Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig titkoltátok a terhesség...

Meddig titkoltátok a terhességedet a szülők, valamint mások előtt?

Figyelt kérdés
Meddig "normális"? Mikor lépünk túl a kritikus időszakon? Normális, hogy én inkább a szülőknek olyan 14 hetesen, a tágabb családi körnek olyan 20 hét után mondanám el?
2018. jan. 13. 11:08
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
73%

Azt illene tudni hogy a kritikus időszak a 12. hétig tart. Akkor mondd el amikor akarod!

Egyébként mennyi idős vagy?

2018. jan. 13. 11:24
 2/33 anonim ***** válasza:
19%

Nekem -mint nagymamaának- 12 hetesen mondták el és nagyon rosszul esett.

Mikor én voltam várandós -30 évvel ezelőtt- senkinek sem jutott eszébe titkolózni, mindenki velünk örült az első perctől kezdve.

Ha nem akarod elmondani, ne mondd, de mikor elmondod és nem érdeklő őket, akkor ne csodálkozz.

Ne gondold, hogy ha te nem akarod megosztani velük életed nagy történését, akkor majd ha megszületik a pici, akkor majd ők részt akarnak venni a te örömödben.

Sajnos ez az önzőség a divat mostanában.

Most úgy érzed nincs közük hozzá, de majd ha megszületik a baba és segítségre lenne szükséged -mert ne hidd, hogy nem lesz- akkor majd ők is joggal mondhatják, hogy mi közünk hozzá.

Ez alól talán a nagyszülők kivételek.

2018. jan. 13. 11:31
 3/33 anonim ***** válasza:
62%
Miért kell titkolni? Ezt sosem értettem. Nem betegség. Túl van bonyolítva ez az egész. Először megy a nagy titkolózás, aztán meg mennek a fészbukra az ultrahang képek...lassan már a szülés is fent lesz online. Titkolózásból lazán átmennek a legapróbb részletek kiteregetésébe is.
2018. jan. 13. 11:41
 4/33 anonim ***** válasza:
75%
A kritikus időszak nem 12 hétitgtart,hanem addig,amíg a baba egészségesen meg nem születik.Bármikor történhet bármi.Anyukámnak 7 hetesen mondtam el,anyósoméknak csak a 12 hetes uh után.A tágabb baráti körnek 16 hetesen mondtuk el.
2018. jan. 13. 11:41
 5/33 anonim ***** válasza:
56%

A nagyszülők és a testvéreitek előtt úgy normális, ha egyáltalán nem titkolóztok, csak megkéritek őket, hogy egyelőre tartsák titokban lehetőleg.

A tágabb rokonságnak ráér később is elmondani, pl. a karácsony jó alkalom lehet (ami ugye most már nem jön szóba), vagy egy születésnapozás, vagy hasonló közös, családi ünneplés.

2018. jan. 13. 11:44
 6/33 A kérdező kommentje:

26 vagyok, férjem 29. Nem voltam benne biztos a 12-ben, a 10-ben vagyok. Férjemmel nem tartózkodunk Magyarországon. Karácsonyra jöttünk volna haza, de kórházba kerültem. A magzattal szerencsére nem történt semmi. Az ünnepek alatt akartuk elmondani a hírt, de várunk még ezzel. Anyukám is nehezen esett teherbe, az első gyerekét a 8.hónapban vesztette el, karácsonykor. Ezért döntöttünk akkor arról, hogy ne akkor mondjuk el, mivel mint írtam kórházban voltam. És 30 év után nem hiszem, hogy újra átélte volna. Apósék jövő héten látogatnak meg minket, nekik akkor újságoljuk el, szüleimnek meg szintén azon a napon csak skype-on.

A gyerek nemét egy ideig nem szeretnénk tudni.

2018. jan. 13. 11:46
 7/33 anonim ***** válasza:
19%
És mit mondtatok, miért kerültél kórházba? Remélhetőleg nem hazugsággal indult a baba története...
2018. jan. 13. 11:49
 8/33 anonim ***** válasza:
87%

Amikor kiderült, hogy babát várunk én aznap mondtam el a szüleimnek (mármint, lehet, hogy este volt és inkább másnap mondtam, de semmiképp sem titkolóztam).

Hogy te mikor akarod elmondani, az viszont tőled függ.

2018. jan. 13. 11:57
 9/33 anonim ***** válasza:
86%

Én a 12. hét után mondtam el az egesz p. Azért mert volt egy vetélésem 8 hetesen, akkor mindenki tudta és bár nyilván nem emiatt történt de nekem valahogy rossz érzés volt. Nem tudom megmagyarázni. Meg aztán anyósom nem tud titkot tartani, ha neki elmondom biztos hogy már a pozitív tesztről is tudni fog a fel falu.

Azt meg nem akarom. Ha ezen egy nagyi megsértődik ahelyett h örülne az unokáknak, úgy kell neki.

2018. jan. 13. 12:00
 10/33 anonim ***** válasza:
83%
Addig normális, ameddig úgy érzed.
2018. jan. 13. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!