyek.

2016. ápr. 28. 10:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%

Mond azt, hogy ideiglenes, hisz ez igaz, ki tudja, hogy mennyi időre maradsz kint...persze lehetséges, hogy végleg ott maradsz...

23F

2016. ápr. 28. 10:24
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Minél tovább húzod, annál rosszabb. Légy bátor, mondd el nekik mi a terved.
2016. ápr. 28. 10:40
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Ne legyél már ennyire gyerek. Nem vagy képes magadtól elbúcsúzni? Köszönjünk el mi helyetted? Anya-Apa, megyek Németországba dolgozni.

Amúgy ha ennyire vacak kapcsolatod van a szüleiddel, hogy sem azt nem mondtad el nekik, hogy megpályázol egy külföldi munkát, sem azt, hogy visszahívtak, megkaptad... akkor most mit vergődsz azon, hogy mit fognak szólni?

2016. ápr. 28. 11:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem a Ausztrália, itt van egy köpésre. Mindenki megy, aki tud.
2016. ápr. 28. 11:29
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
A szüleiddel nyilván komoly gondok lehetnek. Az én szüleim sem örültek annak hogy elmegyek de támogattak mert tudták hogy egy kihagyhatatlan lehetőség. Azért ez már nem a sötét középkor, naponta lehet skypeolni, meg Németország nincs messze, ők is mehetnek hozzád, meg néha te is hazajöhetsz.
2016. ápr. 28. 11:49
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ők ugyanis azt szeretnék, hogy Magyarországon maradjak"

Ez eddig ertheto, de a dontes a tied. Masfelol pedig, tudnak olyan lehetoseghez segiteni Magyarorszagon amibol meg is elsz, akkor is mikor ok mar nem lesznek? Mert ha nem, akkor nincs joguk elvarni toled.

2016. ápr. 28. 12:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg az se utolso szempont ha par evet kulfoldon dolgozol es magas szinten elsajatitod a nyelvet, utana konnyebben kapsz jol fizeto munkat otthon is.
2016. ápr. 28. 12:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a mai világban ez egyátalán nem meglepő. legalábbis nekem már nincsen olyan ismerősöm, akinek legalább 1 családtagja vagy barátja ne költözött volna külföldre. ezrek hagyják el az országot, Londonban már több magyar él, mint Debrecenben.és ez csak egy nagy város..

ebből tényleg azt akarom kihozni,hogy szerintem nem olyan váratlan és meglepő ez a döntés,főleg,hogyha már korábban beszéltél nekik erről.

Németország nincs is olyan messze(bár nem mindegy melyik része), de autópályán a legtöbb helyről akár egy délután alatt haza lehet élni.nagyon max is egy fél nap alatt itthon vagy. szóval nem a világ végére mész. vannak ismerőseim akik havi szinten járnak haza a családhoz 1 hétvégére. ez is megoldható, de anyagilag persze ésszerűbb ritkábban jönni.

mindenképpen mondd el nekik minél hamarabb, ne előtte levő nap , mielőtt mész.. ne váljatok el haraggal:)

ha nem tudják használni a skypeot, akkor azt is mutasd meg nekik. akár minden nap beszélgethettek így is.

szóval csak bátran. idővel elfogadják majd.

2016. ápr. 28. 12:21
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszaitokat! Jól esik, hogy ennyien foglalkoztok a kérdéssel, pláne, hogy millió + 1 ilyen van már az oldalon. Épp ez az, hogy nem rossz Velük a kapcsolatom, és az eszem azt mondja, menjek, a lelkiismeretem viszont marasztalna.
2016. ápr. 28. 12:30
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne ugy add elo hogy veglegesen mennel ki, azt mondd, hogy palyakezdokent nincsenek eleg jo lehetosegeid, mig nehany ev kulfoldi tapasztalat utan jobban tudnal itthon is boldogulni.
2016. ápr. 28. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!