Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy külföldre megyek dolgozni?

Figyelt kérdés
A napokban sikerült megcsípnem egy remek állást. Csak az a bökkenő, hogy Németországban. Két héten belül kell kiutaznom.Szüleimmel jó a kapcsolatom, mégis alig tudom rávenni magam, hogy elmondjam Nekik. Ők ugyanis azt szeretnék, hogy Magyarországon maradjak. Többször pedzegettem már nekik, hogy elmennék, de erre mindig sírógörcsöt kapnak. Ezért elég szar a helyzet, mert akkor bele se merek gondolni, mi lesz, ha tényleg elmegyek.

2016. ápr. 28. 10:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
68%
Egy normális szülő támogatja gyermeke döntéseit, pláne, ha a jobb anyagi körülmények és a jövője a tét. Sírni, aggódni lehet. Ez természetes egy szülő (főleg egy Anya) részéről, mindaddig, amíg ez nem a lelki zsarolás része, hogy ne menj. Mindenesetre le kell velük ülni és kész érvekkel elmagyarázni, hogy ez miért is lenne jó. Már nem azt a világot éljük, hogy heti levélváltás és telefon van csak. Van internet, skype... Meg kell nekik tanítani a használatát és napi kapcsolatban lehettek. Böjte Csaba testvér üzente a szülőknek, hogy engedjük el nyugodtan gyermekeinket külföldre tanulni, dolgozni, világot látni, tapasztalni, hogy aztán az ismereteket, haza jöve, a hazánkban kamatoztassuk. Próbáld erről az oldalról is megközelíteni, hátha könnyebben fogadják. Sok sikert!
2016. ápr. 28. 12:51
 12/13 anonim ***** válasza:

"nem rossz Velük a kapcsolatom, és az eszem azt mondja, menjek, a lelkiismeretem viszont marasztalna"

"pedzegettem már nekik, hogy elmennék, de erre mindig sírógörcsöt kapnak"

Idéztem tőled Kérdező. Ha nem Te lennél ebben a cipőben, és kívűlállóként néznéd amit leírtál, akkor is azt mondanád hogy jó a kapcsolat a szülőkkel? Normális az ha egy szülő érzelmi zsarolással tartja a gyerekét otthon. Ez minden csak nem jó kapcsolat, hanem a mérgező szülők szindróma. Nem azt szeretnék elsősorban hogy kibontakoztasd a képességeidet és sikereid legyenek, azaz "szárnyalljon a fióka" hanem azt hogy mindenáron akár azáltal is hogy a lelkét megnyomorítják magunk mellett tartsuk a gyereket. Ugyanis ha elmész akkr azért leszel lelki presszió alatt, ha nem maradsz akkor a kihagyott lehetőség fog györötni,Te mindenképpen vesztese leszel a szituációnak. Helyedben mennék, és egyszerű kerek mondatban annyit mondanék, hogy megpályáztam, megkaptam xy állát, és jájusban indulok Népetországba dolgozni. Kérlek ne akarjatok nekem rosszat, márpadig ha kihagyom azt a lehetőséget örökre ott maradna bennem, mi lett volna ha van vátorságom lépni. Hát van, met ez az én életem.

2016. ápr. 28. 19:12
 13/13 anonim ***** válasza:
Utolsó! :-D A végére leesett az ékszíj? :-D
2016. ápr. 29. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!