Szülők! Ti mennyit költenétek havonta a gyereketek hobbijaira?
Nálunk pl.: adott egy 14 éves lány.Hetente 1× jár lovagolni,ami 1 óra 3000ft. és edzőterembe is jár,ami havonta 5000ft körül van.
Ti a saját anyagi helyzetetekhez képest mennyit költenétek havonta a gyereketek hobbijaira?
Leírom, hogy nálunk hogy van:
Tesómnak edzés 8000/hónap
Nekem edzés: 5000/hónap + h néha megyek kondiba (havi 1-2 alkalom), akkor az 500 ft/alkalom. A hobbim ezen kívül még fa anyagokból csinálok mindenféle dolgot, de ezt általában én veszem vagy Apum ad hozzá önként pl. különféle csavarokat, ezen kívül az ő szerszámait használom, de a különféle anyagokat csak én veszem.
A család össz ún diszkrecionális (félretehető, nem felélt) jövedelmét elosztva a családtagok számával és ennek az összegnek a fele.
Ez aztán lehet akár többszázezer is ha annyira szalad a szekér, de lehet csekély vagy akár nulla is. Bevételfüggő.
Nekem az edzésem 10000/hónap.
De versenyszerűen űzöm a sportot :)
Plusz néha ha megyek kondiba az 1000/alkalom
Szerintem ez attól is függ hogy mennyire veszi komolyan az adott hobbit :)
6-os volnék megint.
Én lényegtelennek tartom,hogy milyen szinten űzi azt az adott sportot. Kell a mozgás,amit szervezett,biztonságos körülmények között tartok a legjobbnak(gyerek számára). Szerintem a sportolás nem hobbi. Ahogy a különórák sem,mint az itt említett angol.
(5-os vagyok)
8as:
En is szinkronuszok :)
De nekem kijon havi 10000-ből
Pedig en is versenyszeruen uzom a sportot :D
Nagyon draga egyesulet lehet :D
Egyebkent szerintem a sport is valamilyen szintu hobbi..
Marmint hogy,ha valaki tesi oran focizik az nem az.
Viszont ha jar valahova,pl egyesuletbe az szerintem mar hobbinak szamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!