Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kétségbe vagyok esve! Mit...

Kétségbe vagyok esve! Mit csináljak? 14/L

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon sokat veszekednek velem anyuék, mert egyszerűen megutáltam az iskolát. Depressziós vagyok attól, hogy mindennap be kell járni és olyan dolgokra pazarolni az időmet, amikre sosem lesz szükségem.

Most vagyok 8.-os, és színésznek akartam jelentkezni egy művészeti iskolába, de anyuék nem engedték, mert muszáj gimnáziumba mennem, ráadásul a suli miatt a színjátszókört is abba kell hagynom, pedig imádom, és csak a színpadon érzem jól magam. Ha belegondolok abba, hogy még 4 évet kell számomra haszontalan dolgokkal töltenem, és nem tanulok semmi olyasmit, ami nekem kellene, világgá tudnék szaladni.

Anyuék egyáltalán nem értenek meg, és kiabálnak velem, hogy lusta vagyok tanulni, pedig nem, csak beteggé tesz, hogy az egész napomat elpazarolom ahelyett, hogy színészkednék. Mit csináljak, hogy ne őrüljek bele?

Előre is köszönöm a segítséget!

2017. jan. 25. 17:15
1 2 3 4
 1/32 anonim válasza:
4%
Szia! Kérlek írj rám privát üzenetben, ott megpróbálok segíteni. 15/F
2017. jan. 25. 17:25
 2/32 anonim ***** válasza:
89%
Játszd el a szorgalmas tanuló szerepét. Most kiderül mennyire vagy jó színész :D
2017. jan. 25. 17:26
 3/32 anonim ***** válasza:
78%

A művészeti suliba egyből járhatnál a 8.elvégzése után ?

Annó én is így voltam mint most te.Mezőgazdasági gépszerelő suliba kellett járnom amit nem szerettem.Ott is hagytam ! Utánna beíratkoztam egy szakács suliba,és azt végig is vittem,mert szerettem ! Van olyan rokonod (keresztapa,keresztanya,nagyszülők) akik melléd állhatnának ?

A tanulmányi eredményeid alapján simán felvennének a művészeti suliba ?

2017. jan. 25. 17:29
 4/32 anonim válasza:
97%
Iskola nélkül nehezen lehetsz színész! Nem felesleges az iskola. A színészeknek is meg kell tanulniuk egy csomó dolgot amit a színpadra vivés elött meg kell tanulni. Meg kell tanulni helyesen beszélni, artikulálni, kommunikálni. A színészek között is legtöbb esetben a diplomás, tanult színészek a befutók. Ha tanulnál akkor érettségi után megpróbálhatnál.felvételizni a színművészetire, de ehhez tanulni kell! Akármit mondasz, teszel neked tanulni kell. Én 27 évey koromban is még tanulok, mert sose szabad abbahagyni a tanulást! A színészet pedig lehet egy kezdeti fellángolás is. Én is akartam színész/rendező lenni 14 évesen, aztán pszichológus, végül pedagógus lettem, most pedig a TE-n vagyok személyiedző szakon. Egyáltalán nem bántam meg, hogy tovább tanultam, sőt még fogok tanulni, mert a tanulást sose szabad abbahagyni!
2017. jan. 25. 17:31
 5/32 anonim ***** válasza:
97%

Ha valóban színész akarsz lenni, ahhoz egy ilyen suli édeskevés...

Ahhoz Színművészeti Főiskola kell... Ahhoz pedig érettségi. És csak a legjobbak jutnak be...

Gimi mellett színjátszó kör esetleg?

2017. jan. 25. 17:36
 6/32 A kérdező kommentje:
Van színházművészeti tagozat, ahova akartam jelentkezni. Nem tudom, hogy felvettek volna-e, mert nem is jelentkezhettem. Alapvetően jól tanulok, de nagyon humán agyam van, a reál tárgyak nem férnek bele. :(
2017. jan. 25. 17:39
 7/32 Platypus ***** válasza:
95%

Létezik ám dráma tagozatos gimnázium is.

[link]

2017. jan. 25. 17:41
 8/32 A kérdező kommentje:
5-ös, az iskola adott volna érettségit, azt nemcsak a gimnáziumban lehet megszerezni.
2017. jan. 25. 17:41
 9/32 A kérdező kommentje:
A Nemes Nagy Ágnesbe akartam volna menni. :(
2017. jan. 25. 17:42
 10/32 anonim ***** válasza:
25%

Szia!

Eddig azt hittem nem fogom soha senkinek sem ezt tanácsolni, de most mégis megteszem.

Ha tényleg egyik tantárgy sem tetszik a suliban, szenvedés az egész, sehogy sem tudod rávenni magadat a tanulásra, valamint TÉNYLEG van tehetséged a színjátszáshoz, akkor ne foglalkozz a sulival, arra figyelj, hogy ne bukj meg. Keress a környékeden színjátszó kört és járj el hozzájuk, gyakorolj szorgalmasan, és ha komolyan veszed, akkor biztosan fejlődni fogsz és végül színészként élheted le az életedet.

De a sulival mégiscsak kellene foglalkozni, mert mi van, ha nem jön be a színjátszás? Mit csinálsz akkor? Legalább 1-2 (esetleg 3) tárgyat tanulhatnál rendesen. Például az irodalmat, törit, egy nyelvet.

Ne írd le előre a gimit, lehet, hogy ott is lesz színjátszókör, ahol kiélheted a hobbidat.

Itt a legnagyobb baj a szüleiddel van. Mégis miért nem engednek művészeti iskolába? Ha oda akarsz menni, de nem mehetsz, akkor már eleve rossz szájízzel fogsz hozzákezdeni a másik sulihoz, ami romló tanulmányi eredményekhez, nehéz barátkozáshoz, depresszióhoz vezethet....oh, várjunk, te már most depis vagy. Ez szörnyű, nem tudom mit tehetnél a szüleiddel, gondolom már ezerszer próbáltál velük beszélni. Talán próbálkozhatnál az osztályfőnöködnél, (ha jóban vagytok) és megkérhetnéd, hogy próbálja meg rávenni a szüleidet a művészsulira.

Az "őrület" ellen javaslom a már említett színjátszó kör keresését (művelődési központban, helyi színházban, ifjúsági házban, kulturális házban próbálhatsz meg utána nézni), ha végül gimibe mész ott is lehet, hogy lesz színjátszó szakkör. Emellett olvass sokat, járj színházba, írj verseket, kezdj el youtube-on videózni, vagy igazából bármit, ami kapcsolódik valahogy a színjátszáshoz, szerepléshez, művészetekhez.

Sok sikert neked, remélem végül majd valóra válthatod az álmaidat és azzal foglalkozhatsz, amit tényleg szeretsz.

2017. jan. 25. 17:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!