Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Melyikőnknek van igaza? Jogos...

Melyikőnknek van igaza? Jogos a dühöngése?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok és van egy barátom akivel sajna keveset tudunk találkozni mert még nem egy suliba járunk. Ezért suli után délutánonként találkozunk és van hogy így az egy órával későbbi busszal jövök haza. Anyám tegnap hozzám se szólt ez miatt hogy később jöttem haza,ha hozzám szólt akkor meg teljesen flegma volt és max utasítgatott.

Ma dettó azzal a 16:40-kor induló busszal jöttem haza és ma meg leordított mert még napközben írtam neki facebookon hogy ha ma is ilyen flegma lesz akkor inkább bent alszok barátomnál. Itthon meg elkezdett velem kiabálni hogy én miért beszélek neki a jogaimról(Mert írtam neki hogy annyihoz azért csak van jogom hogy elmondjam a véleményemet és esetleg a barátommal legyek és a négy óra helyett fél hatkor érek haza esetleg heti 1-2-szer...legalább is szerintem)mikor vannak kötelességeim is amiket elvileg meg leszarok. Aztán elkezdett lökdösni és ütögetni majd közölte hogy egy k**va vagyok.

Vélemények szerint ez mennyire jogos vagy én vagyok a hülye tényleg és jogosan nevezett így és ütögetett meg?

15/L

#segítsetek mit tegyek
2017. nov. 10. 18:56
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
80%

9es, gondolom te is max 15 vagy... nehogy már egy kis pisis dirigáljon, meg aludjon ott a pasijánál. H az én gyerekem verné így magát megmondanám neki hogy oké, de akkor ha ő így akkor én is..ezentúl a minimumot megkapja, semmi extra(nincs pénz divatos ruhára, telefonra, internetre, fodrászra stb) ha valamit pluszba akar elmehet dolgozni és megkeresheti az árát.

Amúgy nem, nem minden fiatal ilyen elszállt mint te és a kérdező, van aki tiszteli a szüleit és nem hiszi hogy az aktuális kanocska a legfontosabb, főleg úgy hogy pénzért sírni meg anyucihoz jár.

2017. nov. 10. 20:55
 12/38 anonim ***** válasza:
63%

15 éves GYEREK vagy, ha velem ezt játszod el, akkor kb. téli szünetig SEHOVÁ nem mész.

Hülye kis takony vagy, majd ha normálisan tanulsz és KÖTELESSÉGEIDET is teljesítetted, akkor elmehetsz, de addig befoghatod.

Egyébként nekem FELNŐTT létemre ALAP ha kések, szólok a kedvesemnek, hogy ne aggódjon, nem a kórházban fekszek , hanem egy-két busszal később jövök.

