Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy külföldre megyek dolgozni?
Mond azt, hogy ideiglenes, hisz ez igaz, ki tudja, hogy mennyi időre maradsz kint...persze lehetséges, hogy végleg ott maradsz...
23F
Ne legyél már ennyire gyerek. Nem vagy képes magadtól elbúcsúzni? Köszönjünk el mi helyetted? Anya-Apa, megyek Németországba dolgozni.
Amúgy ha ennyire vacak kapcsolatod van a szüleiddel, hogy sem azt nem mondtad el nekik, hogy megpályázol egy külföldi munkát, sem azt, hogy visszahívtak, megkaptad... akkor most mit vergődsz azon, hogy mit fognak szólni?
"Ők ugyanis azt szeretnék, hogy Magyarországon maradjak"
Ez eddig ertheto, de a dontes a tied. Masfelol pedig, tudnak olyan lehetoseghez segiteni Magyarorszagon amibol meg is elsz, akkor is mikor ok mar nem lesznek? Mert ha nem, akkor nincs joguk elvarni toled.
szerintem a mai világban ez egyátalán nem meglepő. legalábbis nekem már nincsen olyan ismerősöm, akinek legalább 1 családtagja vagy barátja ne költözött volna külföldre. ezrek hagyják el az országot, Londonban már több magyar él, mint Debrecenben.és ez csak egy nagy város..
ebből tényleg azt akarom kihozni,hogy szerintem nem olyan váratlan és meglepő ez a döntés,főleg,hogyha már korábban beszéltél nekik erről.
Németország nincs is olyan messze(bár nem mindegy melyik része), de autópályán a legtöbb helyről akár egy délután alatt haza lehet élni.nagyon max is egy fél nap alatt itthon vagy. szóval nem a világ végére mész. vannak ismerőseim akik havi szinten járnak haza a családhoz 1 hétvégére. ez is megoldható, de anyagilag persze ésszerűbb ritkábban jönni.
mindenképpen mondd el nekik minél hamarabb, ne előtte levő nap , mielőtt mész.. ne váljatok el haraggal:)
ha nem tudják használni a skypeot, akkor azt is mutasd meg nekik. akár minden nap beszélgethettek így is.
szóval csak bátran. idővel elfogadják majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!