Szerintetek igaza van?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, eddig egy helyen dolgoztam érettségi után 1 évet egy ismerősömmel egy kisebb boltban. Viszont most kiakarok menni hajóra dolgozni, de anyám szerint:

1: túl fiatal vagyok

2: onnan nem tudnék hazamenni

3: úgyse állnám meg a helyem

4: a takarítói meg a szobalány nehéz munka

5: sok mindent abbahagytam amibe belekezdtem, és itt is ugyanez lenne.

6: nem nekem való a külföldi munka, inkább maradjak itthon .

Hallgassak rá? Elkezdtem felni és tökre szerencsétlennek érzem magam, és szörnyen rosszul esik, hogy nem bízik bennem...

2018. jan. 10. 08:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%

1. 30évesen meg túl öreg lennél?

2. Pont ez a lényeg (+ teljes ellátás és szállásra sem kell költeni)

3. Ez honnan veszi?

4. Az öntő, na az nehéz munka.

5. Ezt te tudod.

6. Miért kinek való?

Szerintem menj mert óriási lehetőség.

2018. jan. 10. 08:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondták, hogy két hét múlva sírva fogok hazajönni külföldről, és hogy kizártnak tartják, hogy megálljak a lbamon, inkább maradjak itthon.

Na, csakazértis kijöttem, egy éve élünk kinn, köszi, szuperül vagyok :)

2018. jan. 10. 08:41
 3/11 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem meg mi nem ismerünk...... anyukad ismer, ezért nem veletlenül mond, amit mond...

Nézz magadba, és gondold át, igaza van?

Igen? Akko ne menj.....

Nincs? Akkor.vágj bele....

2018. jan. 10. 08:42
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

1. ez nem indok - mikor legyél vállalkozókedvü, ha nem fiatalon?

2. ez csak elöny, nem tudod az elsö nehézségnél feladni

3. ez ott derül ki, és ha muszáj, az ember sokkal többre képes, mint gondolná

4. ez igaz, de mások is kibírják

5. most nem lesz lehetöséged abbahagyni, ezért nem érdekes

6. ez csak akkor derül ki, ha kipróbálod

A helyedben mennék, vagy tetszik majd a munka vagy sem, de legalább tapasztalatokat szerzel és függetlenedsz anyádtól - mert egyelöre úgy tünik, nagyon függsz töle és ezért vagy ennyire gyerekes.

60/N

2018. jan. 10. 09:01
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Legalább egy idegen nyelvet tudsz társalgási szinten? Ha igen, és érzel kedvet ehhez a munkához, akkor hajrá. Mutasd meg neki, mire vagy képes!
2018. jan. 10. 09:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igaza.

1. Fiatalon jó világot látni, amikor nincs család, kötöttségek, később nem biztos, hogy el tudnál menni ilyen munkára.

2: Miért jönnél haza? Ha lejár a szerződés, akkor hazajössz.

3: Miért gondolja ezt? Másoknak is megy, és nem azért, mert ők szuperhősök :)

4: Szinte minden munka nehéz.

5: Ez igaz? Tényleg sok mindent abbahagytál?

6: Ezt neked kell érezni.

Szerintem jó tapasztalat lehet. Amikor én ilyen fiatal voltam, nem volt ennyi lehetőség. Ha most lennék fiatal, biztosan kipróbálnék egy-két dolgot, pl. a hajós munka is felvetődött bennem.

Egyébként van ismerősöm, aki már kicsit idősebben, harmincas éveiben volt hajós munkán. Tetszett neki. Kicsit világot látott, utazott, persze nyilván dolgozni kell. De ez nem olyan, amit élete végéig csinál az ember, szóval szerintem egy-egy ilyen turnusba nem roppan bele senki.

2018. jan. 10. 09:44
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg próbáld meg és ne hagyd, hogy anyukád elbizonytalanítson. Ha nem megy, nem megy, de szerintem bánnád, hogy meg se próbáltad.
2018. jan. 10. 09:54
 8/11 anonim válasza:
100%
Én hasonló helyzetekben a makacsságomra támaszkodom. Igenis, menj ki, láss világot, próbáld meg! Bizonyítsd be, h csakazértis képes vagy rá.
2018. jan. 10. 09:57
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerünk! Szóval nem tudjuk, hogy igaza van-e. Cáfolj rá, és ha ki akarsz menni minden áron, akkor ne hagyd, hogy a negatív gondolkodás lehúzzon.
2018. jan. 10. 09:59
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
Folyami hajón, ha arra jelentkeznél, azért nem akkora buli, és tény, hogy a beledet ki fogod dolgozni, van ismerősöm, aki csinálta. Annyit nem fizetnek érte, hogy olyan nagyon megérje, akkor már nézz inkább szezonális szállodai melót Ausztriában vagy Svájcban, naponta jelennek meg hirdetések. Fejleszd az angoltudásodat, esetleg még egy nyelvet, aztán, ha ilyesmi érdekel, nézz tengerjáró hajót, vagy stewardess állást hagyományos légitársaságnál.
2018. jan. 10. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!