Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, eddig egy helyen dolgoztam érettségi után 1 évet egy ismerősömmel egy kisebb boltban. Viszont most kiakarok menni hajóra dolgozni, de anyám szerint:

1: túl fiatal vagyok

2: onnan nem tudnék hazamenni

3: úgyse állnám meg a helyem

4: a takarítói meg a szobalány nehéz munka

5: sok mindent abbahagytam amibe belekezdtem, és itt is ugyanez lenne.

6: nem nekem való a külföldi munka, inkább maradjak itthon .

Hallgassak rá? Elkezdtem felni és tökre szerencsétlennek érzem magam, és szörnyen rosszul esik, hogy nem bízik bennem...

2018. jan. 10. 08:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

1: Nem vagy túl fiatal. Mivel nem tanultál tovább, így már bőven dolgozhatsz, vagy talán 30 évesen kéne elkezdened?

2: Ez tény, ha hajón fogsz dolgozni, akkor nem mehetsz haza akármikor, adott esetben több hétig-hónapig sem.

3: Ezt nem lehet kijelenteni, azért annyira nagy képességek nem kellenek ehhez, leginkább csak kitartás, szorgalom, jó megjelenés és nyelvtudás.

4: Nehéznek nem mondanám, inkább soknak. A takarítás nem atomfizika, csak bírni kell, ha pl. egy nap 12-16 órában csinálod, hétvége nélkül.

5: Akkor ideje bizonyítanod végre, hogy nem hagysz mindent abba. Csak egyszer kell valamit végigcsinálnod, és többé nem fogod ezt hallgatni.

6: Ez nem indok. De ha olyan jól tudja, ajánljon neked jobb munkát, ami neked való, helyben van és még jól is fizet.

Az oké, hogy a szüleink véleménye fontos, de ha te kiterveltél valamit, és anyukád 5 perc alatt lebeszélt róla, és már anélkül szerencsétlennek érzed magad, hogy megpróbáltad volna, akkor lehet, hogy tényleg nem ez a neked való meló.

Nem fogod tudni meggyőzni sem anyukádat, sem magadat, ha nem vagy határozott. Én sem engedném szívesen a lányom egy hajóra dolgozni, ha tudnám, hogy ilyen betoji és érzékeny. Már bocsi, nem bántásból, de a hajón sem fog senkit érdekelni, ha neked valami rosszul esik vagy valamitől elkezdesz félni. Attól még ugyanúgy csinálnod kell.

2018. jan. 10. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!