Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Kétségbe...

Mit csináljak? Kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok ,utolsó éves gimnazista.

A szüleim egy éve jelentették be hogy elválnak ami akkor nagyon megviselt ugyanakkor meg is könnyebbültem hogy egy idő után már nyugi volt itthon.

Az apámmal már évek óta nehézkes a kapcsolatom. Kb. 10-11 éves voltam amikor megcsalta anyámat amire én hamarabb jöttem rá mint ő. Ezt undorítónak tartottam és azóta is bennem van. Ehhez társult az hogy azóta is azt érzem hogy számára nem én vagyok az első ,nem nagyon foglalkozik a továbbtanulásommal (mint anyum) de azt azért elvárja hogy jól tanuljak (amivel egyébként nincs bajom). Szóval összességében hiányzik az a fajta szeretet amit anyámtól viszont megkapok ,rajta érzem hogy bármit megtenne értem. Apámon nem. Ő amíg itthon lakott egyfolytában ba***ogatott mindennel ,pedig sokat segítettem/segítek itthon. Amióta elköltözött pedig azt hiszi hogy ha 1-2 hetente elvisz valahová egy kávézóba pl meg küld egy nagyon szeretlek smst,azzal meg vannak oldva az apai feladatok.

És nem arra vágyom hogy méregdrága helyekre vigyen ,vagy egyáltalán bárhova vigyen hanem hogy érezzem a törődést ,hogy jó legyen a kapcsolatunk ami viszont úgy érzem már sose lesz olyan mint előtte.

Ebben a tanévben szintemelőztem ,így megcsináltam egy angol emelt érettségit ,meglett a felsőfokú nyelvvizsgám is és az érettségi miatt sokat kell tanulnom ,egyre sűrűsödnek a dolgok és számomra fontos a jó tanulmányi eredmény.

Nemrég jutott a tudomásomra hogy az apámnak van valami új nője (aki egyszerűen fogalmazva egy r***anc ,és sajnos ez igaz ,nem én találtam ki). Akivel mellesleg már hónapok óta együtt is él amit nekem el se mondott.

Azóta pedig még inkább azt érzem hogy elhanyagol és már bárhogyan is próbálja ecsetelni az ellenkezőjét nem tudom elhinni.

Pár hete nem veszem neki fel a telefont ,nem valaszolok az sms-re mert nem tudok vele beszélni ezen dolgok miatt. Erre ma a bátyám és az anyám kiakadtak rám hogy holnap se akarok vele találkozni ,(nem is nagyon érek rá) meg hogy emiatt majd nem fogja a gyerektartást se küldeni és a többi.

És tudom hogy igazuk van és már régóta bennem van hogy a családom miatt le kell ezt nyelnem de már nem bírom.

Mit csináljak?

2018. jan. 13. 16:17
1 2
 1/15 anonim válasza:
23%
Nagyon sajnálom, biztos nehéz gyerekkorod lehetett. De szerintem próbáld meg elfogadni, és tovább lépni, mert különben posztraumatikus stressz alakulhat ki. Ezt egy pchihiátertől hallod.
2018. jan. 13. 16:24
 2/15 A kérdező kommentje:

1-es nem szoktam kamukérdéseket kiírni de legközelebb majd jobban figyelek erre.

Bár nyelvtanilag nem helyes ugyanakkor elég sokat elárul egy emberről ha ilyeneken lovagol.

2018. jan. 13. 16:28
 3/15 A kérdező kommentje:

2-es köszönöm!

Igazából sokszor rám tör hogy nincs jogom panaszkodni mert egyébként semmiben nem szenvedtem hiányt, mindent biztosítottak a számomra,csak ez az egy van ami évek óta hiányzik.

2018. jan. 13. 16:31
 4/15 anonim ***** válasza:
33%

Mit is kell neked lenyelned? Azt hogy most éled a depis korszakodat és frusztrált vagy a suli miatt?

