Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig titkoltátok a terhesség...

Meddig titkoltátok a terhességedet a szülők, valamint mások előtt?

Figyelt kérdés
Meddig "normális"? Mikor lépünk túl a kritikus időszakon? Normális, hogy én inkább a szülőknek olyan 14 hetesen, a tágabb családi körnek olyan 20 hét után mondanám el?
2018. jan. 13. 11:08
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Amit a 10es írt, hasonló okból nem kívántuk elmondani. Egy autóbalesetünk volt. Szerencsére egy agyrázkódással megúsztam, de benn tartottak az orvosok. A baleset körülményeire nem emlékszek, annyi maradt meg, hogy hátulról valami megdobja a kocsit.
2018. jan. 13. 12:21
 12/33 anonim ***** válasza:
39%
2,5 évig
2018. jan. 13. 12:34
 13/33 anonim ***** válasza:
77%
Mi szerettük volna, ha pár hétig senki sem tud róla. Addig a kettőnk “kis titka” volt. 12. hét után mondtuk el mindenkinek. Csak a nagyszülőknek és a közeli barátoknak jelentettük be. Mások meg vagy megtudták tőlük, vagy észrevették.
2018. jan. 13. 12:47
 14/33 anonim ***** válasza:
32%

Tudtam, hogy nagy egyetértésre nem számíthatok, mert most ez a "nem mondjuk el, mert hátha történik valami" nagy divat.

Ezek szerint azt sem mondtátok el, hogy szeretnétek babát? Csak a nagyszülőknek, testvéreknek?

Pedig attól család a család, hogy osztozunk örömben, bánatban.

Aki meg azt hiszi, hogy az ő terhességéről beszél a falu, vagy a fél falu, akkor nagyon téved.

Legfeljebb a nyugdíjasklubban az a 10 ember beszél róla, de többi 2490 embert egyáltalán nem érdekli.

Nekem jó kapcsolatom mardt a menyemmel -persze külföldön élnek, évente 3-4 alkalommal találkozunk, vagy még annyiszor se- nem tudtam megtenni, hogy mikor engem vagy a férjemet műtötték, ne mondjam el nekik.

Ők pedig velünk izgultak és naponta telefonáltak és érdeklődtek.

És ez szerintem így volt helyes.

2018. jan. 13. 12:49
 15/33 anonim ***** válasza:
38%

"Apósék jövő héten látogatnak meg minket, nekik akkor újságoljuk el, szüleimnek meg szintén azon a napon csak skype-on."

Rosszul fog esni az anyukádnak, hogy nem csak hogy nem tudhatta meg már korábban, hanem ráadásul még később tudhatja meg, mint az anyósodék, azzal számolj...

2018. jan. 13. 13:04
 16/33 anonim ***** válasza:
83%
Az első trimeszter a legkritikusabb, azt szokták kivárni sokan. Szerintem így teljesen rendben van
2018. jan. 13. 13:12
 17/33 A kérdező kommentje:
Karácsonykor mondtuk volna el, ez is az egyik ajándék lett volna, de mivel volt ez a balesetem, és nem engedtek ki, nem hoztuk volna rájuk ezt a frászt is. És tudják, hogy akarunk babát, meg anyagi helyzetünk is meg van rá. Eddig műtétünk nem volt, de a baleset után természetesen szóltunk nekik, hogy mi történt, miért nem tudunk hazamenni. Apósom mondta, hogy az ünnepek alatt sajnos nem tudnak kijönni hozzánk, de akkor januárra megoldják. Szüleim sajnos szabadságot nem tudnak kivenni, de ha már apóséknak akkor elmondjuk akkor nekik is még aznap. SZEMÉLYESEN szerettük volna nekik is elmondani, de márciusig nem tudunk haza menni így sajnos a Skype marad.
2018. jan. 13. 13:13
 18/33 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 15-ös!

Mert mi a különbség egyik nagyszülő és a másik nagyszülő között?

A lányos nagyszülőnek mért kell előnyt élvezni?

Vagy ha igen, akkor az is elfogatható lesz, ha a fiu szülei nem érzik annyira nagyszülőnek magukat és csak kisebb ajándékot vesznek, hisz ők csak a fius nagyszülők!

Vagy akkor már egyenlőség van?

2018. jan. 13. 13:13
 19/33 anonim ***** válasza:
20%
Nem kell titkolni. Manapság divat, hogy több gratuláció érkezik ha valaki terhes, mint amikor a kezébe vette a diplomáját. Az örömbe üröm is vegyül, ha nem mondod el. Aztán csodálkozhatsz, hogy amikor megszületik a baba, akkor sem lesznek túl lelkesek.
2018. jan. 13. 13:16
 20/33 anonim ***** válasza:
22%
Kedves kérdező, már rég el kellett volna mondani a nagyszülőknek és hagyni, hogy veletek örüljenek és amikor baj volt, akkor veletek aggódjanak és akkor a ti lelketeknek is könnyebb lett volna.
2018. jan. 13. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!