Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyikőnknek van igaza? Jogos...

Melyikőnknek van igaza? Jogos a dühöngése?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok és van egy barátom akivel sajna keveset tudunk találkozni mert még nem egy suliba járunk. Ezért suli után délutánonként találkozunk és van hogy így az egy órával későbbi busszal jövök haza. Anyám tegnap hozzám se szólt ez miatt hogy később jöttem haza,ha hozzám szólt akkor meg teljesen flegma volt és max utasítgatott.

Ma dettó azzal a 16:40-kor induló busszal jöttem haza és ma meg leordított mert még napközben írtam neki facebookon hogy ha ma is ilyen flegma lesz akkor inkább bent alszok barátomnál. Itthon meg elkezdett velem kiabálni hogy én miért beszélek neki a jogaimról(Mert írtam neki hogy annyihoz azért csak van jogom hogy elmondjam a véleményemet és esetleg a barátommal legyek és a négy óra helyett fél hatkor érek haza esetleg heti 1-2-szer...legalább is szerintem)mikor vannak kötelességeim is amiket elvileg meg leszarok. Aztán elkezdett lökdösni és ütögetni majd közölte hogy egy k**va vagyok.

Vélemények szerint ez mennyire jogos vagy én vagyok a hülye tényleg és jogosan nevezett így és ütögetett meg?

15/L

#segítsetek mit tegyek
2017. nov. 10. 18:56
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
84%
Nem vagyok még túl öreg, de 15 évesen én még bőven megkérdeztem hogy csavaroghatok e még suli után, és nem a jogaimat soroltaam, meg nem a pasimnál aludtam.
2017. nov. 10. 18:59
 2/38 anonim ***** válasza:
71%
Hát ha nekem írtál volna ilyen üzenetet ilyen kis szaros létedre akkor a hajadnál fogva rángattalak volna haza a baratocskádtól.
2017. nov. 10. 19:00
 3/38 anonim ***** válasza:
66%
Az abszolút nem normális, hogy lökdös és ütöget és lek*rváz. Ehhez nincs joga. Valószínűleg a féltés teteti ezt vele. Kölcsönös harag helyett meg kellene állapodni. Előre szólni neki, hogy a barátoddal találkozol, és egy órával később jössz haza. Nem csodálom, ha felidegesíti magát, ha azt se tudja, hol vagy. Ha valami bajod van vele, ne üzenetben oktasd ki, hanem személyesen beszéld meg vele, hogy te mit szeretnél. Normális hangvétel mellett sokkal nagyobb lesz az elfogadottságod.
2017. nov. 10. 19:08
 4/38 anonim ***** válasza:
74%

Nem, nem normális hogy 15 évesen ribizliként viselkedsz és pasinál alszol mert te olyan nagylány vagy...Gondolom mikor hazaértél fél hatkor utána már fáradt voltál tanulni.

Ha én közöltem volna csak így facebookon anyával hogy kanozok, akkor akkora pofont kaptam volna hogy többet nem lett volna gond a fogazással. Kicsit túl sokat képzelsz magadról.

2017. nov. 10. 19:26
 5/38 anonim ***** válasza:
56%
Majd ha nem lesz négyesnél rosszabb jegyed, akkor lesznek jogaid babám. 15 évesen meg akkor mész haza amikor anyád hív, vagy ha nem tetszik költözz a barátodhoz. Ugye tudod, hogy max 1-2 év és ráuntok egymásra... Jegyeid hogy állnak?
2017. nov. 10. 19:31
 6/38 anonim ***** válasza:
71%
15 évesen még nem kell kválkodni.
2017. nov. 10. 19:38
 7/38 anonim ***** válasza:
73%

Én sem örülnék, ha hét közben rendszeresen este 6-kor jönne haza a 15 éves lányom. Találkozzatok hétvégén.

A lökdösés és ütögetés viszont nem elfogadható semmiért sem.

Viszont azért a stílusod elég idegesítő. Te is tiszteletlenül viselkedtél anyukáddal.

2017. nov. 10. 19:48
 8/38 anonim ***** válasza:
80%
Így beszélsz és anyukád a flegma.. Elgondolkodhatnál a saját viselkedéseden, mert nem jó amit csinálsz. Ne csavarogj legalább hét közben. Mert te csavarogsz, később mész haza mikor már előző nap is haragudtak rád emiatt, és akkor még fenyegetőzöl is hogy bent maradsz a barátodnál ha anyukád "flegma lesz"... Nagyon pofátlan vagy, anyukád csak erre reagál igy.
2017. nov. 10. 19:55
 9/38 anonim ***** válasza:
17%

A többiek valószínűleg felnőttek, azért reagálnak így, mert az ő erkölcsi normáiknak ez nem felel meg, azt viszont elfelejtették, hogy ők is voltak fiatalok és valószínűleg ennyi idősen ők is háborogtak volna ezen. :D

Szerintem anyukád túlreagálta a dolgot. Abban igaza van, hogy szólhattál volna neki és valószínűleg félt, de ettől még nem kell úgy viselkednie, ahogy, mert az sem épp normális, ha ütöget meg lek**váz.

Egyébként hadd döntse már el ő, hogy hogy a jó neki, emberek. Ha a barátjánál akar aludni, akkor ott alszik, nem ezzel van a probléma, nem fogjátok fel? Ti biztos nem voltatok szerelmesek ennyi idősen... ez nem olyan, mint amikor már 10 éve házasok vagytok, ezek a kamaszszerelmek még lángolnak és csak egymásnak élnek. :) A jegyekről sem volt szó, sehol nem írta, hogy az anyja amiatt szidta volna le, vagy hogy egyáltalán rossz tanuló lenne, csak annyira sok IRIGY és ROSSZINDULATÚ ember van, irigylik a fiatalságodat és a kapcsolatodat, meg hogy te ezt még megteheted, haha. :D

Próbáld meg megbeszélni édesanyáddal, higgadtan magyarázd el neki az érveidet és ő is a sajátját, aztán hátha sikerül közös nevezőre jutnotok.

2017. nov. 10. 20:20
 10/38 anonim ***** válasza:
86%

"Egyébként hadd döntse már el ő, hogy hogy a jó neki, emberek. Ha a barátjánál akar aludni, akkor ott alszik..." Majd ha 18 éves lesz eldönti. Addig nem.

És ha az én 15 éves gyerekem ilyet mondana nekem hogy ne legyél velem flegma mert haza se megyek, eléggé kikelnék a sodromból. Az anyja lökdösődése ahogy a kiscsaj írta, valószínűleg már elkeseredettség, mert látja hogy milyen neveletlen 15 éves lányt sikerült összehoznia.

Normálisan is meg lehet beszélni a szülővel, velem is meglehetne. De innen csak egy oldalt látunk, nem tudhatjuk hogy a lány hogy viselkedett valójában, és az anyját sem ismerjük.

Én nem tudlak sajnálni kérdező. Tipikus 15 éves ribizli vagy. :D

:)

2017. nov. 10. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!