Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te elengednéd a lányodat?

Te elengednéd a lányodat?

Figyelt kérdés
Elengednéd a 16 éves lányodad egész éjszakára bulizni a városba (6-7 óra körül jön haza). Ha igen, milyen rendszerességel? Hetente, havonta? Mi az ami belefér? Kort s nemet is írjatok, köszi.

2018. jan. 7. 21:12
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
50%
Házibuliba olyan helyre, ahol ismerem a szülőket, igen. Nyilvános szórakozóhelyre nem. Legkésőbb éjfélkor autóval értemennék, és hazahoznám.
2018. jan. 7. 23:10
 22/43 anonim ***** válasza:
0%
ha lenne egy lányom bevágnám a nevelőintézetbe.
2018. jan. 7. 23:18
 23/43 anonim ***** válasza:
58%

Itt pl. a 15-16 évesek nagy része azért járhat el minden hétvégén hajnalig bulizni, mert magasról tesznek rájuk otthon, csak kellett a gyerek, mert elvárták, meg dejó fiatalon szülni, ésatöbbi.

Aztán ahogy nevelni kéne, ott jön a baj, a saját kölyküknek nem mernek ellent mondani. Nem kell se takarítaniuk, se tanulniuk, se dolgozniuk, semmit nem kell csinálniuk.

A kezükbe nyomják az okostelefont, a tabletet, a heti 10-20 ezer forint zsebpénzt, mert ha nem teszik, azonnal jön a hiszti, hogy milyen rossz szülők.

Inkább megengednek bármit a gyereknek, csak ne kelljen vele konfrontálódni.

Engem nem engedtek el ennyi idősen este 10-nél tovább, és én sem fogom a lányomat. Egy 16 éves még gyerek, fiatalkorú. Bármi olyan helyzetbe kerül, nem tud vigyázni magára. Másrészt pedig az én felelősségem, akármi történik vele éjszaka az utcán vagy egy kocsmában, az az én hibám lesz, mert elengedtem.

A mai szülők talán ezért is fogják őket ilyen lazán, talán nem is bánnák, ha a mumus elvinné őket. De amilyenek a mai kamaszok, meg is érteném.

Tisztelet a kivételnek, persze.

2018. jan. 7. 23:28
 24/43 anonim ***** válasza:
85%
Utolso van igazságod,bár a gyakorin sok huszon éves is siránkozik h mem engedik sehova ,nem engedik a párjánál aludni :O 18- 22 24 már felnott kategoria,ekozben 14 15 16 17 évesek kocsmáznak,ágyba bujnak fuvel fával,a mosdoba is akár. :O Aranykozep utat kéne megtaláni. Egyik se normális.
2018. jan. 7. 23:37
 25/43 anonim ***** válasza:
60%
Én max házibuliba engedném el
2018. jan. 7. 23:54
 26/43 anonim ***** válasza:
22%

6-7ig semmiképp, max ha házibuli, de oda is inkább 3-4ig. 16 évesen már legálba mehet a kisebb szórakozohelyekre, en elengednem, de csak ha kisebb varosban laktok nem Bp, ahol azert foleg az iskolatarsai fordulnak meg a szorakozohelyen, meg s tobbi helyi kozepiskola diakjai. De ide pedig maximum 2ig engednem, akkor mennek el kb sz ilyen koruak. Havonta engedném, max akkor többször egy hónapban ha valami magy buli van, és amennyiben csont részegen jönne haza egy darabig nem lenne legközelebb... ameddig normalis, józanon vagy max ugy jon haza hogy picit ivott amit alig erez, addig engednem, hoszen ma mar a 13-14 eveseket is engedik, es nem akarnam hogy kirekesztve erezze magat ha a baratai mennek. Ha nagyon izgulsz akkor sokan azt csinaljak (bar szerintem nem jo otlelt mert lehet lopnak) hogy 1 orankent sms-t ir a gyerek, amiben a szülők meg tudnak arrol bizonyosodni, hogy jol van, es maganal van, tehat nem ivott annyit vagy nincs bedrogozva hogy ne tudjon irni. De ha pestiek vagytok akkor nemtudom hogy ott mi mennyire veszélyes, vidéki megyeszékhelyen kb mindenki ezt csinalja, ez van megszokva, ez ugymond az “elfogadott”

Nyugodtan le lehet pontozni de 15L

2018. jan. 8. 00:07
 27/43 anonim ***** válasza:
50%

1.A válaszolók nagy százalékának nincs 16 éves lánya, még gyereke sem

2.Mi az ami éjfélig nem történhet meg vele de egykor vagy 3 után igen?

Heti rendszeresség sok, első buli időkorláttal, csak hogy megbízhatóan haza ér e időben és persze milyen állapotban.

Fontos hova megy hogy ellenőrizhető legyen tényleg ott van e.

Na és kikkel megy, ismered e a társaságot.

Itt is van középút meg kompromisszum.

2018. jan. 8. 04:32
 28/43 anonim ***** válasza:
49%
Én sem engedném el egyedül ennyi idősen.
2018. jan. 8. 04:58
 29/43 anonim ***** válasza:
66%
Én is ezt akartam kérdezni, hogy hajnali 2-kor kiengedik a csúnya bácsikat? Addig minden oké? Meg házibuli? Mikor a szexuális zaklatások többségét olyan követi el, akit ismerünk?
2018. jan. 8. 06:17
 30/43 anonim ***** válasza:
19%
Hat edes lanyom nem mennel te sehova. En mehettem rovidebb idokorlatra, de ugy erzem nem vesztettem semmit. Voltak akiket annyira leszartak h reggel mentek haza, ugy meseltek masnap h huu de kiraly buli volt stb. Hat, visszanezve csak irigykedtem h nekik szabad. Most meg mar ugye azt csinalnek amit akarok de munka es tanulas mellett csak ahhoz van kedvem h pihenjek. Inkabb legyen egy komolyabb fiuja a 16 eves lanyomnak es legyenek egyutt, akar nalunk is, mint sem h buliba jarjon...
2018. jan. 8. 07:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!