Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kétségbe vagyok esve! Mit...

Kétségbe vagyok esve! Mit csináljak? 14/L

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon sokat veszekednek velem anyuék, mert egyszerűen megutáltam az iskolát. Depressziós vagyok attól, hogy mindennap be kell járni és olyan dolgokra pazarolni az időmet, amikre sosem lesz szükségem.

Most vagyok 8.-os, és színésznek akartam jelentkezni egy művészeti iskolába, de anyuék nem engedték, mert muszáj gimnáziumba mennem, ráadásul a suli miatt a színjátszókört is abba kell hagynom, pedig imádom, és csak a színpadon érzem jól magam. Ha belegondolok abba, hogy még 4 évet kell számomra haszontalan dolgokkal töltenem, és nem tanulok semmi olyasmit, ami nekem kellene, világgá tudnék szaladni.

Anyuék egyáltalán nem értenek meg, és kiabálnak velem, hogy lusta vagyok tanulni, pedig nem, csak beteggé tesz, hogy az egész napomat elpazarolom ahelyett, hogy színészkednék. Mit csináljak, hogy ne őrüljek bele?

Előre is köszönöm a segítséget!

2017. jan. 25. 17:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
81%

"Ha belegondolok abba, hogy még 4 évet kell számomra haszontalan dolgokkal töltenem, és nem tanulok semmi olyasmit, ami nekem kellene, világgá tudnék szaladni."

Hiszed vagy sem a reál tantárgyak is ugyanannyira szükségesek, mint a humán tantárgyak. Nem mindegy, hogy hogyan oltod el az olajos lábosban az égő tüzet; nem mindegy, hogy hajszárításkor van-e rajtad papucs vagy sem; nem mindegy, hogy milyen tisztítószereket használsz illetve hogyan használod azokat; nem mindegy, hogy hogyan cserélsz ki egy villanykörtét; nem mindegy, hogy egy ártérben épített házban -vagy egy olyan házban laksz, amit nem fenyeget az árvíz és még sorolhatnám, hogy még mi nem mindegy. Ezeket az alapvető dolgokat pedig a reál órákon tanulhatod meg. SZÓVAL EZEKRE EGYÁLTALÁN NE MONDD, HOGY HASZONTALAN. A fizika, biológia, kémia és a földrajz mindig körülvesz. Maga az elektromos készülék fizika. A főzés tulajdonképpen kémia. Ahhoz, hogy egészséges életmódot folytass, tisztában kell lenned a biológiával.

2017. jan. 25. 18:44
 22/32 holnaptegnapja ***** válasza:
54%

# 2/20-kor választ írt valaki:

"Játszd el a szorgalmas tanuló szerepét. Most kiderül mennyire vagy jó színész :D"

-------------

Nagyon jóóóó. :D

2017. jan. 25. 18:45
 23/32 anonim ***** válasza:
31%
Nagyon sajnállak.
2017. jan. 25. 18:49
 24/32 A kérdező kommentje:
21-es, igazad van, csak eléggé el vagyok keseredve, ilyenkor meg hajlamos vagyok túlzásokba esni. :(
2017. jan. 25. 18:56
 25/32 anonim ***** válasza:
21%

Nyááá. gyerekkori problémák. Akkor lehet húzás szénbányába vagy közmunkára! Nem kötelező! -.-"

És még egyetem is lesz! +4 év! +szakma 2 év. Ha nem tetszik, mehetsz az erdőbe, nem fogsz hiányozni!

2017. jan. 25. 19:01
 26/32 anonim ***** válasza:

Tudod, azalatt a 4 év alatt még sok minden változhat. Az is lehet, hogy meggondolod magad és teljesen más dolgok kezdenek el érdekelni. Addig is gyakorolj sokat és készítsd fel magad a Színművészeti Egyetemre, mert oda nem vesznek föl akárkit.

Egyébként van egy haverom, aki a Szent István konzijába jár és zenésznek készül. Annak ellenére, hogy egy művészi suli kőkeményen tanítják a reál tantárgyakat is. Amúgy a Marczibányi téren lévő Kodály Zoltán általános iskola és gimnáziumának, van dráma tagozata. Sőt, ott is oktatják rendesen a közismereti tantárgyakat és ott is kell teljesíteni, viszont a reál tantárgyak tanítását egy kicsit liberális felfogással csinálják. Azaz egy kicsit háttérbe van szorítva, ennek ellenére van néhány ottani diák, akik reál tantárgyból tesznek le emelt szintű érettségit. Igaz, ott kötelező a nyelvi előkészítő, azaz ott 5 évig kell gimnáziumba járni.

