Szülőkkel együtt élni ilyen esetben? Mit gondoltok?
Én lennék a barátnő/leendő feleség a történetben. Párom családja mezőgazdasággal, állatokkal foglalkoznak, elég szerteágazóan. Egy nagy tanyájuk van, nem messze a várostól. Amit amúgy nagyon szeretek, csendes mégis közel van, amúgy is sokat megyünk ide oda. Ketten vannak testvérek, egy öccse van. És úgymondegy házban élnek. Inkább társasház szerű, földszinten két lakás, emelet egy, külön bejáratokkal.
Most szeretnénk összeköltözni, de én félek így. Beszéltünk arról, hogy beköltözhessen ő a városba, de nem akar építkezni. Azt mondja pénzkidobás lenne ott hagyni egy fullos házat. Eladni ugye nem tudná, hisz a családja mással nem élne. Bár szerintem az apja is adna pénzt nekünk. Olyanokkal akár kábítani, hogy alakíthatunk rajta vagy építhetünk hozzá ha két gyereket szeretnék. Mivel neki kettő már van, külön szobákban, így csak egy gyerekszoba maradna.
A másik gond éppen a gyerekekkel van. Vagyis nem velük, őket szeretem. Nagyon jól neveltek, tényleg látom hogy klassz gyerekek. Majdnem annyit vannak páromnál mint az anyjuknál. Ezzel sincs gond őket szívesen látom. Viszont tudom hogy sokszor viszi őket az anyja oda, páromékhoz. Mert szeret lovagolni, vagy a párom anyjával, vagy párom öccsének a feleségével beszélgetni. Nekem nagyon furi lenne hogy sokat találkoznánk. Néha nem gond, váltók vele pár szót, normális.
Én nem vagyok ilyen nagycsaládos. Szüleim, öcsém távolabb élnek, gyerek nincs. Egyrészről örülök, hogy itt a család. Kedvelek mindenkit, csak nem tudom menjek e bele hogy oda költöztünk össze. Félek ott ragadunk akkor is ha nekem nem az a legjobb.
Kolónia :-)
Bocs, én nem tudnék így élni. Megértem a félelmeidet. Csak az a baj, hogy a vőlegényednek meg ez a normális, valószínűleg ő meg nem tudna külön élni.
Remélem meg tudjátok majd beszélni.
Az előző feleségével ez hogy volt? Nem emiatt mentek esetleg szét?
Igen ő ehhez szokott.
Nem emiatt mentek szét.
Itt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
A 6-os 10:52-kor írt válasz az enyém. Nem teljesen illik rá a helyzetedre, de van köze hozzá.
A kolónia vagy többgenerációs (egykori nemesi stílusra emlékeztető) élet önmagában nem rossz vagy jó, hanem csak egy választható modell. Működhet ha mindenki mindenkinek a határait tudja tisztelni és pokol is lehet, ha valaki öntörvényű, netán nárcisztikus. Ha nem szimpi, nem kötelezhet rá senki, bár adott esetben megszokható és vállalható létforma. Nem életképtelen.
Én ki fogok lógni a sorból. Nem mondok igent vagy nemet, annak ellenére, hogy az én habitusommal meg se próbálnám.
Fogj egy sporttáskát és pár hétig "hetente hétszer" (vagy a forma kedvéért 6X) aludj ott. Meglátod a lehetőségeket, határokat.
Egy ilyen együttélésben benne van, hogy a tesó szól, hogy "A kölykeid, már megint nálam lopják a napot", akkor tudod, hogy sokat vannak ott. De az ő gyerekei is át fognak járni hozzád.
Azt hiszem ez a két kérdés volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!