Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondjam anyának, hogy ne...

Megmondjam anyának, hogy ne jöjjön takarítani, mert felvettem egy bejárónőt? Hogyan?

Figyelt kérdés

Úgy nőttem fel, hogy anyu sosem dolgozott, htb volt mindig. Ezzel nincs gond, csak ugye ezáltal nekem otthon semmit nem kellett csinálnom. Mindig rend, tisztaság volt, a hűtő és a kamra mindig tele volt.

Augusztusban elköltöztem az egyetem miatt és minden rám szakadt, előtte pl. még ágyneműt sem kellett cserélnem. Próbáltam rendet tartani, de nem tudom, hogy, még egyedül is képes vagyok akkora kupit csinálni, mint egy sereg kisgyerek. Eddig anya úgy csinálta, hogy havi 1-szer nagytakarítást csinált itt a lakásban, átsurolt mindent, lemosta az ablakokat, port törölt, stb. De emellett ugye nekem is kellett 3-4 naponta fél délutánokat takarítani azért és baromira utáltam.

Négy barátnőm is mondta, hogy hozzájuk ezért jár bejárónő, hetente egyszer megy és mindent megcsinál. Szóval december óta hozzám is jár, 2500 forintot nekem megér az, hogy rend és tisztaság van.

De anya ma mondta, hogy a héten, vagy jövőhéten tuti jön, mert novemberben volt itt utoljára és már biztos, hogy minden tiszta por, meg kosz... Félek, hogy kiakad majd, amiért két és fél szobára felvettem egy bejárónőt. Tudom, hogy ez lustaság és én is megcsinálhatnám, de egyszerűen nem szeretek takarítani.

2018. jan. 1. 19:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
66%
Ez inkább életképtelenség.
2018. jan. 1. 19:20
 2/29 anonim ***** válasza:
96%

és akkor mi van ha kiakad?

neked erre van pénzed, arra költesz amire akarsz

mellesleg így legalább levakarhatod magadról... durva kontroll, hogy anyuka rendszeresen beállít a külön élő felnőtt gyerekéhez takarítás címszóval

2018. jan. 1. 19:22
 3/29 anonim ***** válasza:
96%

2500 Ft piti összeg. Nem is tudtam, hogy ennyiért már van bejárónő.

Ha jön anyukád, max. ne mondd meg neki, hogy a bejárónő csinálta. Mondd azt, hogy te voltál :D

2018. jan. 1. 19:25
 4/29 anonim ***** válasza:
87%
Egyetértek az utolsóval, csak arra figyelj, hogy sose jöjjenek egyszerre :-)
2018. jan. 1. 19:32
 5/29 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell azt anyádnak tudnia föltétlen, hogy nem te takarítottál. Köszönd meg szépen hogy eddig ennyit törődött veled, de most már szeretnél magad boldogulni. Persze nyugtasd meg, hogy ha bármi baj van, tudod hogy rá mindig számíthatsz és hozzá fogsz fordulni.

Egyébként hány óráért fizetsz 2500at? Ez egy alkalom vagy az egész hónap?

2018. jan. 1. 19:37
 6/29 A kérdező kommentje:

Nem Budapest, szóval lehet azért is olcsóbb.

Egy alkalom, 3 óra kerül ennyibe.

2018. jan. 1. 19:40
 7/29 anonim ***** válasza:
94%

Nem mered megmondani?

Ma már nincs ebben semmi fura. Sokakhoz jár takarítónő. Olyanokhoz is, akik nem nagy házban laknak. Egy csomó kétszobás lakásban élő ismerősömnek van takarítónője. Van, aki 6 napot dolgozik egy héten, az egyetlen szabadnapját nem takarítással akarja tölteni, hanem a családdal. Szerintem tök érthető.

Nem értem, miért olyan nagy szám ez.

2018. jan. 1. 19:40
 8/29 anonim ***** válasza:
93%

Akkor is nagyon olcsó, Miskolcon 1000 Ft alatt nem találsz normális, megbízható takarítót.

Én amúgy simán megmondanám anyukámnak, habár a te helyzeted más, hiszen egész életedben kiszolgált, neked ez volt a normális. Fura helyzet, én nem bírnám elviselni, hogy felnőttként is más gondoskodjon rólam.

Meg az se mindegy, a különélésed miből finanszírozod, van saját kereseted, vagy a szüleid támogatnak anyagilag. Mert ha a 2. opció, akkor lehet beleszólása, hogy havi 10 ezret kidobsz olyan dologra amit magad is elvégezhetnél.

2018. jan. 1. 19:44
 9/29 anonim ***** válasza:
87%

"Nem értem, miért olyan nagy szám ez."

Nem nagy szám. Csak vannak akik semmi mást nem tudnak felmutatni, csak hogy ők micsoda háziasszonyok és ha valakinek nem a szolgamunka élete értelme akkor rögtön leszólják. Sőt én már nem egyszer hallottam indokként, hogy ők egyenesen szeretnek(!) takarítani ez nekik kikapcsolódás és fel nem fogják, hogy másoknak miért nem az...

2018. jan. 1. 19:45
 10/29 anonim ***** válasza:
32%

El nem tudom képzelni,hogy az ilyen életképtelenek(jól írja az 1.)mit fognak majd akkor csinálni,ha dolgozniuk kell,ráadásul még netalántán gyereket is fognak nevelni.

Az a baj,hogy anyukád egy kitartott nő,te meg mivel ebben nőttél fel,fel sem tudod fogni,hogy ez,ami neked ekkora problémát okoz,tulajdonképpen csak 1,a számtalan általános dolog között,amit nap mint nap elvégez az ember,mindenféle segítség nélkül.

Nem azt mondom,hogy ha megteheted,akkor ne vegyél fel takarítónőt,de legalább ne add elő úgy magad,mintha valami fontos,életbe vágó dolog lenne.

Mondjuk az egész kérdés baromi erőltetett.Mégis honnan tudnánk,hogy anyukád hogy reagálna rá.

Ha te nem tudod vele közölni,akkor majd mi biztos tudni fogjuk..

2018. jan. 1. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!