Szóval kedves kérdező, előszeretettel ajánlom neked. Esetleg, ha érdekel a dolog küldhetek neked linket privátban illetve mesélhetek neked többet róla.

2017. jan. 25. 19:15
 27/32 holnaptegnapja ***** válasza:
38%

A tervedhez:

"Nem elég jóra vágyni:

a jót akarni kell!

És nem elég akarni:

de tenni, tenni kell!

A jó szándék kevés!

Több kell - az értelem!

Mit ér a hűvös ész?!

... "

(részlet)

Váci Mihály: Még nem elég!

Sikerekhez ajánlott verspoétika.

2017. jan. 25. 19:47
 28/32 anonim ***** válasza:
44%

"Hiszed vagy sem a reál tantárgyak is ugyanannyira szükségesek, mint a humán tantárgyak. Nem mindegy, hogy hogyan oltod el az olajos lábosban az égő tüzet; nem mindegy, hogy hajszárításkor van-e rajtad papucs vagy sem; nem mindegy, hogy milyen tisztítószereket használsz illetve hogyan használod azokat; nem mindegy, hogy hogyan cserélsz ki egy villanykörtét; nem mindegy, hogy egy ártérben épített házban -vagy egy olyan házban laksz, amit nem fenyeget az árvíz és még sorolhatnám, hogy még mi nem mindegy. Ezeket az alapvető dolgokat pedig a reál órákon tanulhatod meg. SZÓVAL EZEKRE EGYÁLTALÁN NE MONDD, HOGY HASZONTALAN. A fizika, biológia, kémia és a földrajz mindig körülvesz. Maga az elektromos készülék fizika. A főzés tulajdonképpen kémia. Ahhoz, hogy egészséges életmódot folytass, tisztában kell lenned a biológiával."

Hahaha! :D

Ha tényleg csak ilyesmiket tanítanának az iskolában reál tantárgyak címszó alatt, nem sok felesleges képletet, akkor azt mondanám, hogy igazad van.

Kérdező, sajnos nem sokat tehetsz, ha a szüleid hajthatatlanok. Ez szomorú, mert az írásod alapján értelmesnek tűnsz, valószínűleg komolyan vennéd a színészetet. Azt tanácsolom, hogy járj továbbra is színjátszó körbe, a reál tárgyakból meg próbálj nem megbukni! Egyetemre pedig majd oda mész, ahova akarsz, ebbe már nem szólhatnak bele a szüleid.

2017. jan. 25. 21:00
 29/32 anonim ***** válasza:
43%

"Hiszed vagy sem a reál tantárgyak is ugyanannyira szükségesek, mint a humán tantárgyak. Nem mindegy, hogy hogyan oltod el az olajos lábosban az égő tüzet; nem mindegy, hogy hajszárításkor van-e rajtad papucs vagy sem; nem mindegy, hogy milyen tisztítószereket használsz illetve hogyan használod azokat; nem mindegy, hogy hogyan cserélsz ki egy villanykörtét; nem mindegy, hogy egy ártérben épített házban -vagy egy olyan házban laksz, amit nem fenyeget az árvíz és még sorolhatnám, hogy még mi nem mindegy. Ezeket az alapvető dolgokat pedig a reál órákon tanulhatod meg. SZÓVAL EZEKRE EGYÁLTALÁN NE MONDD, HOGY HASZONTALAN. A fizika, biológia, kémia és a földrajz mindig körülvesz. Maga az elektromos készülék fizika. A főzés tulajdonképpen kémia. Ahhoz, hogy egészséges életmódot folytass, tisztában kell lenned a biológiával."

EZ A RETTENTŐEN "SOK" TUDÁSANYAG EGY KISEGÍTŐ ! OSZTÁLYOSNAK BENN VAN A FEJÉBE. -.-

2017. jan. 25. 22:17
 30/32 anonim ***** válasza:

Tisztelt Ifjú Hölgy!

Személyesen pályaválasztási tanácsadónál jártál már? Találtál a lakóhelyed környékén (a google keresőbe írva) ilyen lehetőséget?

2017. jan. 26. 01:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!