Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A sírás kerülget, teljesen...

A sírás kerülget, teljesen kétségbe vagyok esve, miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés
Apukámról van szó. A nővéremmel mindketten elmúltunk már 20 évesek, de ő még mindenhová állandóan kísérgetni akar minket, s helyettünk mindent elintézni. Nem is akarja nagyon hagyni h magunk oldjuk meg a dolgainkat. Amikor például mentem vizsgázni jött velem. Nem tudtam hová kell mennem, meg akartam kérdezni a portást, ő meg szinte félrelökött és már érdeklődött is, nem zavarta h már belekezdtem. Baromi kínos, főleg amikor a kortársaim is jelen vannak. Én egyébként is elég önállónak gondolom magam, utálom ha uralkodni akarnak fölöttem, ezért sokat is veszekszem vele.Egész gyerekkoromban elnyomott minket (nem akarta hagyni, hogy kipróbáljuk magunkat, mire is vagyunk képesek, hogy felnőjünk), és sehová nem engedett,így a társasági életünk kb a nullával volt egyenlő, emellett nem egyszer lejáratott a viselkedésével, amivel ő nem igazán foglalkozott, ma viszont betelt a pohár. Nővérem megmondta neki szépen, hogy már rég nem kisgyerek majd elintézi saját maga amit akar, én ő mellé álltam és az egészből lett egy baromi nagy vita, és a fejünkhöz vágta h többé tőle soha ne kérjünk semmit, és mit képzelünk magunkról, majd sértetten elviharzott. Nővérem is teljesen maga alatt van most (amúgy is elég érzékeny, és eléggé kikészíti őt ez az egész), mert persze nagyon szeretjük és nem akarjuk megbántani, de azt sem akarjuk, hogy továbbra is elnyomjon minket és visszarángasson az esetlen gyerek korunkba. Mi tévők legyünk???
2015. júl. 14. 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, ha bocsánatot kértek, megsajnáljátok és esetleg hagyjátok hogy továbbra is beleszóljon ebbe-abba, akkor soha nem lesztek önállóak. Szeret, félt titeket, de ez tényleg túlzás.
2015. júl. 14. 14:28
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

azt jegyezzétek meg hogy mindig a kicsi lányai maradtok, majd ha 40 évesek lesztek is!

de persze ez elég gázos tényleg. sajnos ha csak úgy tudjátok neki ezt elmondani hogy megsértődik akkor sajnos hagyni kell, had sértődjön meg, majd rájön hogy már felnőttetek

2015. júl. 14. 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez a rendje!Meg kellett neki mondani.
2015. júl. 14. 14:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hiába a sértődése, hamarosan visszaáll majd minden a régi kerékvágásba. Sajnos ez a tapasztalatom. És egyébként nektek van igazatok. Nem lehet, hogy apukátok görcsösen próbál az ellen tenni, hogy felnőjetek/kirepüljetek a családi fészekből?
2015. júl. 14. 14:33
 5/8 anonim válasza:
Mondjátok meg neki,hogy szeretitek,nem akartátok megbántani, és köszönjétek meg,amit értetek tett,de mondjátok el neki szépen,hogy itt az ideje,hogy megpróbáljatok dolgokat egyedül is. Biztosítsátok,hogy lesz még az életben olyan,amikor számítanotok kell rá, de arra majd megkéritek adott helyzetben. Ezt meg kell,hogy értse.
2015. júl. 14. 14:36
 6/8 anonim válasza:
Nem tudom....én beszélnék vele hogy az egy dolog hogy követ mindenhova és kislányként kezel,de ne olyan gyakran mert szeretnèk önállósodni vagy valami ilyasmi.Talán hat majd rá a Sráckor című film.Nézzétek meg ugy hogy mondjátok azt hogy az egyik barátotok ajánlotta ezt a filmet.Egy gyerekből tini majd egy felnőtt válik.és talán rájön hogy változtatnia kellene.Vagy azt gondolja jó ez nektek.De az sem kizárt hogy vele kevesebbet foglalkoztak kiskorában és nem akarja hogy ez legyen veletek is.
2015. júl. 14. 14:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon meg se hallgat, nem lehet vele értelmesen beszélni :( Ja meg olyanokat mond, hogy majd meglátjuk milyen rossz lesz ha már nem fog/tud kísérgetni minket, amitől még jobban sírhatnékom támad.
2015. júl. 14. 14:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem pont emiatt ment tönkre apámmal a kapcsolatom. Ő mondjuk annyival rosszabb, hogy még h.ülyének is néz. Jól tettétek, hogy végre kiálltatok magatokért, már épp ideje volt 20+ évesen. Előbb kellett volna et meglépni. Az öreget meg ne sajnáljátok, csak lelkileg zsarol. lesz ennél durvább is, mert birtokolni akar. Ha tehetné, 50 éves korotokig ezt csinálná. Szóval tessék csak a sarkatokra állni.
2015. júl. 14. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!