Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha a szüleim...

Mit csináljak, ha a szüleim szórják a pénzt? Hogyan vehetném őket rá arra, hogy takarékoskodjanak?

Figyelt kérdés
Apukám elég jól keres, kb. havi 500 ezret nettóban, anyukám pedig 150 ezret. Mégis mindig elúszik a pénz hónap végére. Öten lakunk együtt (én+öcsém+szüleim+mamám). Anyukám például minden nap lazacot eszik, és mindig ilyen különleges ételeket készít, drága hozzávalókból. Az öcsém és a szüleim most például Svájcban fognak síelni, én is mehettem volna, de én nem akarom, hogy ennyi pénzt költsenek még rám is. Van egy házunk, két kocsink, de ezeken kívül semmi megtakarításunk. Szerintem nagyon pazarlóan élünk. Hogyan vehetném rá őket arra, hogy egy kicsit tegyenek félre, akár a továbbtanulásunkra, akár bármilyen váratlan helyezetre?

2018. jan. 12. 14:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
36%

Aztán ugye jönnek a további lakberendezési dolgok.

Drága ruhák.

Aztán ezek mind folyamatosan elértéktelenednek,mivel használják.

2018. jan. 12. 19:11
 22/26 A kérdező kommentje:
Régebben egyáltalán nem ment ilyen jól nekünk. Eléggé szűkösen éltünk. A házat pedig úgy vettük, hogy egy rokonunk kettéválasztotta a telkét, és a felét nekünk adta (még így is elég nagy), plusz a szüleim eladták a lakásunkat, mamám meg a házát vidéken, és az ebből befolyó pénzből építettük fel a házunkat azon a telken. Azért is szeretném, hogy tegyenek félre, mert apukám olyan munkát végez, ami nem túl biztos, és ha kilépne/felmondanának neki, akkor nagyon nehezen lehetne találni még egy ilyet.
2018. jan. 12. 19:34
 23/26 anonim ***** válasza:
93%

Nem gondolnám, hogy beleszólhatsz a pénzügyeikbe.

Teszem azt 18.szülinapodon simán kitehetnek, nem kötelesek tovább tartani.Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez a helyes de megtörténhet.

Szóval örülj neki ha még svájci síelésre is telik, mert hidd el sokan küzdenek napi megélhetésért.

Majd te magadnak a saját pénzed úgy osztod be ahogy akarod.

2018. jan. 12. 20:10
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Aaaz igen! :D basszus, ezek aztán tudják tapsolni a pénzt.

Amúgy honnan veszed, hogy semmi megtakarításuk nincs? Nem kötelesek szólni neked, ha hó elején havi 50 rugót egy különk bank szla-ra átutalnak.

2018. jan. 13. 08:40
 25/26 anonim ***** válasza:
83%
Lehet, hogy ők teszik jól. Nekem több év munkanélküliség és nélkülözés után 2 éve lett munkám (nem annyira jól fizető). Mivel tudom mennyire rossz nincstelenkedni, az adósságaim rendezése után nem csináltam semmit, nem szórakoztam igazán. Nyaranta néhány napot kempinfezrem a Balatonnál. 2 év alatt 5 milliót tettem félre. Szerintem nem szabad örökké spórolni, lehet hogy most majd költök is kicsit magamra.
2018. márc. 15. 10:17
 26/26 anonim ***** válasza:
65%
Okosan és mérsékelten de húzd le őket és tedd félre a pénzt én is ezt csináltam :)
2018. márc. 15. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!