Apád talált magának valakit, teljesen lényegtelen hogy mekkora ribi, ő vele akar lenni. Neked mi bele szólásod van ebbe? Ő felnőtt ember, azt csinál amit akar a saját életével, és ha tetszik ha nem, neked ebbe nincs beleszólásod. Légy inkább te is felnőtt.

Itt a lehetőség, apád keres téged, még ha nagy ritkán is teszi. De nem, te bemutatsz neki, és hisztizel, hogy te ugyan nem, nem adod meg magad, és mutatsz csöppnyi érdeklődést sem. 1-2 hetente elvisz kávézni? Ha, más elvált szülő gyerekének ennyi sem jár, tudod ugye?

Szerintem te csak lazán nem bocsátasz meg neki, mert megcsalta anyád. Ennyi a nagy történet.

Annyit tudok javasolni, hogy ne nyavalyogj, hanem ha nem szeretsz vele lenni, akkor mondd meg neki és akkor még annyit se fog keresni. Ha meg azt akarod hogy többet keressen (bár te semmibe nem nézed őt) akkor ezt mondd meg neki a szemébe.

2018. jan. 13. 16:33
 5/15 A kérdező kommentje:

Hát ez a baj. Itt nem az iskolai frusztrációról van szó. Talán közrejátszik, de alapvetően az a problémám hogy nem tudom tisztelni az apámat. Egyszerűen az évek során a viselkedésével ami nagyon sokat változott (sajnos rossz irányban) azt érte el hogy már egy minimális tiszteletet sem érzek iránta. Nem tudok.

És nem érdekelne a barátnője sem ha az elmúlt években (és manapság is) érezném hogy igazán fontos vagyok neki. Hogy nem csak gyorsan letudja a szülői feladatait hanem hogy TÉNYLEG számít neki hogy van egy lánya is. Hogy szülő legyen és ne csak valaki aki annak nevezi magát de valójában nem sokat tesz.

2018. jan. 13. 16:41
 6/15 anonim ***** válasza:
89%

“Ezt egy pchihiátertől hallod.”

Egy MICSODÁTÓL?! 🤣

2018. jan. 13. 17:05
 7/15 anonim ***** válasza:
29%
17 vagy, könyörgöm! Most már lépj túl rajta, ez van, ő ilyen ember. Az emberek nem olyanok, amilyennek te akarod látni őket. Foglalkozz a saját életeddel, ne az apád rossz természetével, ne az új nőjével, hanem a tanulásoddal, a leendő munkáddal, legyen párod, stb. Magyarul NŐJ VÉGRE FEL!
2018. jan. 13. 17:43
 8/15 anonim ***** válasza:
35%
De borzalmasak ezek a gyerekkori szeretethiányból adódó lelki defektusok, amelyek aztán áthúzódnak a felnőttkorra is !!
2018. jan. 13. 18:13
 9/15 anonim ***** válasza:
73%

"“Ezt egy pchihiátertől hallod.”

Egy MICSODÁTÓL?! 🤣"

Nyugi, csak egy 13 éves kis kamugép.:D

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__906..

2018. jan. 13. 18:51
 10/15 anonim ***** válasza:
83%
Én azt gondolom, hogy az egyik ilyen kávézásnál el kellett volna neki mondani, hogy számodra nem ez a törődés hanem ez és ez..ha őszintén szeretne veled jó kapcsolatot akkor próbálja meg másképpen kifejezni a törődését. Azt is elmondhatod neki,hogy neheztelsz rá a ballépései miatt és esetleg beszélgethetnétek hogy mi történt akkor vagy most mit történik, mert az csak az egyik oldal amit te látsz. Még most sem késő. Ha ő nem igyekszik akkor az más persze és akkor jobb ha nem keresed a társaságát. De ha hív meg sms-t ír neked, akkor biztosan érdekled csak rosszul fejezi ki számodra-más a szeretet nyelvetek.
2018. jan. 13. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!