Kinek van igaza?
Vőlegényem dohányzik. Tudott, hogy nem szeretem, egészségtelen, büdös, stb, de nem szólok érte, nem hisztizek hogy ne menjen le dohányozni.
A hétvégére hazajöttünk családlátogatásra. Mára elfogyott a cigije, és mondta, hogy kigyalogol a legközelebbi dohányboltba, vesz magának. Rendben, menjen. Körülbelül negyed óra séta, ha lassan megy, akkor húsz perc nagyon maximum a legközelebbi. Nem esik az eső, semmi ilyesmi.
Édesanyám teljesen értetlenkedve szegezte nekem, hogy miért nem voltam képes elvinni kocsival (nekem van jogsim, vőlegényemnek nincs) őt a boltig, milyen vagyok én vele?! Nem is érti, miért nem vagyok képes ennyit megtenni?!
Nem értem, én sem. Bárhova megy, elvinném, el is viszem, de most nem volt kedvem azért felöltözni, kocsiba ülni, hogy vegyen magának délutánra cigit, amikor tűrhető időben tud gyalogolni 15 percet, ha már nem bírja ki holnapig. Én vagyok a rossz?
1. Anyádnak semmi köze ahhoz, hogy ti ketten hogy intézitek a témát.
2. Te nem a soförje, hanem a menyasszonya vagy, nem kell vinned ide-oda, ha nem akarod.
3. A völegényed már elég felnött ahhoz, hogy ha akar, kepes legyen egyedül elsétálni venni magának cigit.
Feltétlen állítsd le anyádat, mert késöbb egyre több mindenbe bele akar majd szólni - és ezt nem szabad engedni.
Nem is értem, a vőlegényednek volt erre egy rossz szava is? Mondjuk tőle se lenne szép, de anyádtól meg főleg nem. Anyóstól volna ez kb a szokásos "ehh" kategória.
Egyébként egyetértek veled, ha már szívja azt a bűzrudacskát, nehogy már még nekem kelljen ehhez asszisztálnom. Nálunk is hasonló a felállás, nem szólok bele a dohányzásba, amíg az engem nem zavar semmilyen szinten. Tehát ebbe a cigiért való fuvarozás is beletartozik. Mondjuk soha nem is kért ilyenre.
1.anydnak SEMMI köze hozzá
2. én sem vinném el, minek? Van két szép lába.
Neked.
15 percnyi gyalogos távolság miatt eszembe sincs kocsiba ülni, pedig van jogsim, és itt áll a kocsi a ház előtt. Az, hogy van lehetőség autóba ülni, nem jelenti azt, hogy rokkant vagyok! Amúgy a párod is gondoskodhatott volna a hétvégére magának cigiről.
Köszönöm a válaszokat! :-)
A vőlegényem nem tud róla, nem meséltem el neki. Ő nem sérelmezte amúgy, csak furán esett, leginkább negatívan, hogy pár percig kaptam úgymond az ívet édesanyámtól, és már megkérdőjeleztem magamban, hogy én vagyok túl önző, vagy mi történt...?
De akkor azért megnyugodtam. :-)
Attól függ; ha
-háborús övezetben élnek a szüleid, vagy
-a párod életképtelen, esetleg
-mindkettő, akkor
anyukádnak igaza van, egyébként meg talán ennyit rá lehet bízni a párodra, hogy el tudja intézni egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!