Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Feladni a munkát és a tanulásr...

Feladni a munkát és a tanulásra koncentrálni, szülők támogatásával? Kérnétek ilyet a szüleitektől?

Figyelt kérdés

Dolgozom egyetem mellett, albérletben lakok és eltartom magam. Egy szabad percem alig akad, vagy dolgozok vagy tanulok, vagy utazok munkából suliba, suliból munkába és haza, vagy alszom. Elfáradtam.

A teljesítményem romlik, rosszabb jegyeket kapok.

Komolyan elgondolkoztam rajta , hogy abbahagyom ezt a munkát, és a szüleim segítségét kérem, vagy keresek másik munkát, ahol nem kell ennyit dolgozni Most jól keresek, csak ezt a tempót nem bírom. Most vizsgaidőszak van, eddig csak kettest kaptam... :(((

Otthagynátok a jó melót a tanulás miatt? Pofátlanság megint támogatást kérni otthonról?

2018. jan. 12. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
A szülőktől, akik megtehetik és jó a viszonyotok, semmit nem pofátlanság kérni. Nem kell kizsigerelni magad. Most még a tanulás a munkád. Maximum kiegészítés lehet a diákmunka, nem önfenntartás két személyként egy testben. Egyáltalán hogy alakult ki, hogy egyetemistaként teljesen önfenntartó legyél? Ilyet csak azoknak kell tenni, akiknek vagy nincs a hátuk mögött család vagy annyira kizsigerelik lelkileg, hogy az önállóságba kell menekülnie. De az egy cseppet nem optimális megoldás, csak kényszerhelyzet.
2018. jan. 12. 16:06
 2/8 Metionin ***** válasza:
100%

Én hasonlóan toltam végig 2 szakot is, csak nálunk a szüleim akkor sem tudtak volna támogatni ha akartak volna. Viszont ha lett volna pénzük, szerintem felajánlották volna hogy tanév közben ne dolgozzak, csak mondjuk nyáron vagy vizsgaidőszakban ha már nincs több vizsgám. Dolgoztam együtt egy lánnyal aki szintén kigürizte a belét de amikor az apja jól fizető munkát kapott, felajánlotta neki hogy segíti hogy ne kelljen annyit dolgoznia és tudjon többet tanulni.

Szerintem tök normális az hogy ha a szülő megteheti, akkor valamennyire segíti a gyerekét amíg tanul. Mielőtt nekem esnének, a segíti alatt azt értem, hogy ad neki a lakhatásába és a kajájába, nem pedig luxuscikkeket. Főleg ha a gyerek láthatóan jól tanul, halad az egyetemmel és még dolgozni is próbál mellette.

Kérdező, a szüleid nem ajánlották fel hogy segítenek? Tudnának egyáltalán támogatni? Ha igen akkor én a helyedben őszintén elmondanám, hogy úgy érzed, a munka a tanulásod rovására meg és segítsenek egy kicsit, hogy kevesebbet kelljen dolgoznod, legalább addig amíg a nehezebb tárgyaidat legyűröd.

2018. jan. 12. 16:07
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

Nem kértem volna, mert ők teljesen megszabták volna, mit tehetek és mit nem.

20 évesen SEM mehettem el sehová, a barátnőim nem jöhettek át, stb.

21 éves koromtól dolgoztam suli mellett és amint összegyűlt a pénzem leléptem.

28 vagyok, NEM kérek tőlük anyagi segítséget (szerencsére már nem kell), mert jönnének a feltételek.

2018. jan. 12. 16:09
 4/8 anonim ***** válasza:
48%

ne hagyd ott a jó melót

kérj egy hónap fizetés nélkülit szabit, addig felkészülsz a sulira, és abba az 1 hónapba besegítenek a szüleid

2018. jan. 12. 16:15
 5/8 Metionin ***** válasza:
100%
Ha diákmeló akkor nincs szabi, ha megy van pénz, ha nem megy nincs pénz. Ha kihagy egy hónapot akkor rég vesznek a helyére mást mire visszamegy. :/
2018. jan. 12. 16:25
 6/8 anonim ***** válasza:
14%
Én most végeztem jogon. Teljes munkaidős állás mellett jártam és nekem már gyerekem is van.
2018. jan. 12. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan csináltam az egyetemet, mint te. Az én szüleim vidéken élnek, szóval olyan opció nem volt az esetemben, hogy hazaköltözzek és onnan bejárjak ezzel levéve vállamról a lakhatás terhét mondjuk.

Mivel a szüleim elváltak, apámtól vonták a gyerektartást, abból tudtam fedezni a lakhatásom egy részét, minden másért megdolgoztam. Volt, hogy 3 munkám volt egyszerre, én is teljesen kizsigerelve éreztem magam. Sajnos nekem anyám és a férje hiába éltek átlagon felül, tehermentes házzal, két autóval stb., egy árva forint támogatást nem kaptam. Nem is kértem, mert úgy gondoltam, hogy ha akarnának, adnának.

Karácsonykor is dolgoztam, mert féltem, ha nem vállalom el, kirúgnak. Mégsem mondták soha, hogy hagyjam a fenébe, segítenek nekem.

Te ismered a szüleidet. Érthető a kérésed. Én segítenék a gyerekemnek, ha megtehetném, nem várnám el, hogy ennyire túlvállalja magát. De sajnos nem mindenkinek vannak normális szülei és ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg.

2018. jan. 12. 16:50
 8/8 anonim ***** válasza:
14%
Attól függ, hány éves vagy, illetve ösztöndíjas vagy önköltséges. Ha épp csak gimi után jársz, akkor szerintem nem gáz kizárólag a tanulásra összpontosítani és a szülők segítségét kérni, de lehet akkor kollégiumba kell menned, mert a szülők sem fogják bírni fizetni.
2018. jan. 12. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!