Mi lehet a bajom? Gyász, depresszió, kiégés? Két hónapja halt meg az édesanyám, és azóta teljes káoszban élek, nem tudok mást csinálni csak rá gondolni. A napjaim olyanok mint egy zombinak, alig kelek ki az ágyból. Nem tudok koncentrálni a munkában.
Először is részvétem!
Teljesen normális, amit érzel, ahogy viselkedsz. Egy fontos személy elvesztése óriási törés az életben, hagyj időt magadnak a gyászra, arra, hogy feldolgozzad a történteket. Ajánlom pszichológus segítségét, ha nagyon hosszúra nyúlna ez a folyamat, segíthet a feldolgozásban.
Menjél el szakemberhez, ha a melóban is akadályoz, meg alig írsz kikelni az ágyból.
Nem te vagy az egyetlen, akinek meghat a szülője, ez az élet rendje, de attól ne áll meg a világ - bár, jobb lenne, valóban. De nem egyszerűbb, menni, élni kell, és arra gondolj, hogy anyukád nem szeretné, ha egy befordult emberré vánlna a fia.
Én is ezzel tartottam magamban a lelket, mikor meghalt, és - bár pokol volt minden nap - beszélgettem, eljártam ide-oda, koncertre is, csajokkal, és sokkal jobb volt. Nem gondoltam 0-24 anyára, csak mondjuk 1-2 órát. Akkor pedig az ezotériába menekültem, ami sokat segített.
Gyászolod, ez természetes, van akinek több idő kell ehhez. Próbáld meg elengedni, nem tudod visszahozni.
Erőltesd azokat az elfoglaltságokat, amelyek elterelik a figyelmedet, örömöt adnak. Kirándulás, bicikli, barátok, bélyeggyűjtés, koncert, vagy amit szerettél korábban. Erőltesd még akkor is, ha nincs hozzá kedved. Lehet, hogy az is segít, ha sok emberrel megbeszéled a gyászod. Pszichiáter is lehet jó, van ingyenes is a SOTE-n.
Őszinte részvétem!
Teljes mértékben együtt érzek veled.
24 napja halt meg az Édesanyám, aki a Mindenem volt :(
Az életem értelme....azóta teljesen oda vagyok, semmi sem érdekel, én is csak Rá tudok gondolni. Mindenről Ő jut az eszembe, sokat sírok és nem tudom hogyan tovább...
Nem tudlak jó tanáccsal ellátni, csak megértéssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!