2017. nov. 10. 21:32
 13/38 anonim ***** válasza:
27%
Jajj, ti válaszadók, mind annyira begyöpösödött emberek vagytok. :D Nevetni tudok rajtatok. Amúgy 9-es vagyok, és nem 15 éves, nagykorú, de még fiatal. És élvezem az életet, ahogy a kérdező is. Ettől függetlenül tisztelem a szüleimet! :)
2017. nov. 10. 21:38
 14/38 anonim ***** válasza:
73%
Persze.... Mindjárt elhiszem...
2017. nov. 10. 22:09
 15/38 anonim ***** válasza:
50%
Az, hogy egyes napokon másfél órával később érsz haza mert suli után találkozol a barátoddal abszolút rendben van, szükséged van a társasági életre is. Ez még egyáltalán nem késő, utána még bőven van időd leckét írni és tanulni. Ráadásul szerintem 15 évesen már ezt te is látod és be tudod osztani az idődet, átlátod, hogy mikor mennyi feladatod van és annak megfelelően alakítod a dolgokat. Nekem volt olyan napom, amikor 5-ig suliban voltam, fél 6-ra értem haza, később mikor a jogsimat csináltam, akkor 8-ra értem haza és még utána tanultam. Nem volt vele semmi probléma, előre tanultam, nem halmoztam fel a leckét stb. és ugyanúgy jó jegyeket szereztem. Ha te is össze tudod egyeztetni a dolgokat, nem megy a tanulás és a jegyeid rovására, akkor nincsen semmi baj. Ugyanakkor a szüleidnek szólj előre, hogy mikor mész haza és hol vagy mert ha várnak, de te nem mész, akkor nyilván aggódni fognak. Valamint megbeszélhetnétek, hogy heti hányszor engednék meg, esetleg jobb lenne, ha csak hétvégén találkoznátok stb. Szóval a lényeg a kommunikáció, de nem abban a formában, amit ti ketten műveltek...Értem, hogy ideges voltál, de az nem megoldás, hogy kioktatod az anyukádat vagy megzsarolod és az ő részéről sem megoldás, hogy lökdös, ütöget és leku..váz...Egyszer üljetek le egymással, higgadtan beszéljétek meg, hallgassátok meg egymást és egyezzetek meg egy kompromisszumban, ami mindenkinek megfelel.
2017. nov. 11. 02:32
 16/38 anonim ***** válasza:
73%
Gondolom, csak a jogaidat hangoztatod, a kötelességeigpdre magasról teszel.
2017. nov. 11. 06:39
 17/38 anonim ***** válasza:
47%
13-as,lehet hogy nagykorú vagy,de ahogy olvasom ugyanolyan neveletlen,flegma,szemtelen,buta ribizli mint a kérdező.
2017. nov. 11. 07:00
 18/38 anonim ***** válasza:
42%
Emberek, ez most komoly? A normális, higgadt és teljesen korrekt választ 0%-osra ítélik, de az összes olyan komment, ami szidást és leszólást tartalmaz, fel van értékelve 100%-ra?? Hogy lehettek ennyire rosszindulatúak, de most komolyan?? Undorítóak vagytok, ti felnőttek, akik irigylitek őt és a kötetlen életmódját. Gondolom ez az egyetlen örömötök most, hogy beszólogathattok egy 15 éves lánynak, mert ő nem a ti erkölcsi normátoknak megfelelően él. A gyomrom felfordul tőletek.
2017. nov. 11. 08:16
 19/38 anonim ***** válasza:
43%

Mennyi àlszent ,begyöpösödött ember van itt. Ti biztos tökéletessek voltatok 👏

Én 6 7elött soha nem értem haza ,énis talàlkoztam suli utàn a pasimmal ,baràtokkal. Heti 3szor volt edzesem ,akkor meg 8kor értem haza. Mégis jôl tanultam ,nem zûlôttem és lett belôlem valami.

Ez a duma ,hogy te még csak egy takony vagy ,amig az én hàzamban laksz ,amig négyesnél roszabb jegyet hozol haza...elég pocsék mentalîtàs.

Van aki îrta ,hogy rendben van az hogy azert lôkdôste ,ûtôgette mert màr nagyon ideges volt. Ha mindig îgy reagàlnék mert ideges vagyok a kislànyomra vagy akàrkire ,akkor nagy bajok lennenek...

Anyamek mindig engedtek és tudtam ,hogy meg lehet vele beszélni mindent ,ezért tudott is a dolgaimrôl. Soha nem mondott ilyet ,hogy amig itt laksz ,amîg kiskoru vagy. Megis adtam neki a tiszteletet.

Kérdezô: azért bolond ràd mert félt és abban igaza van ,hogy elôre megbeszélhetnéd vele ,hogy késôbb mész haza.

A màsik meg hogy a sajàt lànyàt lekuvazza ,mert a pasijàval van ez csak ôt minösiti. És ne îrjàtok ,hogy ezis rendben van.

Mert egyàltalàn nincs és ahogy sok szûlô beszél ,bànik a gyerekével nem csodalom ,hogy a gyereke utàlja és hazudik neki. Nem mindig a gyerek a hibàs ,kônnyebb letaknyozni meg utôgetni ,mint normalisan nevelni.

N25

2017. nov. 11. 08:20
 20/38 anonim ***** válasza:
68%
18-as,most aztán hallgass már el.Kis ribizli létedre ne sértegess felnőtt embereket.A "ti felnőttek" megfogalmazással kifejezted hogy te nem vagy az.Anyukád nem végzett a neveléseddel...
2017. nov. 11. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!